Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Berthold napisał:

Problem żeby Cielaka kupić, w moich stronach trzeba się najezdzic... Handlarze maja terminy od 2 tyg i lepiej... Piszcie jakie ceny młodego Hfa u was ( około 2 tygodnie)  u nas 700 /750 brutto - taniej bez faktury 

Duże państwowe  gospodarstwa zaczynają jeszcze lepiej - od 14 zł netto... 

Ja mam dwa mieszance SM ponad 50kg za 1750 oddam.

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, soltys48 napisał:

@Berthold najtaniej u dużych gospodarzy co byczek jest odpadem

otóż to. I właśnie po takich trzeba dzwonić. Dodatkowym atutem jest to, że duzi nie mają swoich pieniędzy (jedynie widzą ruch na koncie między mleczarnią, a bankami) i często potrzebują jakiejkolwiek gotówki ;) 

10 godzin temu, pafnucy napisał:

nie będzie Ci głupio?

chyba jedynie przed tymi cielakami ;) 

Opublikowano
8 godzin temu, wojak1986 napisał:

Jeszcze żeby odpojenie siarą było normą. Przecież i tak ktoś to weźmie. Później człowiek ma czas na poznanie bliżej weterynarzy i wizytują częściej niż rodzina. 

To już nawet siary ludziom szkoda? 

Opublikowano

Bez przesady. Ja tam zawsze odpalam wszystko siara od razu. Jak sprzedawałem cielaki tak samo. Nawet zamrożona dostawaly w razie czego. 

Czyli co, trzeba się szykować na następną (ostatnią?) falę napalencow rzucających się że świń na bydło i za trzy, cztery lata będzie eldorado ? 😁

Opublikowano

Będziemy bujać z dołka na górkę cały żywot. Przy takim zarządzie i braku wyrabiania marki nic się nie zmieni .A lewaków wymyslajacych nowe wymogi nie zabraknie .A to normy azotanowe a to dobrostan lub ciągle kontrole. Małych hobbystów jak ja i tak wykończyć muszą. Albo wymogami albo psychicznie 🤪

Opublikowano

1 km ode mnie chlopaki przebudowali stodole oraz obore-beda zaczynac przygode z opasami.

Zapasy pasz niby zrobili,czekaja teraz na towar.

Nie wiem czy na kontraktacji ale bydlo odchowane

Opublikowano

Wszyscy przeciwko reżimowi. To że pis nie dotrwa do końca kadencji to raczej pewne. Zastanawiam się tylko kogo wybierze suweren zamiast tego reżimu ? Prezydent Kołodziejczak , premier Lempart ?

• Like 4
  • Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

Za żadne skarby ręki nie przyłoże do strajku kobiet.....

ale do niektórych tam to by rękę przyłożył. Najlepiej zaciśniętą w pięść.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

w sumie oprócz tych z błyskawica to z resztą można by było iść. prawda jest że PiS wydymał już kogo tylko się dało.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v