Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 8.11.2020 o 17:46, PRIMO napisał:

Niby 150 za warchlaka to okazja fest, ale co Ci z tego zostanie jak zboze do góry, soja cena kosmos i niewiadomo co będzie z tucznikiem za 3 miechy, trzeba być realistą, wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na pogłębianie się kryzysu. ASF w Niemczech, Koronawirus, odbudowa stada w Chinach. W tym momencie cykl otwarty ma lepiej bo mogą nie wstawić (I chyba to najlepsze co można zrobić do momentu ustabilizowania się ceny), a ja muszę się męczyć i robić za pół darmo... Oby prędko cena wróciła do normy.

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Toż ja nie wim czego to beczyć

Kupowali warchlaki po 450 a tuczniki sprzedawali po 550 i mówili dobra cena.

Teraz nakupić warchlaków po 150 i nim urosna będzie tuczmik 500 

I zawsze jest zysk

To kupuj i hoduj.  Ja napedziłem po 200netto. I bozia jedyna wie czy będzie komu sprzedać. 

Opublikowano
3 godziny temu, kopin napisał:

no to jak taki za***isty rok w dochodach to ciekawe czemu tak narzekacie że za chwilę nie będzie polskiego świniaka,że trzeba to kończyć ,że się ludzie wieszać będą 

Średnią cenę to można włożyć liczy się tu i teraz cena a nie średnia to fikcja sam człowiek się okłamuje .

Opublikowano

Jeśli cena zbóż będzie się  kształtować jak jest obecnej sytuacji i na drugi  rok to Hodowla sama się zakończy świń i bydła to 5 Jarka szybko zadziała .

To Niemcy się będą cieszyć że w Polsce nie będzie Hodowli .

Opublikowano
10 minut temu, galan99 napisał:

Średnią cenę to można włożyć liczy się tu i teraz cena a nie średnia to fikcja sam człowiek się okłamuje .

To tak jak pewien znany pan an YT chwali się że jego ciągniki mają największą dynamikę wzrostu sprzedaży na rynku - czyli np w 2019 sprzedał 3 ciągniki a w 2020 10 ciągników a przykładowo jakiś JD czy NH sprzedał w 2019 np1000 ciągników a w 2020 1100 ciągników i są daleko w tyle xD

Opublikowano
32 minuty temu, kopin napisał:

zadowolenie ze średniej to test tak jak wyliczenie że bedąc z zoną we dwoje średnio macie po pół fiuta,nie wiem jak Wy ale ja się z połowy nie cieszę 😉

Jakbyś był murzynem to zawsze jakąś biała babkę byś połowa zadowolił 😅😅

32 minuty temu, Bartek933 napisał:

3,2netto....a owies mogę sprzedać po 800zł tona

Sprzedałeś po tyle? 

Opublikowano
Dnia 18.02.2020 o 22:36, krilan06 napisał:

Jak to jest że teraz płacą po 6zł netto bez zająknięcia i dzwonią żeby tylko przywozić a jeszcze parę lat temu były okresy z ceną 3,10+vat gdzie mówili - panie, więcej nie możemy dać, my i tak z tego nic nie mamy

Opublikowano

No nic, trzeba podać Morawieckiego do sądu - obiecywał stabilizację cen w rolnictwie, a wyszło wielkie g.... . Znając nasze sądy - jest duża szansa na wygraną sprawę. Aktorzy skarżąc państwo wygrywają sprawy o zanieczyszczone powietrze to dlaczego rolnicy nie mają wygrać 

• Like 1
Opublikowano

Za rządów PO-PSL. Jak świnki spadły poniżej 4zl.  Lokalni działacze PiS organizowali autokary ichodzili z domu do domu i nakazywali do Warszawy na protest jeździć.  A teraz cisza.

• Like 2
Opublikowano

3,8 netto na przyszły tydzień, małe ilości średnia waga pewnie koło 140kg, maciory 2 netto. Jednak z tego co wiem to ta ubojnia płaci też i 3,4 netto za małe ilości i 4 netto za "fermówkę".

Opublikowano
2 godziny temu, krilan06 napisał:

No nic, trzeba podać Morawieckiego do sądu - obiecywał stabilizację cen w rolnictwie, a wyszło wielkie g.... . Znając nasze sądy - jest duża szansa na wygraną sprawę. Aktorzy skarżąc państwo wygrywają sprawy o zanieczyszczone powietrze to dlaczego rolnicy nie mają wygrać 

Zboże ma super ceny zbioru  były piękne n ie ma co narzekać a przez rok na świniach godne pieniądze były i kto miał głowę na karku stabilnie dziś stoi na nogach

Opublikowano

widzę ze Tobie skoro masz w cyklu zamkniętym wszystkie prosięta urodziły się za cały rok w listopadzie zeszłego roku,no kurde a ja nie mam takiego łba,i nie umiem swoich macior tak zdopingować ,widocznie nie mam takiego łba na karku

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v