Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, hubertuss napisał:

Pracowałeś i znasz temat? Co z tym wtedy zrobiłeś? Powiadomiłeś organy ścigania czy to zataiłeś? Rozwiń temat jak to tam było i co z tym zrobiłeś.

Wyborco PO , to nie była bezpośrednio w której pracowałem tylko podwykonawca , myślisz że zwykli pracownicy widzieli co się dzieje ,o takich rzeczach dowiadujesz się jak już służby działają , Ale nie będę Ci tu pisał co i jak 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

To pokazuje jak się wami manipuluje. Poparcie dla działań rządu związanych z epidemią to zupełnie co innego jak poparcie dla całego rządu i jego polityki. I to jeszcze nie wiadomo jak sondaż zmanipulowany może być.

Taaa  jest coś u was niezmanipulowane?  :D  zrozum że z KO już ludzie zaczynają się wycofywać, widzą że na tym dziurawym okręcie dalej płynąć się nie da, bo można popłynąć.   :P    xD

Edytowane przez Sean
Opublikowano (edytowane)

ktoś kto nie potrafi sobie poradzić z konstytucyjnym potrzaskiem wyborczym i najpewniej politycznie na przyszłość na tym się wywróci ma niby być zdolny do jakowychś manipulacji epidemią?
Masz rację @Sean w tym nie ma manipulacji, a dezorganizacja co najwyżej
sami nie wiedzą co się dzieje i co z tego wyjdzie ot taka to "manipulacja" że się do wszystkiego ze swej niewiedzy jedynie nie przyznają. choć jak na polityków to i tak dużo szczerości akurat u naszych odnajduję.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Biedroń walczy o refundację tabletki dzień po. Bez sensu, całe pudełko kosztuje tylko 8zł.

ESnCatFWsAID8WA?format=jpg&name=medium

Opublikowano (edytowane)

wróce do słów emilewicz to po czesci maiała racxje według mie ,  dopóki można nikt  zwłasnej woli nie pomysli o ubezpeczeniu się  bez wzgledu na zarobki .a co do samo zatrudnienia  to jednak najwiekszą kożyść mieli ci którzy byli na takim wynalazku , samozatrudnienie nie dotyczyło zazwyczaj grupy najmiej zarabiających a grupy zarabiających srednio , a stewardessy   mają niezłe zarobki . a co ma unniazrobić jaknawet wewnążtrz polski nie ma i niebyło jednego przekazu  z opozycji i rządu czy teraz czy kiedykolwiek ,no może wejscie do unni europejskiej ,15 lat temu 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

o toto @racyl tu nie Sherlock Holmes do rozwikływania intryg manipulacyjnych potrzebny a zwykłe tabletki na sraczkę władzy

choć nie wiem czy to te co pokazałeś bo ulotkiś nie dołączył :ph34r: tu potrzebne na prawdę skuteczne.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

bynajmniej tych w aptece nie zabraknie 😄 a chyba nawet i w marketach te nawet są 😁

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, racyl napisał:

Biedroń walczy o refundację tabletki dzień po. Bez sensu, całe pudełko kosztuje tylko 8zł.

ESnCatFWsAID8WA?format=jpg&name=medium

Jakie to humanitarne/

22141003_1887851701535463_2056213132898985196_n.jpg

Edytowane przez many12
Opublikowano
59 minut temu, dsbh napisał:

Dlatego, że UE wyciągnęło lekcję z wyborów we Francji gdzie po tychże wyborach epidemia batrdzo się rozkręciła. Do tego stopnia, że premierowi i minister administracji grozi TS po zakończeniu epidemii.

13 minut temu, Ursus932 napisał:

Wyborco PO , to nie była bezpośrednio w której pracowałem tylko podwykonawca , myślisz że zwykli pracownicy widzieli co się dzieje ,o takich rzeczach dowiadujesz się jak już służby działają , Ale nie będę Ci tu pisał co i jak 

Tak tak najpierw pisałeś, że pracowałeś teraz, że nie bezpośrednio. A tak w ogóle to gdzieś tam słyszałeś, że coś tam. I tak dalej i tak dalej. No i zwykły pracownik widział faktury wiedział kto komu robi przelewy. Nie wiesz na czym polegało wyłudzanie vat i to widać po tym co tu zmyślasz. Zrozum wyłudzanie vat polega na obrocie papierków, których zwykły pracownik nigdy w życiu na oczy nie zobaczy bo nikt go do tego nigdy nie dopuści. Nawiasem mówiąc teraz luka vatowska wciąż istnieje nawet pod nosem Morawieckiego i Banasia pracownicy ministerstwa się tym zajmowali. Może jest mniejsza ale jest.

12 minut temu, Sean napisał:

Taaa  jest coś u was niezmanipulowane?  :D  zrozum że z KO już ludzie zaczynają się wycofywać, widzą że na tym dziurawym okręcie dalej płynąć się nie da, bo można popłynąć.   :P    xD

Tak tak masowe ucieczki są na porządku dziennym. Po Wielkanocy już nikogo nie będzie. I ty piszesz, ze tobą nie manipulują.

Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał:

Dlatego, że UE wyciągnęło lekcję z wyborów we Francji gdzie po tychże wyborach epidemia batrdzo się rozkręciła. Do tego stopnia, że premierowi i minister administracji grozi TS po zakończeniu epidemii.

