Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
43 minuty temu, Ursus932 napisał:

Powiedzmy  jest i co że przyznam tobie racje ??

wyjaśnię że twierdzę iż kretynizmem jest forsowanie wyborów majowych za wszelką cenę a cytat jest odpowiedzią (szukać mi sie niechce swego posta bo kilka stron temu)

no to czy mamy akceptować bezkrytycznie wszystkie poczynania władzy która zdolna jest do kretynizmów za pewne o wiele groźniejszych dla nas w skutkach dla najkorzystniejszych dla siebie efektów politycznych?
i tu już moje przypuszczenia a nie stwierdzenia
czy nie leży w interesie tej władzy uzależnienie nas bardziej od jej poczynań abyśmy bez jej błogosławieństwa nie byli w stanie zapewnić sobie samodzielnie środków do egzystencji i czy nie jest zdolna nawet ta władza do oszustw czy siłowych rozwiązań w utrzymaniu się przy władzy gdy nawet uznamy że działa na naszą szkodę? może to zrobić ze strachu o ew rozliczenie za przewały jakie już zdołała przeciw nam zrobić.

tutaj jest punkt wyjścia do dalszej dyskusji jakie to ja podejrzewam lub dostrzegam po symptomach i oczywiście mogę się mylić i mi nie uciekanie od tematu a pomoc w zrozumieniu i ew wyprowadzenie z błędu będzie potrzebne ale racjonalnymi argumentami a te raczej wymagają trochę więcej niż cztery słowa jakiegoś hasła propagandowego.
nawet niecelowe a zwyczajnie błędne poczynania jak już wielokrotnie przeze mnie wskazywane spłacanie deficytów rozrzutności władzy naszymi stratami wartości pieniądza w inflacji.

oczywiście humorystyczne dygresje jak najbardziej na miejscu czy skróty nawet obrazkowe ale personalnie udowodnić czyjąś słabość bezsprzecznie można tylko obalając jego błędne poglądy czy tezy a nie szukając słabych punktów w jego otoczeniu czy - nie wiem? - niewłaściwym światopoglądzie jeśli akurat nie jest on tematem dyskusji no chyba że jest tylko trzeba pierwej na to wskazać bo w przeciwnym wypadku delikwent zareaguje tak jak ja w końcu tam wcześniej ne widząc sensu ani związku podobnych dygresji.

udanych świąt wszystkim bo nie wiem czy będę w zasięgu af przez ten czas jak i tak często po jak do tej pory.

• Thanks 1
Opublikowano

nie dajcie się propagandzie

obecny zakaz zgromadzeń powyżej 2 osób nie dotyczy zgromadzeń organizowanych przez władze publiczne a nakaz zachowania odległości 2 metrów został wprowadzony przez ministra zdrowia, czyli władzę wykonawczą i nie obowiązuje władzy ustawodawczej, czyli posłów

ale mogli to zrobić w mniejszych grupach pokazując, że też starają się

• Thanks 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Właśnie nie dajemy się propagandzie i widzimy tę arogancje władzy. Mogli maski założyć. Mogli się na grupy podzielić. Ale po co to była demonstracja jak licznie pis obchodzi rocznice katastrofy. Tłumaczenie, że im można jest totalną bzdurą i pisowską propagandą. Bo po pierwsze to nie była czynność niezbędna dla funkcjonowania państwa. Można to było zrobić w grupach. Po drugie wirus nie czyta ustaw i nie będzie patrzył, że to władza i czynności służbowe.

Policja gania ludzi po cmentarzach. Wlepia mandaty a tu proszę. Pewnie też służbowo i pewnie też źle skadrowane.

https://wiadomosci.wp.pl/jaroslaw-kaczynski-odwiedzil-grob-matki-6498470625634433g/3

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
6 godzin temu, hubertb napisał:

Romek tu nie chodzi o odstęp! Ja nie jadę na święta do rodziców podzielić się jajkiem, tutaj widać "pół państwa" razem. Nie uważasz że to jednak nie teges ? 

Mają ludziska parcie na szkło przed wyborami swojego ducze. ....................Przecież  do Tupolewa też wcisnął połowę nierządu bo konieczność wyborcza wymagała POkazać się w Katyniu - nic się nie zmienia w ich mentalności - liczy się tylko  "władza"

Opublikowano

Dla zwykłych Polaków cmentarz zamknięty. Szef PiS wjechał tam limuzyną

Żal i tęsknotę za bliskimi, którzy odeszli, odczuwają wszyscy Polacy. Jednak nie mogą w te święta odwiedzić grobów: rząd Mateusza Morawieckiego (52 l.) zamknął cmentarze i zakazał odwiedzin na mogiłach z powodu epidemii koronawirusa. Szef PiS Jarosław Kaczyński (71 l.) jako jedyny mógł zapalić świeczkę na grobach bliskich.

4RJl32VM?format=jpg&name=small

https://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/10-rocznica-katastrofy-smolenskiej-jaroslaw-kaczynski-na-wojskowych-powazkach/9c8jdvw?utm_source=www.fakt.pl_viasg_fakt&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=ucs&utm_v=2

Opublikowano
7 godzin temu, hubertb napisał:

Jak już to gówno przejdzie może na bieszczady wpadniesz? 

