Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, tomek777787 napisał:

Sprzedane jałówki mieszańce , lubelskie 683,601,600 i 534 ( waga moja) dały w  WBC 372, 319 U klasa cena 13 netto i 314, 263 R klasa cena 12.8 netto Myślę że to max dzisiaj w moim regionie. żeby byki w tej cenie sprzedać jakoś to by było dobrze, 

Wyboje bez szału , cena no powiedzmy...

Opublikowano
17 godzin temu, tomek777787 napisał:

Sprzedane jałówki mieszańce , lubelskie 683,601,600 i 534 ( waga moja) dały w  WBC 372, 319 U klasa cena 13 netto i 314, 263 R klasa cena 12.8 netto Myślę że to max dzisiaj w moim regionie. żeby byki w tej cenie sprzedać jakoś to by było dobrze, 

Kto brał? Pewnie kobiałki?

Opublikowano
19 godzin temu, daroo9876 napisał:

Jak by nie patrzec to glupio jest zrobione ze pomoc nie jest przelicznana na sztuki tylko przedzialami. Ten co mial 3 byki dostanie tyle samo jak by mial 19 sztuk, a jak ktos mial 21 to dostanie juz 2 razy tyle. Niezrozumiale jest tez ze niema do jalowek na opasy doplaty ich cena tez byla nizsza. Jak zawsze przy wszelkich socjalach i zapomogach jedni dostana wiecej inni mniej. 

A ten co miał 2 byki to nie stracił ? Jakoś nikt o tym nie pomyslał tylko o tym że sąsiad ma 1 więcej i kasy dostanie

Do bydła wogóle nie powinni dopłacać

15 godzin temu, pit17 napisał:

Tylko na sprzedane sztuki powinna być rekompensata A nie na ich posiadanie 

A jak stado dzielili na ojca .matkę i siostre by dopłaty dostać to sprawiedliwe było?

Opublikowano
Dnia 18.07.2020 o 09:18, ubogiwladek napisał:

20000 litrów ×20 groszy

a czemu nie x 30? albo 40 groszy?od kiedy masz stała cene mleka?cena mleka zawsze się zmienia i jak była pare lat do tyłu blisko złotówki to co wtedy ile byłeś stratny?

Opublikowano
Dnia 16.07.2020 o 21:28, karolr2 napisał:

100tys ile to byków trzeba uhodowa żeby tyle na czysto zostało i ile lat. Nie było podane ile dostali ale  było napisane że najwięcej dostał Miespol Stare Kobiałki

gdzie tak było napisane? gdzie można o tym poczytać?

Opublikowano
7 minut temu, staszek131415 napisał:

A jak stado dzielili na ojca .matkę i siostre by dopłaty dostać to sprawiedliwe było?

no właśnie ludzie jak kombinują to się cieszą że podzielili stado na parę osób czy inny przekręt aby tylko dopłaty więcej wziąć a jak już im się kasa nie zgadza to zaczynają płakać i narzekać

• Like 2
Opublikowano
13 minut temu, staszek131415 napisał:

Do bydła wogóle nie powinni dopłacać

15 godzin temu, pit17 napisał:

A do czego powinni

Opublikowano

Do niczego wtedy były by normalne ceny ziemi ,maszyn ,dzierżaw ,cieląt czy zboża

Opublikowano
2 godziny temu, staszek131415 napisał:

Do niczego wtedy były by normalne ceny ziemi ,maszyn ,dzierżaw ,cieląt czy zboża

A kurw.... dopłaty pewnie bierzesz to po jaki H... J skladasz?! 

Opublikowano
28 minut temu, Mateusz1q napisał:

To prawda że w związku z upałami cena w dół od jutra?

Tak bo dla handlarza rów się poci i klima nie wyrabia .Też jutro do roboty nie idę po co mam się pocic jak handlarzyna na widok wagi na podwórku. 

Legenda głosi że jak nastanie południowo wschodni  wiatr umiarkowany a temperatura uzyska przyjemne 18 stopni to i sumienie nie pozwala oskubać rolników 

Opublikowano
2 godziny temu, artek27 napisał:

A kurw.... dopłaty pewnie bierzesz to po jaki H... J skladasz?! 

No chyba logiczne bierzesz dopłaty to bydło oddajesz po koztach jeszcze nie znam gościa co by ię na opasach dorobił

Opublikowano

Jak zwykle w ministerstwie dali d*py. Wiedziałem, że zrobią ilość sztuk na dany dzień, najgłupsze rozwiązanie z możliwych. Ktoś miał 1 marca byki 13 miesięczne, więc może sprzeda je za rok nawet po 9 netto za żywą. Oczywiście teoretycznie, czego wszystkim życzę. Ale jaką on poniósł stratę??? A czy hodowca jałówek jest gorszy? W tym czasie sprzedałem 10 sztuk, rzeczywiście cena przez koronę spadła. Mają wykaz sprzedanych? Mogli zrobić na podstawie faktur lub rzeczywiście sprzedanych, biorąc dane z ARIMR. Bubel. Robią z nas dziadów.

Opublikowano
6 godzin temu, Denwer napisał:

A do czego powinni

Pewnie do świń 

6 godzin temu, staszek131415 napisał:

Jak nie dają na wszystkie sztuki  to ludzie kombinują 

6 godzin temu, Denwer napisał:

A do czego powinni

Pewnie do świń 

6 godzin temu, staszek131415 napisał:

Jak nie dają na wszystkie sztuki  to ludzie kombinują 

Opublikowano

Litwa dała radę do sprzedanej sztuki w dobie koronaswirusa rzucić po ok 100 euro i spokojnie bez spiny i bez podziałów i kupy biurokracji prosto i na temat.sprzedales do ubojni agencja i tak odnotowuje zakończenie żywota i dodatek przy wypłacie dopłaty. Ale znając nasze realia to ceny na ubojni spadną średnio o dopłatę i uj z tego. A Tak na poważnie, w górę czy dalej szorowanie po dnie na ten tydzień?

Opublikowano (edytowane)

Kiedyś pisałem, że mam w rodzinie emerytowanego trepa. Dziś był w odwiedzinach i mówi, że jego brat - też trep, dostał 6.5 tysiąca gratyfikacji urlopowej (5 osób w rodzinie x 1300). Myślałem, że mnie krew zaleje. Tylko nie piszcie mi, że trzeba było iść do wojska, bo za komuny byłem. To qr** moje dzieciaki ani 500+, ani wczasów, bo żniwa, bo wożenie słomy itd, a tutaj 6500 na wakacje. Słuchajcie, jak w takim tempie to będzie szło, to przepaść między naszymi zarobkami a budżetówką zwiększy się 10-krotnie. Hodowca robi za tanią dziwkę, przecież to uwłacza wszystkiemu, tyrać 2 lata i sprzedać za 6pln. I powiem Wam, że będzie tylko gorzej. To nie chodzi o nasz rząd, ale o ogólnoświatowy trend.😞😞😞😞

U mnie HF od 5.80 do 6.10

Edytowane przez WiesławZetor
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v