Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, AdamRo napisał:

Po ile teraz muszą sprzedać żeby zarobić ? Dr.Ozda kupi ?

Sam Wiesz ile chodzi mięso......

7 godzin temu, Damianek20 napisał:

Zgadza się, numer podany jest wiec  każdy kto chce może się zapytać kim jest. To była moja pierwsza i ostatnia fv. Teraz czekam na fv soltysa48 .

Dziękuję za wstawienie faktury,za to że miałeś odwagę cywilną

Pamiętaj jednak na przyszłość nie daj sobie wystawić więcej faktury w ten sposób

NA FAKTURZE MA BYC ZAPISANA WAGA SZTUKI,CENA ZA KILOGRAM i jakby był nr kolczyka to byłoby świetnie

Pozdrawiam i życzę udanych handlów

• Like 2
Opublikowano
soltys48 napisał:

NA FAKTURZE MA BYC ZAPISANA WAGA SZTUKI,CENA ZA KILOGRAM i jakby był nr kolczyka to byłoby świetnie Pozdrawiam i życzę udanych handlów

numer kolczyka rozumiem ale po co waga ? tylko po to żeby bylo im łatwiej nas oszukac? gdyby byl jakis nakaz to przeciez by im to nie przechodzilo. od ok roku i moj odbiorca zaczął wystawiać faktury na sztuki 🤔

Opublikowano (edytowane)

Jak tak czytam to niektórym wystarczyła by kartka papieru z zeszytu zamiast faktury aby tylko kwota była 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

Przyzwyczailiśmy ich do tego.. To robią co chcą.. Ja już kiedyś pisałem że powinny być pieniądze do ręki po załadunku.. A fakturą to można wtedy sobie tyłek wytrzeć. A tak gość ma parę tysięcy złotych, bierze auto w leasing, ma charakter cwaniaczka i juz handlarzyna na całą okolice.. A najbardziej to wkurza jak przyjeżdża i Ci zaczyna gadać, że bydło spada, bydło w dół, bydło nie idzie.. A ja Go pytam to po co Pan przyjechał jak tak słabo z tym wszystkim.. Gonić złodzieji z podwórka i tyle.. A najlepiej to jak handlarz okoliczny przyjechał i mówił że co ja mu nie zejdę 100 zł toż On musi alimenty płacić na jedno dziecko.. Przyjechał obejrzeć sztukę Audi A6 quattro chyba 4,2 w benzynie.. Ludzie wstydu, godności i honoru już nie maja.. 

Opublikowano

no macie ludzie problemy.to faktura nie taka, to nie wpisana waga, to nie ma ceny za kg.chłopak sprzedawał to ważył i wie ile wagi było, wie po ile za kg dostał.najważniejsze aby pieniądze doszły na konto takie na jakie się umówił i mu pasowały.a o co te całe poruszenie to nie rozumiem

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Zrozumiesz kiedyś jak cię opierdolą, nie zapłacą i pójdziesz do sądu 😉

17 minut temu, tajwan1986 napisał:

no macie ludzie problemy.to faktura nie taka, to nie wpisana waga, to nie ma ceny za kg.chłopak sprzedawał to ważył i wie ile wagi było, wie po ile za kg dostał.najważniejsze aby pieniądze doszły na konto takie na jakie się umówił i mu pasowały.a o co te całe poruszenie to nie rozumiem

A najlepsze są jeszcze faktury bez numeru 

Edytowane przez pedro2
  • Thanks 1
Opublikowano

Czytając niektóre komentarze to znaczy że trzeba oszukiwać gdzie się da i ile się da.. No bo przecież dureń dał się oszukać to go oszukałem.. To tak jak alkoholik, wypilem setkę to było za mało więc wypiłem drugą i trzecią.. Potem żona pyta : znowu żeś się nachlał.. A pijak odpowiada : " Ja?! Toż ja nic nie pił!!"

Najlepiej winę zwalić na ofiarę co nie.. W więzieniach ludzie też siedzą za niewinność.. 

