Skocz do zawartości

Ceny bydła 2020

DzikiSimental25

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, Cybulek17 napisał:

Przeważnie zakup ziemi i sprzętu 

Jak z byka zostaje 700 -1000 zł to po ile ziemia u Was że za byki ziemi nakupiliście w okolicy dużo trzyma byki 30-60 sztuk ale pieniędzy u nich nie widać

Przy tych cenach to ledwo na życie zostaje

30-60 szt to dobre jako hobby a nie jako zarobek u mnie hektar 30-50 tys i kupiłem w ciagu ostatnich 3 lat 8ha z byków wiec cos tam zostaje

staszek131415 jak ci się nie opłaca to skończ z hodowla po co sie męczyć niech trzymają ci co im się opłaca przymusu niema

6 minut temu, staszek131415 napisał:

Jak z byka zostaje 700 -1000 zł to po ile ziemia u Was że za byki ziemi nakupiliście w okolicy dużo trzyma byki 30-60 sztuk ale pieniędzy u nich nie widać

Przy  obecnych  cenach  nie  widać  bo niema  z czego  ich  być    przy tych  kosztach  to  HF  powinien  minimum  po 8zł  być netto.   A że  niektórzy  ostro  inwestują  to  inna  sprawa  bo  bank  daje  do puki  wartość  majątku  nie  przewyższy  kwoty  kredytu. 

8 minut temu, Elvis1090 napisał:

30-60 szt to dobre jako hobby a nie jako zarobek u mnie hektar 30-50 tys i kupiłem w ciagu ostatnich 3 lat 8ha z byków wiec cos tam zostaje

staszek131415 jak ci się nie opłaca to skończ z hodowla po co sie męczyć niech trzymają ci co im się opłaca przymusu niema

Ta z byków....

Jak ktoś ma własną pasze to nie liczy kosztów produkcji. To jest taka inwestycja długo terminowa. Jak się sprzeda kilka szt to już ładny pieniądz na koncie jest ale trzeba czekać 2 lata. Jak się sprzedaje codziennie np ziemniaki to ciężko odłożyć bo się pieniądze rozchodzą. Jak ktoś miał kupić paszę itd to mało co zostanie lub się dołoży

• Like 2

12 minut temu, staszek131415 napisał:

Ta z byków....

Jak do roboty  na etat   chodzi   razem  z żoną  to  z  byków  coś  tam  zrobi   ale. utrzymać   z byków  Rodzinę  +  inwestycje   to  tylko  w przypadku  łąk  ptaszkowych.

45 minut temu, Elvis1090 napisał:

Panie Elvis to ile hodujesz tego dziadostwa? 

1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

W dobrych czasach to na hf'ie zostawał 1.5 tyś,  teraz połowa.  Aktualnie przy pełnym stanie niecałe 200 sztuk i tyle samo ha.  Kiedyś jak się sprzedało dwa razy w roku partię z 15 sztuk to starczyło na np duży traktor albo ratę na kilkanaście ha i  jeszcze cielaki .

• Like 1

1 godzinę temu, jedrus2020 napisał:

To ile wam zostaje z byka przy obecnych cenach?

Mi że sprzedaży w ciągu ostatniego 1,5 roku zostało z kilku szt po 600-1000 zł. Z kilkunastu sztuk nie zostało nic. Do kilku sztuk dołożyłem. Wszystko zależy indywidualnie od gosp. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941
    • Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2023? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu 

• Przez donweter1989
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. Początek roku wygląda mało optymistycznie, a jak będzie dalej?
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontynuacja wątku 2022:

• Dodaj nową pozycję...