Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Slyszeliscie pany, nasz sejm podpisał ustawę i od połowy przyszłego roku nie będzie moc nicka w granuli?? Jak to mówi Rysiek, brawo PiS, tylko on dba o polska wieś.

Edit: mocznika

Ja mocznika nie stosuję to mi to lotto

2°, ☀, wiatra brak

Opublikowano
6 godzin temu, pedro2 napisał:

I to mi się podoba. Tłuc jak tłuc, ale ten motorek bym mu rozjebał bez namysłu

To z daleka śmierdzi ustawką ( taki mistrz a przez rowek nie umie przeskoczyć ) 

Opublikowano
Mich9 napisał:

https://www.farmer.pl/produkcja-roslinna/nawozy/sejm-znowelizowal-ustawe-o-nawozach-i-nawozeniu,95005.html Znając życie jak zlikwidują normalny mocznik to wiecie jak podskoczy ten z inhibitorem do góry 😁 No i odbije się to na cenie reszty nawozów azotowych. Powinni wprowadzić nakaz mieszania mocznika z ziemią albo stosowania przed deszczem i po problemie.

Nasi pseudo rządzący, a mówię tu o wszystkich którzy głosowali za zawsze muszą wyjść przed szereg. Później się okaże że jeszcze można było z tą ustawą poczekać.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Są metody,ale to wszystko ustawione dla oglądalności,po raz jak dostał pałą ten motocyklista to by zsiadł i dał by mu w per a tu się kręcił nie wiadomo,czego i taka głupia gatka,było ich dwóch a tamten stał i się przyglądał.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano

A co by zrobił? Jak widać że to pizde..czki a nie chłopy. Raczej nie ustawiane.

Opublikowano
3 minuty temu, danielursus3p napisał:

A co by zrobił? Jak widać że to pizde..czki a nie chłopy. Raczej nie ustawiane.

Nie wogole. Jeździł po uprawach to teraz dla usprawiedliwienia wstawił że rolnik chciał go zabić

Opublikowano
2 godziny temu, pit17 napisał:

Nie wogole. Jeździł po uprawach to teraz dla usprawiedliwienia wstawił że rolnik chciał go zabić

Ale to nie ustawka, tylko wybielanie się, a to są 2 różne rzeczy :P

No jak jest w sądzie? Dobry papuga i wykukasz ile chcesz.

Opublikowano

Podlaskie, kukurydza sąsiada. Pierwszy przymrozek zaliczony, mało gdzie jeszcze powschodziła ale tam gdzie jest na wierzchu to już jej się dostało, A największe przymrozki dopiero przed nami.  

20200508_103204.jpg

Opublikowano
34 minuty temu, Strongman napisał:

Tyle w życiu dymów przeżyłem więc wiem co i jak.

To już wiem skąd ten piorun - waleczny Pikachu.😁

Opublikowano

dopóki nie będzie sprawnych, sprawiedliwych sądów dopóty w Polsce nie będzie normalnie, to jest najważniejsza reforma, bez niej inne nie mają sensu; przykład najsztuba - wie, że sąd mu nic nie zrobi więc prawo ma w pompie i tak jest ze wszystkimi, ze złodziejami, z alimenciarzami, z pijakami w samochodach, z dłużnikami (temat dobrze znany rolnikom), z 140letnimi właścicielami kamienic, etc.; sąd powinien szybko i sprawnie ukarać winowajcę, żeby wynagrodzić krzywdy i dać przykład innym przestępcom, ale u nas ciągnie się to kilka lat i kara jest śmieszna lub nie ma jej wcale, więc po pewnym czasie ludzie zaczynają się buntować i protestować, w odpowiedzi rząd wymyśla kolejne przepisy mające ułagodzić pokrzywdzonych; i tak do następnego razu w kółko, przepisy się mnożą, utrudniając życie normalnym ludziom, a sądy nadal nie działają

po spadnięciu 1,5mm przez 50 dni, spadło 12mm przez 7 dni a ziemia jest tak sucha, że szpadla nie można wbić, pszenica jest bardzo ładna, ma potencjał, ale za chwilę zdechnie, zamiast 8 ton będą 4 (oby)

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v