Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@hubertb nie ma tam słowa, że należy się wszystkim nawet tym co nie pracują. Jak ci pisze osoba, która tam jest to nie kombinuj już. Bo jak widać socjalizm w niektórych krajach jest mniejszy.

PS radzę też zglebić znaczenie słów legalnie przebywających. I niech ci się nie wydaje, ze to znaczy, że zajedziesz tam sobie wynajmiesz pokój i polecisz po zasiłek.

@ogarek Dyskusja z nimi jest na zasadzie. jak im plują w twarz to oni, że to deszcz pada. Przed chwilą udowadniali, że wszędzie jest tak, że nie trzeba pracować i się zasiłek na dzieci należy. jak dostali przykład, że się mylą. to zaczęli, że to inwigilacja zarobków. Jak Gowin mówi, że nie ma kasy na więcej niż dwa miesiące wypłat dla firm. To oni, gdzie mowa, że pieniędzy nie ma.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

To Gowina o to spytaj po co on tak mówi. Widać boli was, ze wam jak za po pis powie. Pieniędzy nie ma. Gowin już powiedział. Ale do ciebie jeszcze nie dotarło bo propaganda nie pozwala. Ale dotrze. Poczekaj zobaczysz na jesieni.

Opublikowano (edytowane)

Jakieś to 

7 minut temu, Sean napisał:

Słabe to i jakoś nie porównywalne do tego co ta pani mówiła z trybuny sejmowej do tego co teraz robi Pis.... Zresztą sami utopili głosowanie kopertowe pod zarzutem fałszowania..... 🤣🤣🤣🤣🤣

Hipokryzja pisowców nie ma granic a do zaślepionego wyborcy nic nie dotrze bo jest ślepy... 😎

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
Cytat

Przed chwilą udowadniali, że wszędzie jest tak, że nie trzeba pracować i się zasiłek na dzieci należy.

to ty pisałeś, że wielu krajach trzeba pracować żeby dostać a nie potrafiłeś wymienić nawet jednego

a co z wczorajszymi artykułami konstytucji którą złamał duda? nadal szukacie?

Opublikowano

Ale wicepremier nie pozostawił złudzeń: - Być może polski budżet stać jest na to przez jeden, dwa, może trzy miesiące. Ale na pewno nie dłużej - przyznał Gowin.

To odpowiedź na wprowadzenie stanu klęski żywiołowej, mamy taki stan? 

Opublikowano (edytowane)

A wstawiłem wczoraj  filmik jak w TV info podają już w 2015 r jak Duda łamie Konstytucję.... 🤣🤣🤣🤣

1 minutę temu, nie napisał:

to ty pisałeś, że wielu krajach trzeba pracować żeby dostać a nie potrafiłeś wymienić nawet jednego

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
Cytat

A wstawiłem wczoraj  filmik jak w TV info podają już w 2015 r jak Duda łamie Konstytucję.... 🤣🤣🤣🤣

który artykuł naruszył i kiedy?

Opublikowano

Wstawiłeś filmik z oceną jednego człowieka, Wałęsa też mówi że PiS łamię konstytucje ba mówi to człowiek mający na sumieniu obalenie rządu w jedna noc, tylko dla tego że bał się rozpoznania jako Bolek.  

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, nie napisał:

Koleżanka podała ci przykład. I dla mnie wystarczy. A ty się pogodzić z tym nie umiesz. Pewnie jeszcze kilka krajów by się znalazło. 

A co do łamania konstytucji to profesor Dudy tak powiedział. A, że człowiek do prawa i się zna na tym lepiej niż ja i ty to dlaczego mu nie wierzyć mam.

10 minut temu, hubertb napisał:

Ale wicepremier nie pozostawił złudzeń: - Być może polski budżet stać jest na to przez jeden, dwa, może trzy miesiące. Ale na pewno nie dłużej - przyznał Gowin.

