Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Dnia 8.05.2020 o 16:55, SimFan napisał:

Witam 🖐️ czy jest ktoś kto oddaje mleko do firmy Łazorko? Jeśli tak to prosił bym o opinię, jak układa się współpraca jak z wypłacalnością i ceną za mleko. Z góry dziękuję za wszelkie informacje, pozdrawiam.

Ja oddaje do firmy Mleko Łazorko w ilość 16 tys przy parametrach białko 3,4 tłuszczu 4,1 i mam cene 1,46 z tego co wiem oni wszystko mleko przerabiają w zakładzie w Opolu lubelskim na galanterie, od 3 lat jak do nich dostarczam, z tego co wiem to tez niedawno kupili jakiś mały zakład co sery włoskie robią, ale nie wiem czy teraz tam produkcja idzie czy nie.

Opublikowano

Skoro my musimy kupować w mlekovicie za kwotę co najmniej wysokości premi to  pracownicy swoje premierę też powinny wybierać na tych samych regułach A nie tylko chłopa j.bac

Widać, że w naszej spółdzielni to nasi pracownicy rządzą a chłop jest od pańszczyznu.

Dziekuje paniom radnym bo może i wyglądają oni na facetów ale na pewno się tak nie zachowują.

Opublikowano
10 godzin temu, slawek74 napisał:

Ja mam mało swojej ziemi i muszę bulić za dzierżawę to i z ziemi staram się jak najwięcej wyciągnąć

To zostaw te dzierżawy , zmniejsz sztuk i zostanie Ci tyle samo. Ja nie wywalam gnoju widłami, pasze przywożę na korytarz tylko co rozdać, dojarka sama się umyje, i doi się 15-20 krów , o mizernej wydajności   :)

Dziś sms z Mlekovity z centrali o lajnościuówce i za maj bez zmian. Tak czy siak się kupuje , jedzenie, paliwo paszę to co za różnica wziąć tu czy tam ?. Niektórym jak widać dogodzić ciężko

Opublikowano

SM Ryki 

Białko 3.45 Tłuszcz 4.33

80tyś litrów

1.59 brutto

Co do tego rozwijania to w zależności od możliwości. Za poprawa dobrostanu będą stały wydatki i zawsze trzeba trochę zwiększyć by inwestycja w dobrostan się szybciej zwracała

Opublikowano
FarmerDyzio napisał:

Marcin133 napisał:

A kiedy Łowicz zamierza zwracać udziały pierwsza ratę? Dobrze niech się trzymają to trochę Polmlek lepiej płaci 😉

A co pieniążków brakuje? To ile polmlek płaci przy 10 tys 3.35 białko i 4.5 tłuszcz ?

Ogólnie nie brakuje nie narzekam ale z jakiej racji mamy im darować

Opublikowano
10 godzin temu, Marcin133 napisał:

Ogólnie nie brakuje nie narzekam ale z jakiej racji mamy im darować

Lowicz  już   prawie 20grosy lepiej  płaci jak Polmlek   ludzie dali sie zlapać   ze na poczatek dali  troche wiecej  grosza.Kwestia czasu ja polmlek bedzie placil po 80groszy    bo za tyle jest juz przerzut  kupia

Dnia 7.05.2020 o 12:55, Łolek napisał:

U kolegi taki sam przypadek

Opublikowano
Dnia 9.05.2020 o 10:06, damianzetor9540 napisał:

Jak ktoś z 30 krów nie wyżyje to z 100 też nie da rady. 

Nieważna jest ilość ogonów ważna jest cena. Bo można mieć 100 krów i oddawac do piatnica i 100 i oddawać do np tego Hiszpana z Ciechanowa. I który będzie sobie lepiej radził?

