Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

12 minut temu, vat napisał:

Ale przecież nikt nie mówi o tym aby członkowie rady - rolnicy negocjowali cenę z sieciami handlowymi czy podpisywali długoter. kontrakty z Chinami. Chodzi o to aby nadzorowali pracę zarządu i politykę kadrową np.

- dlaczego ktoś wozi mleko z Litwy, a następnie sprzedaje je jako swoje wyprodukowane w gosp.

- dlaczego wypłacane są 13 jeżeli trąbi się o kryzysie i niby mleczarnia ma problem ze zbytem

- dlaczego hipotetyczna Grażyna jest kierowniczką czegoś, a ma niepełne podstawowe, a Heniek (syn kierownika Zenka) cały dzień chodzi po mleczarni pijany,

- czy naprawdę z mleczarni wyjeżdżają "lewe" tiry z masłem

- itp. itd.

i dobrze napisales idz raz i sprzedaj cos sam w biedronce, mleko, ser, przedstaw sie ze jestes wlasciciel mlekpolu, moze docenisz robote ludzi ktorzy dla cibie sprzedaja za to minimum krajowe chopie, oni kontroli nie potrzebuja a ci sie pacze marzy robota kapo

Opublikowano
55 minut temu, pedro2 napisał:

Ło patrzaj chyba kolejny pachołek prezesa się pojawił? Jeszcze trochę pogadamy i sam edzio może do nas zawita 

Po czym to poznałeś,po jego brązowym języku i nieprzyjemnym zapachu z ust? 😁 Nieźle, nieźle. Skoro takie tu gwiazdy, że aż się rumienie to chciałbym się dowiedzieć od Darka czemu nam tak opierdalasz parametry w mlekovicie? Na premie kukurydzianą odkładacie?

• Haha 7
Opublikowano
pedro2 napisał:

Ło patrzaj chyba kolejny pachołek prezesa się pojawił? Jeszcze trochę pogadamy i sam edzio może do nas zawita 

profil od dwóch dni i jeszcze cały czas "z" ucina🤣🤣 no jaja się dzieją😆

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, komizmo napisał:

Po czym to poznałeś,po jego brązowym języku i nieprzyjemnym zapachu z ust? 😁 Nieźle, nieźle. Skoro takie tu gwiazdy, że aż się rumienie to chciałbym się dowiedzieć od Darka czemu nam tak opierdalasz parametry w mlekovicie? Na premie kukurydzianą odkładacie?

Przecież rusza nowa budowa na zakładzie w Wysokim a Darek z własnej kieszeni nie będzie dokładał....U mnie tłuszcz z 4,7 zjechał na 3,9 białko z 3,6na 2,9 chyba wiadomo skąd te rekordowe przychody LIDERA....

Opublikowano
2 godziny temu, stan62 napisał:

wole byc pacholek prezesa niz marchla...a ty mlody czlowieku jestes za mlody zeby do mnie tak sie odzywac

Tutaj wszyscy równi. każdy taki sam robol na tym samym poziomie orze na wasze 13stki i zayebiste fury służbowe. Więc uszanuj to i nie mieszaj.

• Thanks 2
Opublikowano
2 godziny temu, stan62 napisał:

a tu umies cytaz ze zrozumieniem?

- jakby kto wozil mleko z Litvy, to weterynaria musi to ujawnic. Lista byla na pocatku roku - w mlekpolu nikt 1 litra nie przywiozl

- ludzie pracuja dla ciebie w mlecarni za minimalna krajowa, moje dzieci za te piniadze nie chcialy pracowac w mlekpolu choc mogly, to ty im 13 zalujes? To kto tam ma pracowac, Ukraincy tez niechca!

- te lewe tiry z maslem, te piniadze dla prezesa, te wsystkie waseplotki sa tak glupe, ze ich sie juz komentowac nie chce. 

masz telefon, zadzwon do presesa i zapytaj, a nie tu wypisujesz te bzdury. ja tam dzwonie i pytam. jak sie kulturalnie zapytas to ci odpowiedza

Nawet nie chce mi się do tych głupot odnośnić - powiem ci tylko tyle, że ty nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, ale i pisać tak aby być zrozumianym.

