Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Bo on mysli ze przejscie z hodowli na inna hodowle to jest tak ot siup za 10minut i gotowe proponuje mu dac 1500zl miesiecznie i zacznie inaczej spiewac albo na gospodarstwo go dac to przejrzy na oczy 

U mnie lodzkie podobno 4.2 +vat

I kazdy czeka na giepde no niewiadomo czy mozna jeszcze obnizyc 

Opublikowano

To że nas okradają to jedno, ale czemu w sklepach nie tanieje skoro 30% już świnie poszły w dół? Może w miastach się tym nie interesują ale na wsi ludzie często się pytają o tę dziwną relację. Pewnie zakłady mają zapasy z tuczników zakupionych po wyższych cenach 🤣

• Like 1
Opublikowano

A miało  tak być pięknie a wyszło jak zwykle , jakie były plany na nowe chlewnie cóż życie Polska jest takim krajem że jest bum na tydzień i świnki wrócą do ceny 4 zeta .

Opublikowano
7 minut temu, krilan06 napisał:

To że nas okradają to jedno, ale czemu w sklepach nie tanieje skoro 30% już świnie poszły w dół? Może w miastach się tym nie interesują ale na wsi ludzie często się pytają o tę dziwną relację. Pewnie zakłady mają zapasy z tuczników zakupionych po wyższych cenach 🤣

Delikatesy szynkowe po 13 zeta , schab był na promocji 13 a tak 20 zeta , karczek 19 zeta .

Opublikowano
8 minut temu, wielkopolskibamber napisał:

jakby świnie były zawsze powyżej 4 zł to już nie  było by żle

Ty to tak z głowy bierzesz czy gdzieś głębiej  wykopałeś?

• Haha 2
Opublikowano
5 godzin temu, kopin napisał:

W zeszłym roku na jagnięcine  kazał się przestawiać ,w tym roku d*pa ,to już milczy

Przepraszam że nie w temacie. Ile w tym roku kosztuje owieczka ? 100-ówke ?

4 minuty temu, galan99 napisał:

Delikatesy szynkowe po 13 zeta , schab był na promocji 13 a tak 20 zeta , karczek 19 zeta .

Ile % h2o ?

Opublikowano

Dla mnie dziwne jest to, że nie ma żadnych informacji o wstrzymaniu eksportu wieprzowiny z Europy do Chin ani informacji o wykryciu ASF w Niemczech, a cena tak drastycznie spadła. Może to właśnie o to chodzi, żeby ludzie teraz nie wstawiali warchlaka, a zorientowani sprzedadzą świnie za 3 miesiące po rekordowej cenie? Najlepiej zarabiający znajomy na cyklu otwartym wstawia non stop i on nigdy się nie przejmuje wysokimi cenami warchlaka czy niskimi cenami skupu. Jak sprzeda tuczniki to zaraz wjeżdżają duńskie warchlaki i tak w kółko. 

Opublikowano

U mnie w okolicy też wszyscy co jadą na cyklu otwartym nie wstrzymują się z zakupem warchlaka, ryzyko duże ale kto nie ryzykuje ten szampana nie pije mawiają 

Opublikowano

Nie pierwsze i nie ostatnie załamanie rynku trzody.

Jak znaleźliśmy się w czerwonej strefie to znajomi sprzedawali tuczniki i rozglądali się za pracą bo trzody mieli nie wstawiać, 2 tygodnie kurz ASF opadł i tuczą dalej.

Opublikowano
12 godzin temu, ws71 napisał:

Zaczynają krązyć prognozy[ciekawe czy okażą się prawdą ]że za ok 4tyg ma nastąpić gwaltowna  zwyżka cen 🤔

Ile Skiba daje na dziś?

12 godzin temu, JanKrzysztof napisał:

Dla mnie dziwne jest to, że nie ma żadnych informacji o wstrzymaniu eksportu wieprzowiny z Europy do Chin ani informacji o wykryciu ASF w Niemczech, a cena tak drastycznie spadła. Może to właśnie o to chodzi, żeby ludzie teraz nie wstawiali warchlaka, a zorientowani sprzedadzą świnie za 3 miesiące po rekordowej cenie? Najlepiej zarabiający znajomy na cyklu otwartym wstawia non stop i on nigdy się nie przejmuje wysokimi cenami warchlaka czy niskimi cenami skupu. Jak sprzeda tuczniki to zaraz wjeżdżają duńskie warchlaki i tak w kółko. 

To tak jak mój znajomy codziennie bierze ledwo do domu wraca a rano przed otwarciem sklepu już stoi🙂

Opublikowano

https://www.agrofoto.pl/articles/aktualnosci-branzowe-swinie/tragiczna-wiadomosc-nie-zyje-pawel-swiecicki/

Opublikowano

A ja zastanawiam się skąd te ceny tuczników u was. U mnie (wlkp) w powiecie czarnkowsko-trzcianeckim oraz pobliskim powiecie obornickim najczęściej słyszaną ceną w tym tygodniu jest 4zł, ewentualnie 4 z małym haczykiem, a znajomy ma zapisany odbiór do małej lokalnej ubojni (zarządzanej przez ośmiu rolników!) po 3,90netto.....

Opublikowano
2 godziny temu, maciej9911 napisał:

A ja zastanawiam się skąd te ceny tuczników u was. U mnie (wlkp) w powiecie czarnkowsko-trzcianeckim oraz pobliskim powiecie obornickim najczęściej słyszaną ceną w tym tygodniu jest 4zł, ewentualnie 4 z małym haczykiem, a znajomy ma zapisany odbiór do małej lokalnej ubojni (zarządzanej przez ośmiu rolników!) po 3,90netto.....

Do Marcinkowskich idą na obecną chwilę ok 4,60 netto @staszek131415, wszystko w rękach pośredników i ich podejscia do dalszej współpracy @maciej9911

Opublikowano
maciej9911 napisał:

Maciej a ty gdzie sprzedajesz? To w Dolinie taka dolina już z tą ceną?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v