Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

przeglądałem ogłoszenia to cielaki  potaniały po tak srednio 200 zł u handlarzy , miał być złoty interes  bo czas na dopłaty a tu kupca chyba brak , albo wirusa i ludzie ograniczają  zakupy lub byki staniały i miejsze zainteresowanie 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano
jarecki napisał:

przeglądałem ogłoszenia to cielaki  potaniały po tak srednio 200 zł u handlarzy , miał być złoty interes  bo czas na dopłaty a tu kupca chyba brak , albo wirusa i ludzie ograniczają  zakupy lub byki staniały i miejsze zainteresowanie 

Dlatego był wpis handlarza że byki wracają do łask. Może akurat uwierzą i zaczną kupować cielaki.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Napisalem, ze spadki cen kiedys: handlarz straszy zeby sprzedawac bydlo!!!

Napisalem, ze cena byka wraca bo tak jest: handlarz chce zebyscie kupili cielaki.

k**wa, ludzie, wy macie wiecej teorii spiskowych niz niejedna sekta.

Z takimi glupotami co wy piszecie to aby smieciarke podeslac, zapakowac i zutylizowac. Albo na bakutyl wyrzucic.

Tak, zszedlem do waszego poziomu bo inaczej sie nie da.

@edycja

Bartek, ale wrazie dawania punktow pamietaj, ze sie odejmuje 7% na brud.

Edytowane przez Kentar
  • Like 2
  • Haha 1
Opublikowano

Czyli od poniedziałku o ile na zakładzie dla mnie więcej? 0,10 0,20? To jest ten powrót do łask byka? I chciałbym wiedzieć czym ten wzrost spowodowany. Nowy kierunek eksportowych czy po prostu ludzie sie wstrzymali z bydłem a z kontraktów trzeba się wywiązać? Bez konkretów też mogę zaraz pojechać na łąkę pomieszać gumiakiem w placku i stwierdzić że wyczytałem że bydło wraca do łask. Ps. panie moderatorze post chyba na temat?

Opublikowano
1 godzinę temu, Kentar napisał:

Napisalem, ze spadki cen kiedys: handlarz straszy zeby sprzedawac bydlo!!!

Napisalem, ze cena byka wraca bo tak jest: 

Konkrety ile za wbc? nie trzymaj nas w niepewności.chce wiedzieć dzisiaj czy przed zerami na koncie pojawi się jakaś cyferka oznaczająca zysk

Opublikowano

Niektorzy narzekaja i narzekają na to ze sie nie oplaca trzymac opasow, jak by sie nie oplacalo to po cholere dalej te osoby zajmuja sie bydlem miesnym isc na etat i nie pier**lic glupot, kazdy wie jak jest z cenami bydla raz tak raz tak, kazdy co trzyma bydlo opasowe to napewno nie wychodzi na minusie bo by dawno pier**l.... tą gospodarke a tak powiekszacie stada.. 

Ja powiekszam stado i nie jest z tego h*j wie ile pieniedzy ale cos zawsze zostaje

• Thanks 1
Opublikowano
Dnia 19.03.2020 o 20:04, Bananek napisał:

krew mnie zalewa jak słyszę, że wszyscy ci dorobkiewicze zza granicy wracają masowo do Polski, bo tam wirusy. A spier... jeden z drugim jak Ci złotówki smierdzialy wtedy to niech Ci i teraz to euro tak pachnie. A tu raptem zaczęły się palić d*py, to wszyscy przypomnieli o Polsce. wypad. sorry, że nie o cenach, ale już dość mam tych co tu syf wiozą do kraju.

Dnia 19.03.2020 o 20:14, grey6 napisał:

Słusznie. Ubijać i utylizować na granicy. Ja nie z pis ale osobiście byłem na spotkaniu z prezydentem co dziękował zgromadzonym za to, że zostali i pracują w kraju. Ale mniejsza z polityką. Ceny się odbiją. Mniejmy nadzieje, że ten kryzys długo nie potrwa i tylko kupa śmiechu będzie z tych co srali w gacie przed wirojdą z chin i cały papier wykupić chcieli. Z dużej chmury zwykle mały deszcz.

Bardzo dobrze że wracają. Bardzo mnie to cieszy. W końcu się zacznie może budować Polskę a nie kraj multi kulti. A jaka wina tych ludzi? Raczej pomyslcie jeden z drugim kto wypuścił tego wirusa.. A nie stajecie naprzeciw ludziom. To jest właśnie te typowe : Polak Polakowi wilkiem. A szkoda. Bo łatwiej jest nami manipulować. 

Opublikowano
KrólBykPierwszy napisał:

Dnia 20.03.2020 o 07:13, karolr2 napisał:

8.80 netto lm kolega sprzedał 860 średnia 

poubojowo?:)

Tak. średnio 860kg mięsa dały. 😀😀😀

• Thanks 1
Opublikowano

Dlugo te tiraki nam nie nawoza tej wolowiny do tych wloch. 

W rmf-fm jest zbiurka na holownik dla tira bo rozkraczyl sie we wloszech w lombardi 18 marca.  Za scholowanie na parking zaplacil 4 tys euro i siedzi tam bo wszystko pozamykane i nie mozna tira naprawic.

Mazowsze lokalny zlodziej byki podniósł o 20 gr. Krowy i jalowki bez zmian.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bugii napisał:

Dlugo te tiraki nam nie nawoza tej wolowiny do tych wloch. 

W rmf-fm jest zbiurka na holownik dla tira bo rozkraczyl sie we wloszech w lombardi 18 marca.  Za scholowanie na parking zaplacil 4 tys euro i siedzi tam bo wszystko pozamykane i nie mozna tira naprawic.

Mazowsze lokalny zlodziej byki podniósł o 20 gr. Krowy i jalowki bez zmian.

Jaki rejon Mazowasza?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v