Opublikowano

Tomasz to jest Polska rzeczywistość. Mozesz sie uniośić, denerwować ale tak działają oszuści. Moja znajoma była kierownikiem hurtowni budowanej, wykonawca nie chciał zapłacić za towar 200 tys. Poszli do sądu koleś zaczal tłumaczyć ze on tej firmy nie zna, ze podpisywał faktury bo mu wspólnik kazał ale wspólnik juz nie żyje i on nie wie czy ten towar dotarł a poza tym nie mieli dokumentu WZ. A w sądzie on często ważniejszy niż faktura bo faktura to dokument księgowy a WZ potwierdza odbiór towaru.

• Like 1
Opublikowano

nexeqadore co ty mówisz że jak ktoś jest mało kumaty to można go oszukać co z was za ludzie gdzie ten świat zmieża (teoria z przed wielu lat jak niepełnosprawny do do wapna najlepiej) życzę wszystkiego dobrego a najbardziej zmiany poglądów

Opublikowano (edytowane)

Moim zdaniem to podwójne i największe sk***ysyństwo oszukać prostego i nieogarnietego człowieka.. Jak cwaniak cwaniaka oszuka to tak nie boli ale zwykłego chłopa co trzyma kilka byczkow i nawet nie wie że dokłada do interesu to jest gruba niesprawiedliwość.. Ale już karma wraca na świat w postaci tego co się dzieje.. A właściwie to nie karma tylko gniew Boży.. 

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano
2 godziny temu, robi57362 napisał:

odwrotnie bo kupi byka 600 kg a na rzeźni 700

Temu nie chce pisać kg bo po co się tłumaczyć jak rolnik w agencji sprawdzi że byk w ubojnie ma 850 a na fakturze 700 wpisal. Wiele rzeźni nawet zdjęło wage na bramie i pisze na pałę .tak zamotac papiery aby nikt prawdy nie doszedł.handlarz na sztuki kupił sprzedał na wbc i jakoś się kręci czeski film trwa

Opublikowano
HF86 napisał:

2 godziny temu, robi57362 napisał:

odwrotnie bo kupi byka 600 kg a na rzeźni 700

Temu nie chce pisać kg bo po co się tłumaczyć jak rolnik w agencji sprawdzi że byk w ubojnie ma 850 a na fakturze 700 wpisal. Wiele rzeźni nawet zdjęło wage na bramie i pisze na pałę .tak zamotac papiery aby nikt prawdy nie doszedł.handlarz na sztuki kupił sprzedał na wbc i jakoś się kręci czeski film trwa

jak sprawdzić w ARiMR? dzwoniłem i nie ma takiej możliwości

Opublikowano

Bo ogólny mają zakaz. Jak masz znajomego to po cichaczu pokaże i powie że waga żywcem mało wiążąca wbić praktycznie pewny.slalem kiedyś do związków postulaty aby waga na rzeźni i wbc były wiążące i do wglądu w agencji ale bez odezwy. Rolnik siedział,i i zadowolony że wzięli a jak jeszcze zapłacili to wogole super a że okradli przy okazji to cóż to Polska przecież 😢🥺

Opublikowano
4 godziny temu, pedro2 napisał:

Zrozumiesz kiedyś jak cię opierdolą, nie zapłacą i pójdziesz do sądu 😉

no ale skoro handlujecie z niepewnymi ludźmi i musicie po sądach latac to ja nic wam na to nie poradzę.jak chłopak sprzedawał dla zaufanego człowieka który ciągle od niego odbiera to może nie ma takich obaw i jemu to pasuje.a jak ktoś szuka wrażeń bo jakiś świeży handlarzyna przyjedzie i naobiecuje dobrą stawkę za kg i później po sądach latacie to nie wiem kto tu daje się dymać.oddasz na rozliczenie poubojowe i przyjedzie samochód bez wagi odbierać z obory, to skąd wiesz że Cię nie skubneli? 

• Like 1
Opublikowano

Państwo prawa kiedy minister sam ustala dofinansowanie dla spółki w której jest udziałowcem i tłumaczy że to majatek żony. Schemat znany z upadajacych zakładów mięsnych. Ktoś powie że teraz warzywa i owoce trzeba produkować ale co będzie jak większość w to pójdzie?

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v