Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten mleczny kawaler pojechał, około 19 miesięcy, we wrześniu byłoby dwa lata ale już ciasno, dwa wycielenia za chwilę i siana mało. 675 kg, 7 brutto i 7 procent odcięcia. Mazowieckie pojechał do Maciejowic

IMG_20180927_115554-EFFECTS.jpg

Opublikowano

Mam na sprzedanie 7bykow mm. Czekać czy sprzedawać ? Byki około 700kg i kończą 2 lata dopiero sierpień wrzesień. Myślicie że będzie lepsza cena czy jeszcze grosza ?

Opublikowano

Śląsk, handlarz zaproponował maksymalną cenę 4 zł za krowy. Spróbowałem szczęścia na WBC, firma Kojs. Wyszło po 9,80, 41% wybicia. Nie wiem, czy ta wycena była uczciwa, ale w porównaniu z tym handlarzem wyszło 500-800 zł lepiej, tyle, że 14 dni na zapłatę, a tamten płacił gotówką. 

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Marcinnnnn napisał:

Mam na sprzedanie 7bykow mm. Czekać czy sprzedawać ? Byki około 700kg i kończą 2 lata dopiero sierpień wrzesień. Myślicie że będzie lepsza cena czy jeszcze grosza ?

Też dziś takie pogoniłem za 6.4 - 6.5 netto. Podejrzewam że już nie zarobilyby do września na paszę ☹️

Opublikowano

Za tyle to warto i dwa miesiace czekac. marcinnnn jakas nadzieje jest ze bedzie lepiej, moze bedzie skup interwencyjny. A tak to nie wyglada to dobrze coraz wieksze klopoty z mlekiem. Niektore mleczarnie karza ograniczac produkcje i brakowac slabsze sztuki. Info z agrobiznes i ceny rolnicze

Opublikowano
26 minut temu, Kentar napisał:

Byk ma leciec na dol, rzeznie nie chca za bardzo brac bydla.

(tak, tak, handlarz straszy)

Tylko ciekawe po co Wierzbicki co środę przyjeżdża do miaczyna po bydło mimo pandemii.

Opublikowano
30 minut temu, Damianek20 napisał:

Tylko ciekawe po co Wierzbicki co środę przyjeżdża do miaczyna po bydło mimo pandemii.

Tez codziennie jezde po bydlo i mam go wiecej niz przed pandemia ale od dzis sie zrobil problem zeby wepchnac bydlo mimo, ze daje lacznie na 4 zaklady aktualnie.

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jackasss napisał:

Sokołów i OSI w tym tygodniu wg. ceny rolnicze w górę byk nawet 40gr

Sokolow w poniedzialek byk w gore, sokolow we wtorek byk na dol.

• Like 2
Opublikowano

Myślę że jeszcze trochę to export powoli będzie ruszał ,coraz więcej krajów np skandynawskie kraje luzują obostrzenia,gospodarki krajów bez końca nie mogą być zamrożone ludzie muszą "żreć"

Opublikowano
9 minut temu, Michciubar napisał:

Myślę że jeszcze trochę to export powoli będzie ruszał ,coraz więcej krajów np skandynawskie kraje luzują obostrzenia,gospodarki krajów bez końca nie mogą być zamrożone ludzie muszą "żreć"

Tylko najpierw trzeba na to żarcie zarobić . A z pracą gorzej niż przed ś-wirusem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v