Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

w jakiej wadze?  chelorez?

mi w oko wpadla. ale z pewnych względów na razie nie kupię.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
12 godzin temu, adrian09 napisał:

Panowie jak to jest opłacalność się skończyła czy jak? Chciałem wydzierżawić łąki (za darmo) brak chętnych. Sianokiszonka/siano stoi zero zainteresowania, a bydła u nas niby nie brakuje (Podlasie).

zależy jakie te łąki torfowe, bo są torfowe gdzie rośnie jakaś trawa, a są torfowe gdzie rośnie rezucha i tatarak.siano i sianokiszonka jak będzie schodzić to bardziej na wiosnę bo narazie ludzie swoje mają.a z okolic Bielska to w jakiej miejscowości?

Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

Ok 100kg . 100% CH,z genem bbb. Kupiona od hodowcy z AF przy okazji kupna byka do krycia

Sołtys to idziesz w Ch?? 

Opublikowano

Sponsor generalny wyżywienia oskubani rolnicy, transport i logistyka dobry wujo  B🤣

Opublikowano

Paranoja główna przyczyna naszej biedy ,czyli zakłady mięsne ubojnie wspierają protestujących i żarcie dowożą .A wystarczyłoby uczciwie rozliczać i dać cenę która zagwarantuje choć minimalny zysk

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano

Wuja B dobrodziej rolnictwa... 

On to wszystko robi dla nas, ostatnia koszule by oddał za rolnika, patriota , bohater... Każdy odpowie sobie sam... 

Kupę czasu zastanawiałem się czemu na Facebooku to właśnie młodszy wuja B pierwszy napisał o strajkach, pokazał pięknie namalowane plakaty z zacisnietymi pięściami w stylu "solidarności", pisał o buncie o potrzebie zjednoczenia i walki... 

Tych plakatów nie malował rolnicy, tylko artyści graficy za czyjeś pieniądze... 

Oni są z nami wspierają nas, dowożą catering na strajki,  pomagają... - nie wątpię że że szczerych intencji... Chłop niestety zawsze był mięsem armatnim na pierwszej linii frontu, czy to w robocie czy na wszystkich powstaniach 

Aż się pisać nie chce po tym jak zobaczyłem ten samochód na nagraniu...

• Like 1
Opublikowano

Pijawki solidarne z zywicielem 😄niech pokażą bilans dochodów do nakładów za ostatnie lata. Też mają spadek o 20procent?Ardanowi zaraz pomnik postawią w każdej wiosce 😁a drugi obok Kolodziejczaka tylko zrzutka potrzebna 

Opublikowano
2 godziny temu, Pitraszek napisał:

Swietnie walczą. Tez jeżdżę na protesty, wszyscy musimy dzialac. Szkoda ze w tv cisza. Wczoraj w trwam troche dluzsza informacja o protestach

Jest tylko jeden nie mały problem bo Michałek po całym dniu nawoływania żeby inni przyjechali ich wesprzeć, mówienia że nie ustąpią i będą tam do skutku zakończył niespodziewanie protest. Ludzie się zjechali a tam już nikogo nie ma a Michałek nawet nie odbiera telefonu. Jest sporo osób rozczarowanych i zdziwionych 

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=805156803592745&id=354450588724631 

Opublikowano

A może zdał sobie sprawę że jedzie rzesza ludzi utrzymać ten protest nawet kilka dni, by protestować na poważnie więc trzeba się zwijać? Oby nie. W Międzyrzeczu podlaskim do teraz strajkują

Opublikowano
2 godziny temu, asus921 napisał:

Przeciez rolnicy robia dla niego darmowa robote, jemu tak samo, a nawet bardziej zalezy na wstrzymaniu zakazu, wiec co to jest kilka zlotych na catering przy milionach ewentualnej straty.

Myslisz że zakaz wpłynie na jego dochody ? O czy z zakazem czy bez bedzie kasę trzeopał,a jeszcze państwo mu zrekompensuje jesli zakaz wejdzie (w co osobiście nie wierze)

Komu polędwiczki od dobrodzieja biernackiego ?

IMG_20201010_202248_6.jpg

gdybym mieszkał w mieście i miał do utrzymania rodzinę to szkal by mnie trafił tak bym widział takie oferty 

Pewnie marzył bym aby zostać rolnikiem i chować bydło 😁

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v