Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Czy jest tutaj może ktoś, kto odchodzi z OSM Końskie i chciał by się podzielić informacja jak wygląda ta procedura? Bo z umowy wynika, że kary się nie da uniknąć ale jak to jest w teorii chętnie bym się dowiedział. Za wszelkie informacje dziękuję 🙂

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, vodz napisał:

Przy dobrych parametrach to i w mlekovicie będzie lepsza cena nie tylko w sierpcu. Mówię już tak od dawna ze Sierpc dał się dogonić innym mleczarniom (mlekovicie) z cena a sam nie dał kroku w przód. A to ze na koniec roku są 2 czy 3 miesiące z lepszą cena to niby coś, ale...

No faktycznie kiedys byla wieksza roznica. Ale zobaczymy jak bedzie dalej gdy kryzys  sie rozkreci......

A piatnica wciaz pokazuje jak powinno sie placic.

Edytowane przez Bugii
Opublikowano
7 godzin temu, HackerHC napisał:

Akurat podzwiniłem trochę po mleczarniach popytać o ceny to najlepiej płaci mleczarnia tuż przy granicy ale już po niemieckiej stronie... 400 km z rejonu sieradzkiego. Chętnie przyjmą nowych dostawców z Polski. Pan od skupu jest Polakiem. Cena 1.55 netto. Kwestia zebrania cysterny i zawiezienia. 

jaka się nazywa ta mleczarnia?

Opublikowano
5 godzin temu, robert1226 napisał:

Może i nie poszedł ale ile inwestuje Sierpc i nie bierze na to złotówki kredytu ,a taka mlekowita ile ma pod kreską i gdy przyjdzie prawdziwy krach to kto się utrzyma? 

Nie wiem ile mlekovita ma kredytu i czy je w ogóle ma. Nie wiem czy to powód do radości doić za 1 zł gdy cała reszta juz zlikwiduje krowy bo po 70 gr nie będą tego robić. A może tak nie będzie, którzy to wie.?

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, SimFan napisał:

Cześć. Czy jest tutaj może ktoś, kto odchodzi z OSM Końskie i chciał by się podzielić informacja jak wygląda ta procedura? Bo z umowy wynika, że kary się nie da uniknąć ale jak to jest w teorii chętnie bym się dowiedział. Za wszelkie informacje dziękuję 🙂

Z tego co wiem to na tym forum oprócz Ciebie i mnie to jest jeszcze dwóch  co oddają do Konskich 1 z Mazowieckiego i my trzej z tego samego powiatu a jeśli chodzi o kary to pytałem się tych co odeszli to mówili że wychodzi ok 40 groszy za każdy litr oddany 6 miesięcy wstecz ale mówili też że oprócz straty udziałów to żaden z nich jak narazie nie zapłacił nic więcej kilka spraw było w sądzie itd... A można wiedzieć w jaki sposób myślisz odejść przepisać na kogoś czy po prostu odejść i narazić się na ew kary i do jakiej firmy chcesz przejść? 

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano
38 minut temu, MariuszDe napisał:

Z tego co wiem to na tym forum oprócz Ciebie i mnie to jest jeszcze dwóch  co oddają do Konskich 1 z Mazowieckiego i my trzej z tego samego powiatu a jeśli chodzi o kary to pytałem się tych co odeszli to mówili że wychodzi ok 40 groszy za każdy litr oddany 6 miesięcy wstecz ale mówili też że oprócz straty udziałów to żaden z nich jak narazie nie zapłacił nic więcej kilka spraw było w sądzie itd... A można wiedzieć w jaki sposób myślisz odejść przepisać na kogoś czy po prostu odejść i narazić się na ew kary i do jakiej firmy chcesz przejść? 

Ja w 2018 roku odszedłem z Końskich, zapłaciłem karę.

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, JarekPr napisał:

No z tego co czytałem w postach to chyba w 2019 i widzę że jesteśmy wszyscy co oddajemy lub oddawaliśmy do Konskich z tych samych okolic, a można wiedzieć ile ta kara wynosiła i czy było warto? Ile mleka oddajesz i ile więcej teraz płaci Intermilk bo chyba do nich oddajesz? Słyszałem że ostatnio obniżyli cenę o 15 gr? 

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano
19 godzin temu, Kierownik napisał:

wloszczowa poszla w dol okolo 20gr w ciagu 2 ostatnich miesiecy

5 groszy w ciągu ostatnich 8 miesięcy, ktoś Cię wprowadził w błąd. Natomiast może tak być, że za miesiąc będzie obniżka max 15 groszy, wtedy to by się zgadzało, ale to w przypadku, gdyby faktycznie sytuacja była tragiczna, a póki co eksport idzie płynnie. 

Opublikowano

Polmlek  to jest podstawione  , co chcieli     zrobić   z Łowiczem  tom każdy  wie .   Nie było   by Łowicza      mleko w  Łodzkim  po  80  groszy     tak się   wykańcza   polskich producentów. U nas   zaden dobry dostawca nie dal się  nabrać  na Polmlek.

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, strsw33 napisał:

Polmlek  to jest podstawione  , co chcieli     zrobić   z Łowiczem  tom każdy  wie .   Nie było   by Łowicza      mleko w  Łodzkim  po  80  groszy     tak się   wykańcza   polskich producentów. U nas   zaden dobry dostawca nie dal się  nabrać  na Polmlek.

A co ma Polmlek do patologi w  niektórych spółdzielniach mleczarskich ;wg. ministra rolnictwa" traktują rolników jak śmieci , ciekawe które miał na myśli, morze jakąś liste by przedstawili.

Opublikowano

Nadmienia, że Mlekpol nie planuje obniżenia cen płaconych za mleko. - Było by to bardzo złe, gdyż rolnicy ponieśli bardzo duże inwestycje na produkcję mleka. Liczę, że uda się temu zapobiec – podkreśla Małgorzata Cebelińska

źródło Portal Spożywczy 13.05.2020r - 

• Like 1
  • Thanks 2
Opublikowano (edytowane)

10 godzin temu, strsw33 napisał:

Sorry  a co  masz  do polmleku napisz gdzie oddajesz a nie pisz szyframi  o innych  dobry dostawco  

Nie  chwale ich ale ty ich gnoisz co wpis masz w tym jakiś cel?

Wkurzaja mne  ci co jada na innych a nie piszą nic o swoim odbiorcy 

Edytowane przez Łolek
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v