Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, ab23 napisał:

Takie odsadki nie dla nas malutkich ostatnio przedstawiciel jednego zakładu mięsnego co mnie odwiedził chwalił się że po 14 netto hodowcy biorą LM

Za jałówki jakieś mięsne po 8

Za LM ponoć 9.6 dali 

Netto

Twój handel na limuzyny doszedł skutku?

Opublikowano
3 godziny temu, ab23 napisał:

Takie odsadki nie dla nas malutkich ostatnio przedstawiciel jednego zakładu mięsnego co mnie odwiedził chwalił się że po 14 netto hodowcy biorą LM

Za jałówki jakieś mięsne po 8

Za LM ponoć 9.6 dali 

Netto

Cygani.

3 godziny temu, HF86 napisał:

Kuwa co dzieje się. Byki dno, exportu nie widać, przyszłość branży w czarnych barwach a chłopcy na grupie z bydłem odsadki wyrywają po 12 + wat powyżej 300 kg.do znawców jest w tym sens? Może czegoś nie wiem?nie chcę żeby mi jakieś miliony znowu koło nosa przeszly🧐

Gdzie to wszystko idzie jak eksportu nie ma ? Teraz trzeba kupować cielaki tanie, pasze tanie i miliony będą :)

2 godziny temu, debrzyna napisał:

To jakieś bzdury U mnie odsadki sie przeterminowały i po 10 brutto nie ma kupca Daj im cynk na grupie może cos sprzedam

9 na łapkę ?

Opublikowano

Na prośbę znajomego

Wszystkich zainteresowanych i chcących wziąć udział w wydarzeniach w najbliższą środę 21.10 z okolic Siedlce Łuków zapraszam do kontaktu.

• Like 3
Opublikowano
9 godzin temu, Ursus932 napisał:

No k**wa debile hodowla zwierząt bardziej truje środowisko niż transport lądowy 🤔

Niech taki ekolog przyłoży ryj do d*py byka a później do rury wydechowe disla, i se zobaczy 

Pan attenborough beczał w tej nowej propagandzie Netflixa że nie ma milionów antylop w Afryce. Rozumiem, że one nie pierdzą i srają? Ich sraka w Afryce jest spoko, ale bąki europejskiej krowy nie są spoko

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Popatrzcie sobie na YT co dzień to film z nowej wiaty obory hali na opasy i to minum na 50duzego byka . Jedne gość mnie zszokował bo płacił za byczki mieszance były też hf w wadze po 160-170kg 2200zl brutto coć to k**wa szok

Edytowane przez zkordalski
Opublikowano
14 godzin temu, marijusz napisał:

Ile byście dali za 5 takich cielaków bo ja chyba znów przepłaciłem Towar nie zaciekawy może ze dwa uda się na R wyprowadzić Wagowo od 260 do ponad 300 u mnie na wadze po 2 godzinach jazdy

IMG_20201017_142309_0.jpg

IMG_20201017_141943_9.jpg

Dałeś pewnie po 1800 zł?

Opublikowano
Dnia 17.10.2020 o 09:19, JarekBazydlo napisał:

od 280 do 330 gram

Szkoda że za to reklame nic nie płacą :) 

To chłopie przy obsadzie 80 tyś. Kolb wychodzi 24 tony średnio z ha! Do rekordów ginesa się zgłoś!

Opublikowano (edytowane)

54 minuty temu, mat22889 napisał:

i srodek kolby :) bo pewnie wazona cała kolba była

raczej same ziarno ale miało 40 % wilgotności i 80 tys ziaren to było wysiane  nie wszystkie  powschodziły a z tych które wzeszły nie kazda miała tak dorodną kolbę

HF zgadłeś za wszystkie dałem 10 tys czyli po 2 za sztuke  ,ale nie uważam zakupu za dobry interes.

Edytowane przez marijusz
Opublikowano

Marjusz interes  dobry w obie strony. Nikt raczej poszkodowany nie jest. Po 7 nawet z hakiem to i ja czasem się skuszę. Pieniądze pewniejsze jak z lm po 12

Opublikowano
Bananek napisał:

no name? czy jakieś rasowce?

11 minut temu, DANDYS napisał:

po ile u was cielaki 3tyg

tak pytam z ciekawości , no hf 850zl się pojawił :/ a na Podlasiu pokazało 350zl

Opublikowano
15 minut temu, HF86 napisał:

Marjusz interes  dobry w obie strony. Nikt raczej poszkodowany nie jest. Po 7 nawet z hakiem to i ja czasem się skuszę. Pieniądze pewniejsze jak z lm po 12

robilem juz lepsze w swoim zyciu Kiedyś dla znajomego co chciał za 4 opasy 5 tys dałem 5,5 bo uważałem ze cena śmieszna 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

u nas na podlasiu 350 za hf to normalna cena. Od dwóch lat po 300 płacę za 5 dniówki

Może chcesz 2 jałówki,już odpojone  i trawokiszonkę wciskają,mają po miesiącu z haczykiem,będę chyba na olx wrzucał. Patrzę że dobrze placisz🙂

Opublikowano
kizak napisał:

Może chcesz 2 jałówki,już odpojone  i trawokiszonkę wciskają,mają po miesiącu z haczykiem,będę chyba na olx wrzucał. Patrzę że dobrze placisz🙂

nie preferuję jakoś hodowania dziewczyn. zresztą przy +- 40szt byka jakbym wpuścił dwie jalowki do obory to na drugi dzień pewnie mógłbym po bakutil dzwonić. zajezdziliby mi te panny. A i ogrodzenia tez wątpię czy by wytrzymały.

A po ile chcesz za te jalowki i skąd jesteś?

Opublikowano
13 minut temu, Bananek napisał:

nie preferuję jakoś hodowania dziewczyn. zresztą przy +- 40szt byka jakbym wpuścił dwie jalowki do obory to na drugi dzień pewnie mógłbym po bakutil dzwonić. zajezdziliby mi te panny. A i ogrodzenia tez wątpię czy by wytrzymały.

A po ile chcesz za te jalowki i skąd jesteś?

Okolice Raczek,Pewnie więc jak 350 to i nikt nie da,ot taka cena. Ogólnie to żeby choć za mleko  co wypiły odbić,już nie mówię o przebytych ewentualnych sraczkach i kosztach.😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez _Pawciu_
      Witam. Pytanie jak w temacie. Szukam opinii o tych dwóch odbiorcach. Do tej pory odstawiałem do Biskupca ale po ostatniej sprzedaży jestem delikatnie zniesmaczony. Przedstawiciel obiecywał że dołozy "kilka groszy" do ceny startowej ale oczywiście tak nie było. Przy ważeniu na gospodarstwie i ważeniu przed ubojem waga na każdej sztuce spadła od 50 do 70kg. Może to jednorazowy wybryk? Do tej pory nie miałem z nimi problemu. Lecz teraz rozmyślam nad sprzedażą do Zakrzewskich. Dajcie swoje opinie i przemyślenia na temat tych dwóch firm. Pozdrawiam
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
  • Dodaj nową pozycję...
v