Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Azor07 napisał:

A jak to jest czy pieniądze za bydło muszą być przelane na konto rolnicze (bak spółdzielczy ) ,czy mogą być przelane na konto osobiste ?

Niektórzy wymagają aby konto było na tzw. białej liście.

3 minuty temu, soltys48 napisał:

Żadna betoniarnia nie da i to nie tylko mi ale wszystkim-przynajmniej których znam

no może w końcu docenicie Podlasie ;) bo dają bez problemu

Edytowane przez vat
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, vat napisał:

no może w końcu docenicie Podlasie ;)

Nie wprowadzaj w blad kolego jesli nie liznales tematu.

Biala lista dotyczy tylko osob bedacych na VACie i wtedy konto musi byc firmowe.

• Like 2
Opublikowano
6 minut temu, vat napisał:

3 minuty temu, Kentar napisał:

Biala lista dotyczy tylko osob bedacych na VACie i wtedy konto musi byc firmowe.

Za bydło nie musi być

Opublikowano
5 minut temu, Kentar napisał:

A pytający pisał, że jest RR?

Teoretycznie od vatowca też nie powinni wymagać tego - praktyka jest inna

Opublikowano
1 minutę temu, Azor07 napisał:

W spółdzielczym przy wypłacie odcinają 0,5 % i nie wiadomo czy i kiedy przyszła  kasa trzeba osobiście się wybrać do banku .

Niektore spoldzielcze maja opcje, ze dostajesz SMSa jak wejdzie przelew. Tego bajeru nie ma wiele normalnych bankow.

Opublikowano
4 minuty temu, Kentar napisał:

Niektore spoldzielcze maja opcje, ze dostajesz SMSa jak wejdzie przelew.

wszystkie sbl to mają

1 minutę temu, mikcom20 napisał:

może teraz bo przez covid, ale wcześniej dawali nawet na 30dni

To wszystko było wcześniej, topbeton, lafarge

Opublikowano
6 minut temu, Azor07 napisał:

W spółdzielczym przy wypłacie odcinają 0,5 % i nie wiadomo czy i kiedy przyszła  kasa trzeba osobiście się wybrać do banku .

Ja mam w spółdzielczy i przy każdej wypłacie przychodzi mi SMS ile i od kogo. A przelewy internetowo robię ze frii. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

I to jest bardzo dobra zecz te powiadomienia o stanie  konta nawet druga połowa nie uskubnie bez mojej wiedzy 😇

8 minut temu, Kentar napisał:

Niektore spoldzielcze maja opcje, ze dostajesz SMSa jak wejdzie przelew. Tego bajeru nie ma wiele normalnych bankow.

• Haha 2
Opublikowano
26 minut temu, soltys48 napisał:

Żadna betoniarnia nie da i to nie tylko mi ale wszystkim-przynajmniej których znam

E tam, teraz to @soltys48 bajki opowiadasz. Lałem betony na dom czy w oborze to przywozili na telefon bez problemu, jechałem sie rozliczyc po kilku dniach. Moze mało wiarygodny jestes?😂😂😂😂😂😂😂

• Haha 2
Opublikowano

A Piła to jeszcze Wielkopolska czy dolepek z pomorskich stron? A co znaczy poważniejszy człowiek w twoich stronach? Bo mam wrażenie ze Ty z innej wielkopolski. Ja jestem tak wychowany ,,że słowo ważniejsze niż pieniądze” i jak sie z kims na coś umawiam to tak musi być. u mnie w okolice slupcy mam kilka betoniarni i wożą na telefon, kuzyn buduje właśnie dom to sami proponują ze poczekają bo zrobią jedna fakturę na nie np.5z

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Poważniejszy czyli wiekszy, do mnie przywozili po gruszce to mi to lotto czy termin czy nie

Jak większy to poważniejszy to gratuluje postrzegania świata. Im większy,  tym większy krętacz, wyzyskiwacz i oszust. Z małym sie dogadasz praktycznie w 99% a większy  zawsze cuduje i szuka gdzie Cie uj***c na czyms.