To odpowiedź na wprowadzenie stanu klęski żywiołowej, mamy taki stan? 

Nie zostawił złudzeń bo powiedział, że pieniędzy nie ma. I starczy na miesiąc lub dwa. Więc czego nie rozumiesz i z czym dyskutujesz?

Opublikowano

TSUE zaznaczył, że chociaż "organizacja wymiaru sprawiedliwości w państwach członkowskich należy do kompetencji tych ostatnich", to "przy wykonywaniu tej kompetencji państwa członkowskie mają obowiązek dotrzymywać zobowiązań wynikających dla nich z prawa Unii" Europejskiej.

Z źrudła @ogarek To jak to w końcu jest ? Nasze prawo jest podrzędne czy nadrzędne? 

Opublikowano (edytowane)

@hubertb Nasza konstytucja jest nadrzędna przy organizacji wymiaru sprawiedliwości. Ale jeżeli ta organizacja łamie nasza konstytucje to wchodzi do gry UE. czego tu nie rozumiesz?

Opublikowano (edytowane)

Toć masz

5 minut temu, hubertb napisał:

TSUE zaznaczył, że chociaż "organizacja wymiaru sprawiedliwości w państwach członkowskich należy do kompetencji tych ostatnich", to "przy wykonywaniu tej kompetencji państwa członkowskie mają obowiązek dotrzymywać zobowiązań wynikających dla nich z prawa Unii" Europejskiej.

Z źrudła @ogarek To jak to w końcu jest ? Nasze prawo jest podrzędne czy nadrzędne? 

napisane jak byk... Są zobowiązania i chyba to reguluje  tratakt lizboński który to  podpisał prezydent Kaczyński... 😎

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
Przed chwilą, hubertuss napisał:

Koleżanka podała ci przykład. I dla mnie wystarczy. A ty się pogodzić z tym nie umiesz. Pewnie jeszcze kilka krajów by sie znalazło. 

Nie zostawił złudzeń bo powiedział, że pieniędzy nie ma. I starczy na miesiąc lub dwa. Więc czego nie rozumiesz i z czym dyskutujesz?

Koleżanka jest dla Holendrów obcokrajowcem. Tak jak dla nas Ukrainiec. Stosujemy dokładnie te samą zasadę. 

Mamy stan klęski żywiołowej czy nie? 

Opublikowano
Cytat

Koleżanka podała ci przykład. I dla mnie wystarczy. A ty się pogodzić z tym nie umiesz. Pewnie jeszcze kilka krajów by sie znalazło. 

niech państwa robię sobie jak chcą

ty miałeś podać ale nie potrafisz; tylko bicie piany

i co z tymi artykułami???

Opublikowano (edytowane)

Poszukaj sobie jak ci tak zależy. Co ci będę szukał. jak znajdę to będziesz dalej się wypierał jak z ta pracą i zasiłkiem.

5 minut temu, hubertb napisał:

Koleżanka jest dla Holendrów obcokrajowcem. Tak jak dla nas Ukrainiec. Stosujemy dokładnie te samą zasadę. 

Jest prawo swobodnego przepływu siły roboczej. Co z tego, że jest obcokrajowcem. Może sobie tam legalnie podjąć pracę czego nie może zrobić u nas Ukrainiec bez stosownych pozwoleń.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, hubertb napisał:

w 2010  roku  donald    mówił  że  mamy  stan klęski  żywiołowej  ale  nie wprowadzi   bo  by trzeba było  wybory  przesunąć i  bronek  mógłby  przegrać 

Edytowane przez Generał
Opublikowano

@hubertb Już się wykręcasz. Zamiast pogodzić się z tym, że nie miałeś racji. Jak napisała osoba mieszkająca w Holandii, pochodząca z kraju UE i mogąca korzystać ze swobody przemieszczania się i podejmowania pracy. W Holandii aby dostać zasiłek trzeba pracować. Więc nie zmieniaj tematu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v