Skocz do zawartości

Ceny bydła 2020

DzikiSimental25

Rekomendowane odpowiedzi

15 godzin temu, zkordalski napisał:

Kanali idz mu wytłumacz że pier**li farmazony 

Komu się cos nie opłaca ? Hahahah jebłem 

najlepsze jest to że znam byłego właściciela tej sieczkarni na filmie 5 min 

sprzedał tą sieczkarnie bo nie opłacało mu sie nią kosić a teraz były właściciel sam najmuje i twierdzi że lepiej na tym wychodzi a ma gospodarstwo większe i ładniejsze 

Ekonomia intyle. Przygotowanie maszyny do sezonu tez swoje kosztuje. No ale bogatemu nikt nie zabroni. Mój znajomy kupił kombajna za 600 tys w kredycie😂😂😂😂😂, swojego ma 30ha zboża reszta laki i kukurydza, liczył na usługi- kolejne 30 robi i rwie sobie włosy z głowy ze sie wjebal.

• Haha 1

58 minut temu, przemek28_28 napisał:

Ekonomia intyle. Przygotowanie maszyny do sezonu tez swoje kosztuje. No ale bogatemu nikt nie zabroni. Mój znajomy kupił kombajna za 600 tys w kredycie😂😂😂😂😂, swojego ma 30ha zboża reszta laki i kukurydza, liczył na usługi- kolejne 30 robi i rwie sobie włosy z głowy ze sie wjebal.

Kolego bo rolnicy to takie geniusze jak na naszym forum  którzy licza cielaka w cenie inseminacji)))) 

kombajn  600 tys po 5% kredyt więc 30 tys samych odsetek  do tego nędznie liczyć 20 l paliwa na ha  za stówkę. Reasumując swoje  30 ha  kosi za 1100 zł za ha  licząc paliwo i odsedki  a usługe miałby za 300 zł !!!!! a gdzie spłata kapitału ???? 

Amortyzacja kombajnu 10 lat więc 60  tys na rok/30 ha = 2 tys. zł + 1 tys. odsetek i 100 zł paliwo części i kombajnisty nie licze. Więc kosi sobie pole za 3100 zł a usługe miałby za 300 zł. I właśnie takie Balcerowicze  choduja opasy  i piszą ze się rozwijaja i robia inwestycje i kukurydze produkują za 1000 zł/ha

Edytowane przez kanalia36

7 minut temu, Berthold napisał:

Bo znowu Kanalia musi gdzies odreagować stres w domu... 

Chwila mocium Panie  4 strony jest zapisane 3 strony  filmiki i komentarze  ja napisałem pierwszy post i jestem ten niedobry???? może rozumu nabieżcie!!!!!!!. Skoro sami nie przestrzeganie tego ze same ceny tu sie wpisuje tylko pierdzielicie o wszystkim to znaczy ze i ja mam do tego prawo.

Prosta rzecz jak będą same ceny uszanuje to forum jeżeli nie, bede tu pisał jak i w poprzednim roku.

55 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Po co było zakładać post o cenach jak znów zaczyna się to samo....

A co podałeś za ceny? Od kogo/ile sztuk/jaki towar? Zero konkretów. Tez mogę napisac ze hf u mnie na żywa po 8.50 netto a jak ktoś zacznie dopytywać to ch... go obchodzi. Koledze sprzedałem.

A tak jak napisał @debrzyna jak sie komuś nie podoba to widły i obornik przerzucać z kupki na kupkę a nie marudzić ze coś nie psuje.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 2

23 minuty temu, kanalia36 napisał:

Chwila mocium Panie  4 strony jest zapisane 3 strony  filmiki i komentarze  ja napisałem pierwszy post i jestem ten niedobry???? może rozumu nabieżcie!!!!!!!. Skoro sami nie przestrzeganie tego ze same ceny tu sie wpisuje tylko pierdzielicie o wszystkim to znaczy ze i ja mam do tego prawo.

Prosta rzecz jak będą same ceny uszanuje to forum jeżeli nie, bede tu pisał jak i w poprzednim roku.

A pisz pisz, nawet jest chwilami sympatycznie 😉😉😉

AdamRo napisał:

3 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

R 13zl + VAT, U 13.70 + VAT propozycja na następny tydzień.

Wykrakałem, drastyczne podwyżki ;)

Który to zakład sprzedaje U po 14,5 żeby chociaż na 0 wyjść ?

Pan Łuniewski złożył taką propozycję. Getmor narazie słabo za byka ale też szykują podwyżki bo narazie ładnie płaca ale za jałówki w U klasie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2023? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu 

• Przez donweter1989
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. Początek roku wygląda mało optymistycznie, a jak będzie dalej?
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontynuacja wątku 2022:

• Dodaj nową pozycję...
v