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, nikolas29 napisał:

To niby jakiej rasy i pewnie czysto rasowe??

Według paszportow to LM i MM a byki to te odsadki w galerii  co są na okulniku

Opublikowano
22 minuty temu, przemek28_28 napisał:

Jak większy to poważniejszy to gratuluje postrzegania świata. Im większy,  tym większy krętacz, wyzyskiwacz i oszust. Z małym sie dogadasz praktycznie w 99% a większy  zawsze cuduje i szuka gdzie Cie uj***c na czyms.

Są wyjątki, niektóry mały potrafi tysiaka ponad rok płacić, mimo że miałby z czego oddać, ale po co. ;)  Dla niektórych to styl życia, za każdym razem inny usługodawca i się kręci.

Opublikowano

U mnie też od razu nie trzeba płacić tylko 14dni. Już jest kilka przykładów że nie trzeba płacić od razu ale sołtys wie swoje i musi być wszędzie tak samo jak u niego i co on powie to swiete bo niby wie wszystko najlepiej ale tak nie jest. 

Opublikowano
7 godzin temu, artek27 napisał:

sołtys wie swoje i musi być wszędzie tak samo jak u niego i co on powie to swiete bo niby wie wszystko najlepiej ale tak nie jest. 

Sołtys napisał jak jest u niego.....

Masz nazwy firm zadzwoń,zapytaj nr w necie dostępne

Opublikowano

Ja pitole w jakich rejonach mieszkacie. Normalnie nie do życia 😆

Opublikowano
przemek28_28 napisał:

Im większy,  tym większy krętacz, wyzyskiwacz i oszust. Z małym sie dogadasz praktycznie w 99% a większy  zawsze cuduje i szuka gdzie Cie uj***c na czyms.

O kurde, wychodzi na to, że ja większy 😀😉

• Haha 2
Opublikowano
14 godzin temu, Kentar napisał:

Nie jestes na vacie wiec masz konto prywatne, niewazne czy to bank spoldzielczy czy PKO BP, BGZ czy cokolwiek, bank to bank. Wiekszosc rolnikow ma w spoldzielczych bo dobre oprocentowania kredytow. A ja sie wkurwiam bo nie moge przelewow ekspresowych do wiekszosci zrobic.

Na BS też się wku....em jak policzyłem sobie ile kosztuje mnie utrzymanie konta w tym dziadowskim (chociaż moim ) banku Tak plus minus 300 zł w tym roku ! U was tez tak drogo ?

15 zł /miesiac za konto 

5 zł /m za kartę 

3 zł/m za bankowość internetową

1 zł za przelew 

Najlepsze było teraz jak musiałem puscić szybki przelew (sorbnet czy jakoś tak ) dzwonie aby się upewnić czy kasa dotrze w ciagu dwóch godz .bo żal mi 30 zł za przelew ,pani informuje mnie  że raczej dotrze ale przelew pomimo informacji na stronce nie kosztuje 30 zł tylko 50 i ona naprawde nie wie dlaczego ja widzę 30 zł Puscilem zwykłym przelewem i też odbiorca otrzymał tego samego dnia A nastepnego dnia bs zmienił stawke za szybki przelew na 50 zł Musze sie rozstać z tym dziadostwem! 

14 godzin temu, pedro2 napisał:

Panowie gdzie na Podlasiu dostanę byczki lm/ch/sm? 100-200kg tak żeby można było jechać zobaczyć... bo na Olx same obwoźne kołchoźniki się oferują i bierzesz co przywiozą... 

Kupiłes dojarkę ? wiem gdzie jest około pół roku uzywana 

Opublikowano

Dalej wyświetla się to dziadostwo? 😵Usuwałem już kilka razy..  na tel nic nie ma pod postem. 

24 minuty temu, marijusz napisał:

Kupiłes dojarkę ? wiem gdzie jest około pół roku uzywana 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v