Mój sąsiad jak przechodził 3 lata temu do polmleku raciaz to miał podobno na początku około 1.40 brutto ale to przez rok, później obniżki i  teraz nie wiem czy mu 1 zł wychodzi

Opublikowano
15 godzin temu, czaro napisał:

Reny Picot Ciechanów <6 tyś.  litrów, bi:3,35%, tł: 4,56% cena 1,08 zł brutto...

Jakim cudem masz tak niską cenę. Ja też do nich odstawiam i za kwiecień  tł-4,37 bi-3,27 trochę ponad 9tys litrów i wyszło 1,15zł netto za litr. Nie wiem albo Cię oszukali ,albo masz inny cennik ,albo nas kłamiesz. Fakt płacą słabo.

Opublikowano
1 godzinę temu, vodz napisał:

Nieważna jest ilość ogonów ważna jest cena. Bo można mieć 100 krów i oddawac do piatnica i 100 i oddawać do np tego Hiszpana z Ciechanowa. I który będzie sobie lepiej radził?

Mój sąsiad jak przechodził 3 lata temu do polmleku raciaz to miał podobno na początku około 1.40 brutto ale to przez rok, później obniżki i  teraz nie wiem czy mu 1 zł wychodzi

Co ty za ploty opowiadasz ,ja 3 lata oddaje do polmleku i raz była obnizka 4 gr. w listopadzie +5 gr. to niewiem co ten twój sąsiad 😞

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, strsw33 napisał:

Lowicz  już   prawie 20grosy lepiej  płaci jak Polmlek   ludzie dali sie zlapać   ze na poczatek dali  troche wiecej  grosza.Kwestia czasu ja polmlek bedzie placil po 80groszy    bo za tyle jest juz przerzut  kupia

Jak nie masz pojecia to sie lepiej nie odzywaj bo komentujesz sytuacje mleczarni o których nie wiele wiesz już  kiedyś o ozo tu pisałeś ze wyjdą na prostą  także twojawiedza  ....no może zostawie to bez komentarza 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano

Tygodnik rolniczy pl.                    Prezes OSM Gizycko ceny w skupie mleka mogą spaść do 80gr/litr 

Dnia 8.05.2020 o 13:20, komizmo napisał:

Nie nie wiedziałem widocznie na jakich warunkach odchodzę bo po moim odejściu rada przegłosowała wypłaty udziałów przez dziesięć lat. Po drugie życzę Łowiczowi jak najlepiej bo tylko w tym upatruje szansę na ich odzyskanie

Opublikowano

U nas ludzie  POlmlek  przy  6tys maja   1,10  a Lowicz taka sama ilosc ok1,30  Polmlek  pojechal za kwiecien z cena   i pojedzie    z maj  .

Opublikowano
27 minut temu, strsw33 napisał:

U nas ludzie  POlmlek  przy  6tys maja   1,10  a Lowicz taka sama ilosc ok1,30  Polmlek  pojechal za kwiecien z cena   i pojedzie    z maj  .

A u nas ludzie na udziały z łowicza czekają

Opublikowano
4 godziny temu, rolnik0465 napisał:

Tygodnik rolniczy pl.                    Prezes OSM Gizycko ceny w skupie mleka mogą spaść do 80gr/litr 

No co, tylko się cieszyć, że będzie można wreszcie dłużej pospać

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, strsw33 napisał:

Widziałeś faktury bo u nas przy ok 15 tyś Łowicz 1,3 z groszami i Polmlek podobnie  to nie wiem gdzie to u was z resztą niech się wypowiedza dostawcy 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
5 godzin temu, rolnik0465 napisał:

Był już taki czas parę lat temu że giżycko płaciło coś koło tego. Na moich terenach to głownie giżycko i mlekpol odbiera. Ja(a właściwie rodzice) w mlekpolu w tych czasach miałem 1,25. Jakoś może przetrwamy rezygnując i inwestycji które nie są niezbędne. Poza tym trza więcej nabiału jeść i kupować patriotycznie przetwory ze swojej mleczarni mimo że coś tak taniej można dostać u konkurencji.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v