A co jesteś z tantych stron - Pomieszkiwałem kiedyś w Rzeszowie na Dąbrowskiego w kamaszach - bardzo ładne miasteczko a Zwieńczyca to słyszałem jest już dzielnicą Rzeszowa. Mam tam pełno kumpli ale to historia i czasy zbyt odległe..........................raczej rozdział zamknięty.

Opublikowano
6 godzin temu, nie napisał:

obecny zakaz zgromadzeń powyżej 2 osób nie dotyczy zgromadzeń organizowanych przez władze publiczne

Jaką władzą jest Kaczyński ?

Opublikowano

POsiałem wczoraj 0.5 ha koniczyny   - ręcznie, a na koniec z tego wszystkiego POpiwkowałem - myślę, ze na forum nikogo nie obraziłem. Ludziki - trzeba ubezpieczać hektary. Zrobiłem to w czwartek. Polisa na 0,5 hektara marchwi w PZU kosztowała mnie 40 złotych natomiast zboża jare to śmieszne kwoty.

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, many12 napisał:

POsiałem wczoraj 0.5 ha koniczyny   - ręcznie, a na koniec z tego wszystkiego POpiwkowałem - myślę, ze na forum nikogo nie obraziłem. Ludziki - trzeba ubezpieczać hektary. Zrobiłem to w czwartek. Polisa na 0,5 hektara marchwi w PZU kosztowała mnie 40 złotych natomiast zboża jare to śmieszne kwoty.

Tylko od suszy te stawki?

Opublikowano
12 minut temu, many12 napisał:

a tak tylko doytam czy Przeczytałes zakres ubezpieczenia ?   czy jest tam zapis o suszy ?

Opublikowano
5 minut temu, jarecki napisał:

a tak tylko doytam czy Przeczytałes zakres ubezpieczenia ?   czy jest tam zapis o suszy ?

PZU  nie ubezpiecza  od  suszy  w tym roku 

Opublikowano
7 minut temu, Ursus932 napisał:

Tylko od suszy te stawki?

Zboża jare - od gradu a marchewkę  jadalną można nawet od nawały  ulewnej  ale to drożej kosztuje - wszystko łyknęłem od gradu - liczy się papier po ogłoszeniu o stanie kleski suszy żywiołowej przez Kneset na Wiejskiej.

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, nie napisał:

nie dajcie się propagandzie

obecny zakaz zgromadzeń powyżej 2 osób nie dotyczy zgromadzeń organizowanych przez władze publiczne a nakaz zachowania odległości 2 metrów został wprowadzony przez ministra zdrowia, czyli władzę wykonawczą i nie obowiązuje władzy ustawodawczej, czyli posłów

ale mogli to zrobić w mniejszych grupach pokazując, że też starają się

Zwykła przyzwoitość nakazuje że nie powinni stać ponad prawem, jak wszyscy to wszyscy nie mogą, to na pewno ani nikogo nie wskrzesi, ani nikomu nie pomoże, na pewno też nie przysporzy wyborców, chrześcijanie w tym czasie , już pomijam odwiedziny grobów bliskich, ale odwiedziny grobu Pańskiego i obchodzenie Uroczystości Triduum Paschalnego,  nie mogą, a dla nich to sto razy ważniejsze niż choćby sto prezydentów zginęło.  Tu się ludziom pokazało że są lepsi i gorsi.

Edytowane przez Sean
Opublikowano

Boryna był stary i brzydki a Jagna miała miękkie serce i była kochliwa. 

Kaczyński przesadził i tyle, szczerze mówiąc bardziej obchodzi mnie jednak to co będzie działo się dalej. 

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Generał napisał:

dla Pisocholików

EVMQTnwWsAAf3tP?format=jpg&name=small

Opublikowano
4 minuty temu, racyl napisał:

dla Pisocholików

EVMQTnwWsAAf3tP?format=jpg&name=small

Tez się dzisiaj zdziwiłem, że ta niemowa cos nadawała w kur**wowizji - już nie pamiętam co - nudzi się chyba a i punkta przedwyborcze dla  mężusia  - trzeba trzepać ten betonowy pis-dowski elektorat  po mózgownicach ichną  propagandą.

47579273_1192119880941346_5120431835305738240_n[1].png

Opublikowano

To jest to. Ludzie się boją na Święta przyjechać. Syn koleżanki mamy będzie świętował sam. Bo się boi, że go policja po drodze złapie. A władza sobie podróżuje, spotyka się, odwiedza groby w asyście świty ochrony. To się nazywa arogancja władzy. Jak mówiła Szydło im się to wszystko po prostu należy. A ludziom dopieprzają po 10 tys kary za jazdę rowerem samemu a nie z ochroną czy towarzystwem z 50 osób,.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Byłem wczoraj  na cmentarzu bo i pomniki trzeba ogarnąć i w mieście byłem po piwne zaopatrzenie ale z sobą miałem tą maskę co mi przedwczoraj strażaki  POdrzucili samochodem w pełnym oprzyrządowaniu jak do POżaru nie wspomnę - dupczę  ich nakazy - robię swoje, a zresztą lubie POgaworki z tymi panami co mają pały dla POwagi urzędowej większej.

Opublikowano

Sąsiad chwalił kiedyś Tuska i mówił, ze to bardzo mądry człowiek. Choć syn z Warszawy przyjeżdżał i mu mózg prał pisem. U nich non stop tvp info. Wiadomo za po Tuska chwalili to i mody człowiek był. Zmieniła się władza zaczęto chwalić pis. To i sąsiad oznajmił, że za pis dał by se rękę uciąć.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v