Tak tak najpierw pisałeś, że pracowałeś teraz, że nie bezpośrednio. A tak w ogóle to gdzieś tam słyszałeś, że coś tam. I tak dalej i tak dalej. No i zwykły pracownik widział faktury wiedział kto komu robi przelewy. Nie wiesz na czym polegało wyłudzanie vat i to widać po tym co tu zmyślasz. Zrozum wyłudzanie vat polega na obrocie papierków, których zwykły pracownik nigdy w życiu na oczy nie zobaczy bo nikt go do tego nigdy nie dopuści. Nawiasem mówiąc teraz luka vatowska wciąż istnieje nawet pod nosem Morawieckiego i Banasia pracownicy ministerstwa się tym zajmowali. Może jest mniejsza ale jest.

Tak tak masowe ucieczki są na porządku dziennym. Po Wielkanocy już nikogo nie będzie. I ty piszesz, ze tobą nie manipulują.

Ach wy liberałowie    :D  i te wasze durnowate uśmieszki.   :P

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, hubertuss napisał:

Tak tak najpierw pisałeś, że pracowałeś teraz, że nie bezpośrednio. A tak w ogóle to gdzieś tam słyszałeś, że coś tam. I tak dalej i tak dalej. No i zwykły pracownik widział faktury wiedział kto komu robi przelewy. Nie wiesz na czym polegało wyłudzanie vat i to widać po tym co tu zmyślasz. Zrozum wyłudzanie vat polega na obrocie papierków, których zwykły pracownik nigdy w życiu na oczy nie zobaczy bo nikt go do tego nigdy nie dopuści. Nawiasem mówiąc teraz luka vatowska wciąż istnieje nawet pod nosem Morawieckiego i Banasia pracownicy ministerstwa się tym zajmowali. Może jest mniejs

Wyborco Po. To czytaj co'napisałem że zwykły pracownik o tym'nie'wiem  , wiadomo że szary pracownik o tym nie mówi bo To tylko papier . a ludzie dowiadują się jak służby firmę trzepią albo z mediów . 

A że istnieje To wiadomo tylko zależy w jak dużym stopniu

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, hubertb napisał:

UE nie traktuje nas równo w żadnej dziedzinie, dlaczego w sprawie wyborów miało by być inaczej? 

W UE rządzą Niemcy, a im nie na rękę nasz rząd który jest dla nich niesterowalny  :)  cholernie tęsknią za tamtym.   :P 

Obraz może zawierać: ludzie stoją

Edytowane przez Sean
Opublikowano

@hubertuss kuźwa Ty bardziej wierzysz w to PO i ich dobre intencje że Polska dla nich jest najważniejsza jak typowy wyborca PiS w Jarosława K . pier**le do czego to doszło 

Sami fanatycy 

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Sean napisał:

Ach wy liberałowie

co rozumiesz przez liberalizm?
bo ja jestem liberalny gospodarczo i politycznie i nie jestem jak tu wyżej mistrzowsko podsumował @Ursus932 nie jestem fanatykiem niczyim bo każdy może mieć część racji o ocenie rzeczywistości.
To że dyktator morderca twierdzi że dwa trupy plus dwa = cztery pomimo że uważam go za bydlaka to w tym akurat równaniu się z nim zgadzam.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

@dysydent nie do wszystkich to kieruje ,ale mogę poprawić i napisać w liczbie pojedynczej 😏 

Fasolkę już wybrałeś ? To jest typu Jaś czy coś tam ?

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

bo ja Ci do opcji politycznej przekazu nie pasuję czy jak
wszak Twój post poprzedni był uniwersalny i bezdyskusyjny a przy tym z jakimś mi się z porzekadeł skojarzył tylko nie pomnę jakim.

Jesteś wyznawcą obecnej linii władzy wedle tego co z dawnych rozmów wnioskuję i nie dasz niczego z jej poczynań zakwestionować co też pamiętam
tak że przyjm do wiadomości

27 minut temu, Ursus932 napisał:

@hubertuss kuźwa Ty bardziej wierzysz w to PO i ich dobre intencje że Polska dla nich jest najważniejsza jak typowy wyborca PiS w Jarosława K . pier**le do czego to doszło 

Sami fanatycy 

kto wie czy tam też nie piszesz o sobie.

a fasolkami nie zmieniaj tematu
nie wybrałem. o

Opublikowano (edytowane)

@dysydent  Tak nie wypieram się że'w ostatnich wyborach głosowałem na Pis , w tych pierwszych nie i na Dude też nie. Może'i o sobie też pisałem, mam dystans do swojej osoby 😏Ale nie uważam się za fanatyka , może tu na forum tego nie pisze ale w domu lub pomiędzy znajomymi często ich krytykuje . tylko nie ma żadnej alternatywy dla tego rządu , więc nie są najgorsi 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano (edytowane)

@Ursus932 Drogi panie, słowo w słowo moje zdanie.   :P Nie ma alternatywy i dłuuuuuugo nie będzie.   :P   :D

Edytowane przez Sean
Opublikowano (edytowane)

@Sean myślący człowiek powinien to dostrzec 😏

Edytowane przez Ursus932
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v