Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

przeglądałem ogłoszenia to cielaki  potaniały po tak srednio 200 zł u handlarzy , miał być złoty interes  bo czas na dopłaty a tu kupca chyba brak , albo wirusa i ludzie ograniczają  zakupy lub byki staniały i miejsze zainteresowanie 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano
jarecki napisał:

przeglądałem ogłoszenia to cielaki  potaniały po tak srednio 200 zł u handlarzy , miał być złoty interes  bo czas na dopłaty a tu kupca chyba brak , albo wirusa i ludzie ograniczają  zakupy lub byki staniały i miejsze zainteresowanie 

Dlatego był wpis handlarza że byki wracają do łask. Może akurat uwierzą i zaczną kupować cielaki.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Napisalem, ze spadki cen kiedys: handlarz straszy zeby sprzedawac bydlo!!!

Napisalem, ze cena byka wraca bo tak jest: handlarz chce zebyscie kupili cielaki.

k**wa, ludzie, wy macie wiecej teorii spiskowych niz niejedna sekta.

Z takimi glupotami co wy piszecie to aby smieciarke podeslac, zapakowac i zutylizowac. Albo na bakutyl wyrzucic.

Tak, zszedlem do waszego poziomu bo inaczej sie nie da.

@edycja

Bartek, ale wrazie dawania punktow pamietaj, ze sie odejmuje 7% na brud.

Edytowane przez Kentar
  • Like 2
  • Haha 1
Opublikowano

Czyli od poniedziałku o ile na zakładzie dla mnie więcej? 0,10 0,20? To jest ten powrót do łask byka? I chciałbym wiedzieć czym ten wzrost spowodowany. Nowy kierunek eksportowych czy po prostu ludzie sie wstrzymali z bydłem a z kontraktów trzeba się wywiązać? Bez konkretów też mogę zaraz pojechać na łąkę pomieszać gumiakiem w placku i stwierdzić że wyczytałem że bydło wraca do łask. Ps. panie moderatorze post chyba na temat?

Opublikowano
1 godzinę temu, Kentar napisał:

Napisalem, ze spadki cen kiedys: handlarz straszy zeby sprzedawac bydlo!!!

Napisalem, ze cena byka wraca bo tak jest: 

Konkrety ile za wbc? nie trzymaj nas w niepewności.chce wiedzieć dzisiaj czy przed zerami na koncie pojawi się jakaś cyferka oznaczająca zysk

Opublikowano

Niektorzy narzekaja i narzekają na to ze sie nie oplaca trzymac opasow, jak by sie nie oplacalo to po cholere dalej te osoby zajmuja sie bydlem miesnym isc na etat i nie pier**lic glupot, kazdy wie jak jest z cenami bydla raz tak raz tak, kazdy co trzyma bydlo opasowe to napewno nie wychodzi na minusie bo by dawno pier**l.... tą gospodarke a tak powiekszacie stada.. 

Ja powiekszam stado i nie jest z tego h*j wie ile pieniedzy ale cos zawsze zostaje

• Thanks 1
Opublikowano
Dnia 19.03.2020 o 20:04, Bananek napisał:

krew mnie zalewa jak słyszę, że wszyscy ci dorobkiewicze zza granicy wracają masowo do Polski, bo tam wirusy. A spier... jeden z drugim jak Ci złotówki smierdzialy wtedy to niech Ci i teraz to euro tak pachnie. A tu raptem zaczęły się palić d*py, to wszyscy przypomnieli o Polsce. wypad. sorry, że nie o cenach, ale już dość mam tych co tu syf wiozą do kraju.

Dnia 19.03.2020 o 20:14, grey6 napisał:

Słusznie. Ubijać i utylizować na granicy. Ja nie z pis ale osobiście byłem na spotkaniu z prezydentem co dziękował zgromadzonym za to, że zostali i pracują w kraju. Ale mniejsza z polityką. Ceny się odbiją. Mniejmy nadzieje, że ten kryzys długo nie potrwa i tylko kupa śmiechu będzie z tych co srali w gacie przed wirojdą z chin i cały papier wykupić chcieli. Z dużej chmury zwykle mały deszcz.

Bardzo dobrze że wracają. Bardzo mnie to cieszy. W końcu się zacznie może budować Polskę a nie kraj multi kulti. A jaka wina tych ludzi? Raczej pomyslcie jeden z drugim kto wypuścił tego wirusa.. A nie stajecie naprzeciw ludziom. To jest właśnie te typowe : Polak Polakowi wilkiem. A szkoda. Bo łatwiej jest nami manipulować. 

Opublikowano
KrólBykPierwszy napisał:

Dnia 20.03.2020 o 07:13, karolr2 napisał:

8.80 netto lm kolega sprzedał 860 średnia 

poubojowo?:)

Tak. średnio 860kg mięsa dały. 😀😀😀

• Thanks 1
Opublikowano

Dlugo te tiraki nam nie nawoza tej wolowiny do tych wloch. 

W rmf-fm jest zbiurka na holownik dla tira bo rozkraczyl sie we wloszech w lombardi 18 marca.  Za scholowanie na parking zaplacil 4 tys euro i siedzi tam bo wszystko pozamykane i nie mozna tira naprawic.

Mazowsze lokalny zlodziej byki podniósł o 20 gr. Krowy i jalowki bez zmian.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bugii napisał:

Dlugo te tiraki nam nie nawoza tej wolowiny do tych wloch. 

W rmf-fm jest zbiurka na holownik dla tira bo rozkraczyl sie we wloszech w lombardi 18 marca.  Za scholowanie na parking zaplacil 4 tys euro i siedzi tam bo wszystko pozamykane i nie mozna tira naprawic.

Mazowsze lokalny zlodziej byki podniósł o 20 gr. Krowy i jalowki bez zmian.

Jaki rejon Mazowasza?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez _Pawciu_
      Witam. Pytanie jak w temacie. Szukam opinii o tych dwóch odbiorcach. Do tej pory odstawiałem do Biskupca ale po ostatniej sprzedaży jestem delikatnie zniesmaczony. Przedstawiciel obiecywał że dołozy "kilka groszy" do ceny startowej ale oczywiście tak nie było. Przy ważeniu na gospodarstwie i ważeniu przed ubojem waga na każdej sztuce spadła od 50 do 70kg. Może to jednorazowy wybryk? Do tej pory nie miałem z nimi problemu. Lecz teraz rozmyślam nad sprzedażą do Zakrzewskich. Dajcie swoje opinie i przemyślenia na temat tych dwóch firm. Pozdrawiam
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
  • Dodaj nową pozycję...
v