Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dobrze by było ale tak jak mówię , jeden rolnik ma drugiego w tyłku dopóki nie przyjdą po niego, jesteśmy śmieciami dla władzy. Policja czeka z gazem, nowa ustawa o nietykalności służb już idzie. Domowe a bydło to gatunek „bydło domowe” wiec furtka jest.

Edytowane przez dzarjan8111
Opublikowano

A mówiłem dusić gnoja puki mały. Rozpastwila się bestja lewacka. Zacząć polować na posłów. Każdy ma w obrębie czyjeś biura poselskie. Małe nie ustanne delegacje, niech czują trwoge. Każde drzewo się wy..doli jak je dobrze podkopiesz. Cwaniaki chytre ustawa w sezonie kuku siewow i sprzątania pola

Opublikowano (edytowane)

JNie wiem na ile to może być prawda ale tak kasowali zaciekle ten ubój rytualny ze uważam ze Amerykanom obiecali wjazd na nasze rynki w zamian za paru marines i na hummerach żeby prezes wpadł w ekstazę. Taurus83 jak będziesz miał fundacje to lepiej z policja zrób nalot Jarkowi i zabierz kota... zbyt wiele wycierpiał. 

Edytowane przez dzarjan8111
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Taurus83 napisał:

W sumie to brzmi dziwnie ale cała nadzieja w dudzie...

"W przypadku, gdy wątpliwości Prezydenta dotyczą słuszności (celowości) przyjętych rozwiązań, Prezydent odmawia podpisania ustawy i występuje do Sejmu z umotywowanym wnioskiem o jej ponowne rozpatrzenie. Wniosek ten popularnie określa się mianem „weta”. Sejm może weto Prezydenta odrzucić większością kwalifikowaną 3/5 głosów w obecności połowy ustawowej liczby posłów. Weto prezydenckie nie ma charakteru selektywnego. Oznacza to, że Prezydent nie może zakwestionować tylko niektórych przepisów, lecz de facto kwestionuje całą ustawę."

Głosowało - 449  posłów   Za - 356    Przeciw - 75    Wstrzymało się - 18    Nie głosowało - 11 

Więc weto prezydenta i tak niewiele da.

Może jeszcze zwrócić się do TK, jeżeli jakiekolwiek przepisy ustawy byłyby niezgodne z konstytucją. I wtedy wejście w życie ustawy jest uzależnione od treści wyroku wydanego przez Trybunał Konstytucyjny. 

Na pewno zorganizowane protesty by nie zaszkodziły. Może jakiś cień szansy na weto prezydenta jest. Może coś by się zmieniło i nie byłoby poparcia 3/5 aby weto odrzucić. 

Ale jakoś czarno to widzę. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, dzarjan8111 napisał:

Tez nie mam ciśnienia na hodowle ale jeśli ktoś pluje ci w twarz to wmawiać sobie ze deszcz pada to jest dobre wyjście? To już każdy ma własne poczucie godności i musi sam sobie odpowiedzieć. Chyba nie myślisz ze sprzedasz zboże w uczciwej cenie bez drobiu, trzody i bydła?? Wtedy będziemy strajkować? Żeby z dnia na dzień odnowić produkcje zwierzęca? Przecież całe rolnictwo jest powiązane. Daleko idąca krótkowzroczność...dlatego nas tak łatwo wydymac, bo kiedy trzodziasz dostaje po tyłku to zbozowiec się śmieje ze to nie jego interes, a kiedy zboże tanie to hodowca bydła. Polski chłop jest głupi bo nie rozumie tego ze jesteśmy jedna grupa zawodowa żyjąca w symbiozie.

Otóż to.. Niestety Polacy są na tyle głupi że patrzą co jest teraz a nie co będzie za kilka lat.. Wybrali PiS bo obiecywał to i tamto w tamtym momencie a nikt nie pomyślał co będzie po wyborach i zapomnieli  co było dużo wcześniej (np utylizacja świń i zniszczenie sektora wieprzowiny) !!! Niech teraz idą na Warszawę Ci co tak na nich głosowali.. Mówiłem i pisałem tu na forum że najpierw cukrownie, potem wieprzowina, a teraz bydło.. Tylko że jak bydło upadnie to i ceny zbóż.. I nic nie będzie się opłacało!!!! Znowu przewidzialem co będzie się działo to wielu tu mnie wysmiewalo !! 

1 godzinę temu, Bananek napisał:

czemu chcesz się pozbyć szybko jak ustawa wchodzi 12 miesięcy od uchwalenia?

6 miesięcy od uchwalenia wchodzi zakaz utrzymywania zwierząt domowych na uwiezi 

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano

Zostałem wyruchany przez pisiorow bez mydła. 😔 Przyznaję, głosowałem. Ale jak widzę większość tutaj teraz pisze, ze nie głosowali za nimi, a w czasie wyborów gadka inna była 🤣 miejcie honor panowie. Zostałem oszukany, dla mnie to nie wstyd, gnida i cała reszta jego pachołków niech się wstydzi

Karakan chyba już ma dość władzy, wie że będzie ciężko przejść w kolejnych wyborach i robi cyrki. Zgodził się na ustawę, zatkał d*py opozycji, teraz go chwalą, zaraz wyskoczy z nową ustawą i chce mieć poparcie. 

Ciekaw jestem jak się to potoczy, jak rynek zareaguje, z zakupu ciągnika na razie chyba zrezygnuje. 

• Like 3
  • Thanks 2
Opublikowano

Nie ma co się łudzić, jeżeli parlament przepchnie ustawę duda ją podpisze - za bardzo boi się kaczyńskiego, który postawił sobie za punkt honoru przyjęcie tej ustawy. Dodatkowo teraz kaczka chce udowodnić, że pis może przyjąć tą ustawę bez Porozumienia Gowina i Solidarnej Polski Ziobry - niestety naszym kosztem.

Opublikowano
40 minut temu, komizmo napisał:

Problem jest taki, że my zawsze jesteśmy "w sezonie", cały rok. I te śmiecie dobrze o tym wiedzą

1 godzinę temu, debrzyna napisał:

To że stracił to nie takie pewne Przy następnych wyborach i tak wies zagłosuje za pis bo jak nie to grzech ciężki będzie, Już episkopat myśli nad 11 przykazaniem 

Szkoda że wielu z episkopatu się zaprzedala masonerii.. PiS dzięki nim uchodzi za partię katolicką. Ja jako katolik nie przyznaje się do PiSu, dla mnie Oni są zwyczajnie obłudnikami i klamcami!!! Spisek w tej chwili przeciwko Polsce jest na wszystkich szczeblach!!! Nie żebym atakowal Kościół, ale jestem przeciwko organizacji i agentury działającej w Kościele. Niestety Polacy mają telewizory od lat i propaganda wlewa się w nich jak woda do beczki.. Nie widzą tego co się dzieje. Mamy rozbiór wszystkiego co w Polsce było zawsze fundamentem. Czyli wiare i Kościół oraz polskie rolnictwo!!! 

Opublikowano
Cybulek17 napisał:

2 godziny temu, Taurus83 napisał:

No to wie każdy głupi że pis to wymyślił ale powiedz mi że teraz zaglosujesz na kogoś z po lub lewicy ?

Od dziś tylko konfederacja i psl

PSL ? no bez żartów 😂

• Like 5
Opublikowano

ABP tykocin byk O 12,20+VAT. nic się nie zmieniło.

Rafal2596 napisał:

Wczoraj cena ustalona za byki dziś telefon że już tego nie dostanę bo po niedzieli cena na pewno pójdzie w dół..  

olej cwaniaków

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v