Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, grzesiu napisał:

Ja nie jestem po żadnej ze stron bo to Wasz biznes. Ja mówię tylko ja to wygląda wizerunkowo na zewnątrz.  Takie nagle odwoływanie, powoływanie blokady wczesniejszych ustaleń bo teraz to ja rządzę nie jest niczym dobrym i normalnym. Na pewno nie pomogły zarządowi w dalszych działaniach ku rozwojowi SM Mlekpol. Niektórym wydaje się że tak można lekka ręka odwoływać powoływać i robić szambo. Niestety ten podmiot jest organizacja handlu światowego i jeden nagły nieprzemyślany krok odbije się czkawką.  Przede wszystkim trzeba w swych działaniach  zachowywać pokorę,  powściągliwość i pracować wspólnie ku lepszemu. 

Po co rozbijać stare układy, jak wszyscy w tym układzie mieli korzyści(tylko nie rolnicy), no pewnie. I nie ma tu co się zastawiać górnolotnym "handlem światowym". Drogi Grzesiu, czytałeś o 30 gr premii w Piątnicy? A produkty Łaciate nadal droższe od Piątnicy...

1 godzinę temu, ramzes10 napisał:

Ja nie jestem pod oceną ale coś niskie mi wychodzą ostatnio.

U mnie nigdy tak nisko nie było białko, żywienie identyczne jak w każdym innym roku.

• Like 1
Opublikowano

Znajomą która pracuje w laboratorium mówiła że też lubią przykombinowac. 

Grzesiu przestań pierdo.ic. po co kolejny zakład  jak z tych co mają nie potrafią godnie zapłacić. Niektórym przeszkadza że młodzi widzą co się dzieje i chcą zmian tej patologii. Zwłaszcza jak widzą po sąsiedzku Piątnice. Nieduży zakład a nikt nie potrafi od kilkunastu lat zbliżyć się cenowo do nich

Opublikowano

W tamtym roku o tej porze miałem tł 4.5 bi 3.4. Mlekpol   . A w tym roku 80 % krów wysoko wysokocielnych ale jeszcze  dojonych tł 4.1 bi.3.1. Jak dla mnie dziwne. W zeszłym roku tł podchodził pod 4.9 nawet

Opublikowano (edytowane)

O przejęciu Jogo przez Mlekpol to słyszałem jeszcze jak oddawalem do łodzi  pic na wode fotomontaż  zażąd Jogo sie nie zgodzi bo by się stołki posypały a co za tym idzie ,,piniendze by sie skunczyly,, bo dobro dostawcy to już inny temat 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
1 godzinę temu, FarmerDyzio napisał:

kolego gdybyś tyle dostawał hajsu co radny to też byś siedział cicho

Chces 2000 to startuj i idź na radnego 

Znając temat sądzę że na zebraniu nikt się nie odezwie każdy obejrzy film i pewnie powie no tak działają na szkodę spółdzielni.  

Opublikowano
karol091193 napisał:

,, W imieniu członka RN SM Mlekpol w Grajewie Grzegorza Zyskowskiego informuję że w dniu 11.08.2020(wtorek) o godz. 20 w GOK w Goniądzu odbędzie się spotkanie w sprawie dotyczącej problemów rolników, członków spółdzielni. Wszystkich członków należących do SM Mlekpol w Grajewie z Powiatu Mońki zapraszamy do czynnego udziału w spotkaniu.'' znalezione na Facebooku

Chyba faktycznie trzeba wszystkich wywalić. Byłem dopiero pod budynkiem i nikogo nie ma. Brawo!!! Widać jak to się walczy i swoje 😛

Opublikowano
14 minut temu, karol091193 napisał:

Chyba faktycznie trzeba wszystkich wywalić. Byłem dopiero pod budynkiem i nikogo nie ma. Brawo!!! Widać jak to się walczy i swoje 😛

Miało być ale zadziałał jeden człowiek 

• Confused 1
Opublikowano

No a niby jak ci członkowie mają głosować,wiecie jak odbywają się zebrania,prawie nikt nikogo nie zna,wybieramy go,? wybieramy, i poszło.....,a skąd brać informacje jak jest totalna cisza. Wyjdzie jakiś kierownik skupu i powie to i tylko to co ma powiedzieć,czyli nakarmi nas swoimi ,,słusznymi'' myślami,a jak wiecie czym jesteśmy nakarmieni tym sr... . I ja mam podjąć ,,inteligętną'' decyzję na podstawie nagiętych szczątkowych informacji,przecież taki kierownik skupu nie ma całej wiedzy,a gdzie tam radny,a co dopiero dojarz 😐

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v