• Haha 1
Opublikowano
50 minut temu, tay29 napisał:

profil od dwóch dni i jeszcze cały czas "z" ucina🤣🤣 no jaja się dzieją😆

A może Zawadzki tak się kamufluje

• Like 2
Opublikowano

tylko po co? myślą że tutaj swoje super poglądy o kaście wyleją to inni zmienią nagle zdanie? ps. już 4 członków zostaje, spotkanke w grajewie było nawet pan prezes zacząl z rolnikami rozmawiać

• Like 2
Opublikowano

wiesz co kolego Piotrze ur. 05.11.1992, twoj poziom glupoty i braku jakiejs sensownej rzeczowosci jest tak bezkresny jak moja interpunkcja na klawiaturze. nie zawsze ja ograniam tak jak ty ten swiat...tak jatrzysz chlopaczku i jatrzysz...to ze ci w zyciu nie wyszlo, i nic nie osiagnales i co gorsza nie masz na siebie pomyslu, nie znaczy ze poprzez wypisawanie tu glupot osiagniesz sukces. I tu cie musze rozczarowac - nie osiagniesz juz nic. Moja corka pomogla mi sie tu zarejestrowac, wczesnie pokazala ta strona, bo nawet niewiedzialem ze mozna osiagnac takie dno...a jednak mozna. Takze gratuluje. zero konkretow, tylko nienawisci narzekanie...chyba na samych siebie co? Proponuje sczytaj com napisal, przemysl i zanim znowu cos napiszesz pomodl sie. jestem tu od dwoch dni, odczterech czytam te glupotyi zostanem przez nastepnych kilkalat.... tak mi sie tu podoba

Opublikowano

Akurat zero konkretów to podajesz ty i tobie podobni. Zostały zadane proste pytania o 13 stki , samochody, proszkownie itd. odpowiedzi brak. Odwraca się kota ogonem i wyrywa parę zdań z kontekstu wypowiedzi. Najpierw w tv prezes i niektórzy radni mowia że 8 radnych powiedziało że nie będą głosować, a to jest ich obowiązek, a potem nie wpuszcza się ich na zebrania. Kabaret. Dodatkowo puszcza się plotki o biedronce, mlekowicie itd. Kto tu jest nie wiarygodny? Niech wpuszcza tv na walne i się skonfrontują wtedy wszyscy. Jestem ciekaw czy wtedy by machali jakąś tam kartka z propozycją od mlekowity itd. Powtórzę po raz setny to co większość tu powtarza. Chodzi o szacunek do rolnika i godna wypłatę. Skoro stać na 13stki i samochody za pol miliona to powinno też być stać na godziwą cenę za mleko. Zaraz ktoś znowu napiszę że płacą inne spółdzielnie gorzej. A ile jest takich co płacą lepiej mimo iż wszystkie razem nie przerabiają tyle mleka co mlekpol. Włoszczowa, Sierpc, Piątnica, Giżycko, hohland, Mońki podobnie. Jeszcze pewnie by się kilka znalazło

Opublikowano

chopie to idz do tych innych...nikt cie tu u nas nie trzyma. Atmosfera nam sie rozluzuje...wal w ciemno...i przy okazji jak chcesz siedowiedziec czy plotki to prawda to dzwon do Mlekpolu do pani C - tak prawda o Biedronce i tak prawda o mlekovicie. Tak Pan Marchel nawywijal HaHa co ciekawe kilka razy wspomnialem o radnym wirujacym i widze ze na forum pelna akceptacja systemu - czyli co wszyscy wirujom?

Opublikowano

Zawsze trzeba patrzeć na tych przodujących i ich gonić, nie oglądać się na słabszych argumentując "paczta oni słabiej płacą". Chłop wyjeżdża z ambicjami i nie osiągnięciem niczego w życiu, a porównuje super hiper ekstra spółdzielnię do jakiegoś prywaciarza, który płaci kilka groszy mniej. 

Coś grzesiu zginął... 🤔 Może nocnik swemu panu podaje 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, stan62 napisał:

chopie to idz do tych innych...nikt cie tu u nas nie trzyma. Atmosfera nam sie rozluzuje...wal w ciemno...i przy okazji jak chcesz siedowiedziec czy plotki to prawda to dzwon do Mlekpolu do pani C - tak prawda o Biedronce i tak prawda o mlekovicie. Tak Pan Marchel nawywijal HaHa co ciekawe kilka razy wspomnialem o radnym wirujacym i widze ze na forum pelna akceptacja systemu - czyli co wszyscy wirujom?

Co to za argumenty?

Równie dobrze ktoś mógłby napisać tobie, że jeżeli nie pasuje ci życie w Polsce (tak narzekas, że wszyscy tylko plotkują) to wyjedź stąd - nikt cię tutaj nie trzyma.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v