Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Bugii napisał:

Panowie nie ma co sie smiac. 95 % wolowiny exportujemy. Jak pozamykaja granice, wprowadza kontrole i kwarantanny to nikt nawet za darmo nie wezmie bydlaka. 

Taaa, głodem będą przymierać albo na weganizm przejdą.

Był słaby rok, to jest mało paszy i ludzie wypychają bydlaki, do tego czas ruszać w pole i też kasa jest potrzebna to i ubojnie pełne i płacić nie będą bo po co?

Opublikowano

Tak, tylko idź do sklepu i zobacz cenę tej wołowiny.  Jedyna tania wołowina to w kebabie,  z leżaka😛

Opublikowano

Panowie wy tego nie widzicie? Walą nas w d..., co by się nie działo to byk w dół, jeśli się za to nie weźmiemy my młodzi nie 60+ to zniszczą nas albo będą tak gnębić, 50gr + i zaraz 1zl w dół i tak w kółko, robimy za jedzenie z tego wynika. Jakoś trzeba się jednoczyć, pokazać że nie jest dobrze a jak siedzimy cicho to wszyscy myślą że jest ok.

• Like 4
Opublikowano
4 godziny temu, soltys48 napisał:

Duży handlarz z okolicy zawiesił skup byka i jałówki

Od dziś tylko krowę bierze

Ja tez byka nie ruszam, dzis wzialem jalowki ale czekalem az przysla obnizke i przyslali i ledwo je wcisnalem na samochod.

Jeden z zakladow robi sobie przerwe POKI CO jednodniowa, to znaczy, ze juz jest fajnie.

• Thanks 1
Opublikowano

Dzisiaj był  właściciel pewnego zakładu na uboju interwencyjnym i mówił, że zapełnią magazyn i raczej skup stop.  Poza krową 

Z dnia na dzień spadł im popyt na mięso o 60% i hfa biorą teraz po 6 netto max .

9 minut temu, 7012ilak napisał:

A myślałem że chamy będą brać za darmo byle im przywieźć! A tu popatrz skup wytrzymują. Kali pozdrawia!

Wakacje dostałeś ? 

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, kris148a napisał:

Panowie wy tego nie widzicie? Walą nas w d..., co by się nie działo to byk w dół, jeśli się za to nie weźmiemy my młodzi nie 60+ to zniszczą nas albo będą tak gnębić, 50gr + i zaraz 1zl w dół i tak w kółko, robimy za jedzenie z tego wynika. Jakoś trzeba się jednoczyć, pokazać że nie jest dobrze a jak siedzimy cicho to wszyscy myślą że jest ok.

Był tu taki Kanalia to wszyscy Go wyśmiewali, bo zbyt dosadnie pisał. Ludzie wolą ą ę...

Opublikowano

Tak Wojak, Wiesław jest stary i głupi i zazdrości ludziom pracy. Więc namawia do rezygnacji. Tydzień temu sprzedałem HF po 6.50 i jestem wkur...ny, że nie puściłem wszystkiego. Człowiek stary, a głupi. Cena już spadła, ostatnio przez 12 miesięcy odrabiała 50 groszy, a tu kolejny cios. Ja zresztą już kończę, ale decyzję tę podjąłem już dwa lata temu... Nikomu nie żałuję hodowli, ale dla mnie to bezsens.

Opublikowano
7 godzin temu, MietekW napisał:

Po co kupować cielaki jak wszystko daje w d*pę. Myślicie że za rok będzie lepiej jak z tym klimatem się wściekają. Ja już dałem sobie siana.

A przy okazji nie polecam nikomu kupować cielaki z Ornatowic gmina Grabowiec powiat Zamość od gościa na zakręcie.

Opublikowano

Kończysz czy nie jednakowo boli jak cię walą po kieszeni,a tak żartem jakby jakieś mądre TVN-y podały że wołowina zabezpiecza przed koronowirusem to może coś by się ruszyło.

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, Damianek20 napisał:

Po co kupować cielaki jak wszystko daje w d*pę. Myślicie że za rok będzie lepiej jak z tym klimatem się wściekają. Ja już dałem sobie siana.

A przy okazji nie polecam nikomu kupować cielaki z Ornatowic gmina Grabowiec powiat Zamość od gościa na zakręcie.

Byłem tam kiedyś oglądać cielaka ale nie kupiłem bo mały był i drogi strasznie,a co zdechlaki się trafiają?

12 minut temu, WiesławZetor napisał:

Tak Wojak, Wiesław jest stary i głupi i zazdrości ludziom pracy. Więc namawia do rezygnacji. Tydzień temu sprzedałem HF po 6.50 i jestem wkur...ny, że nie puściłem wszystkiego. Człowiek stary, a głupi. Cena już spadła, ostatnio przez 12 miesięcy odrabiała 50 groszy, a tu kolejny cios. Ja zresztą już kończę, ale decyzję tę podjąłem już dwa lata temu... Nikomu nie żałuję hodowli, ale dla mnie to bezsens.

Komu byki sprzedajesz?

Opublikowano
1 godzinę temu, Kentar napisał:

Ja tez byka nie ruszam, dzis wzialem jalowki ale czekalem az przysla obnizke i przyslali i ledwo je wcisnalem na samochod.

Jeden z zakladow robi sobie przerwe POKI CO jednodniowa, to znaczy, ze juz jest fajnie.

Znajomy sprzedał w panice 7 U klasowych jałówek po 6,5!!!!

57 minut temu, Cybulek17 napisał:

Dzisiaj był  właściciel pewnego zakładu na uboju interwencyjnym i mówił, że zapełnią magazyn i raczej skup stop.  Poza krową 

Z dnia na dzień spadł im popyt na mięso o 60% i hfa biorą teraz po 6 netto max .

Wakacje dostałeś ? 

Ten sam człowiek przez telefon stwierdził,ze lada moment robi pauze

4 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

Ty już kończysz od tamtego roku i skończyć biedaku nie możesz... Gdzie jest nasza służba @sumek666 bo za cytowanie posta potrafi dawać ostrzeżenia a za zasmiecanie nie ma.

Ty konfidencie-miałem o tobie lepsze zdanie

• Like 3
Opublikowano
4 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

Ty już kończysz od tamtego roku i skończyć biedaku nie możesz... Gdzie jest nasza służba @sumek666 bo za cytowanie posta potrafi dawać ostrzeżenia a za zasmiecanie nie ma.

Biedakiem to jesteś podobno Ty, pracując u ojca :) Jeśli jest kilkadziesiąt sztuk w różnym wieku, to kończy się i 1.5 roku...biedaku

Opublikowano

Hmmm . Krowy biorą . Czyli jałówki dognać i nie ma problemu . 🤔

Opublikowano

Ta panika to pewnie sztucznie napędzana w celu lepszych zarobków rzeźni, pośredników. Ludzie jedli i jeść muszą, jak narazie koronawirus populacji ludzkiej aż tak mocno nie przetrzewił ;) sztuczne dmuchanie bańki , wiosna to więcej bydła na sprzedaż a do tego panikujący i się robi górka...

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v