Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jeżeli początkowe granie na wybory było tylko rozgrywaniem opozycji to ok, można było zrozumieć, ale to co teraz odstawiają to jest chore; rządzenie w stylu po czyli król maciuś pierwszy

Opublikowano
55 minut temu, mirro napisał:

Czyli działanie Niemców uchroni Polskę od dokładania do interesu.

O kużwa ale w takim razie sukcesu ni ma, bo Polacy nie wykupili Niemców.

A gdzie tu dokładanie do interesu ? 

Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:

Konfederacja za mało wyrazista tak jak Bosak a naprawdę fajni ludzie są schowani bo i tak lud by ich nie zrozumiał. 

Możesz   wymienić  ich  z imienia  i nazwiska??.  Bo ja tam widzę  starych  trepów  powywalanych  czy  to  z PIS  czy to  z innych  partii  posklejane  w  całość .  

Opublikowano

to dokladnie tak jak pis- tak kazdy byl juz w kilku pariach, ostatni kandydat na czlonka "trybynalu konstytycyjnego"😛 byl wiele lat w unii wolnosci z adrianem, mazowieckim i balcerowiczem

Opublikowano

5 godzin temu, Generał napisał:

Takie  prawo  jest   słabość tu niema  nic  do rzeczy.  Po to  uchwalony  był  Stan  Epidemii  żeby  uniknąć  płacenia  zagranicznym  korpo 

Słabośc nie ma nic do rzeczy a jednak musieli się uciekać do fortelu żeby się korpo nie narazić. Czyli jednak słabość

4 godziny temu, hubertb napisał:

Dla tego piszę o Władku. PSL- Polskie Stronnictwo Ludowe; SLD- Sojusz Lewicy Demokratycznej; Obie nazwy chyba coś wskazują. Żadna z tych partii nie jest umiarkowana tylko nawet z nazwy jest lewicowa. Konfederacja jest dla mnie zbyt liberalna, to jak dla mnie partia pokroju Zjednoczenia Narodowego w Fancji.

PIS ma w nazwie Prawo a jest lewicą tyle że narodową. 

Opublikowano

Dobra ale tak szczerze, Janusz mówi że zakazy są bezsensu otwiera swój las, ale wybory to już bee... Daj spokój niech się zdecydują czy korona wirus szkodzi czy nie. 

W sensie że takie NSDAP jest z Pisu? 

Opublikowano

Dlaczego bee? Gdzie to jest napisane? To jest diagnoza dlaczego PIS tak się pcha do wyborów. Zaraz wszystko dupnie i skończy się zadowolenie społeczne i poparcie. Poza wszystkim przy takim głosowaniu mogą się dziać cuda nie nad urną ale też na poczcie. Przecież liczyć będą  funkcjonariusze PIS albo wojsko , no bo jak to zrobić podczas epidemii? 

Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

Zaraz wszystko dupnie i skończy się zadowolenie społeczne i poparcie

A wtedy zjawi się Janusz zabierze co było dane i zadowolenie społeczne momentalnie się poprawi...

• Haha 1
Opublikowano

Dokładnie problem z wyborami korespondencyjnymi to jest taki, że będą zorganizowane na szybkiego nikt nie iw jak. Nie będzie gwarancji, ze karty wszyscy otrzymają, że wszystkie karty dotrą do komisji, że będą w ogóle chętni do komisji. Bo z tym już są problemy. No i jak chętnych nie będzie to kto glosy policzy? I czy uczciwie policzy skoro w pisie tak wielka desperacja by utrzymać Dudę na urzędzie?

Opublikowano
10 minut temu, hubertuss napisał:

Dokładnie problem z wyborami korespondencyjnymi to jest taki, że będą zorganizowane na szybkiego nikt nie iw jak. Nie będzie gwarancji, ze karty wszyscy otrzymają, że wszystkie karty dotrą do komisji, że będą w ogóle chętni do komisji. Bo z tym już są problemy. No i jak chętnych nie będzie to kto glosy policzy? I czy uczciwie policzy skoro w pisie tak wielka desperacja by utrzymać Dudę na urzędzie?

No z tym fałszowaniem wyborów to już teoria spiskowa. 

Opublikowano

Skoro Pis robi zmiany kodeksu nie zgodnie z Konstytucja to co i kto powstrzyma od ich fałszerstwa ? Strach przed utratą władzy i pewny trybunał stanu dla wielu skłoni do uczciwych i rzetelnych wyborów?.... No nie bądź śmieszny.... 😎

Opublikowano

ogarek kto stoi na straż Konstytucji ?  uprzedze twoją odpowiedz i od razu napisze żę zawsze tych którzy nastraży konstytucji stoją wybierają politycy dokonując wyboru aby wybrany orzekał po mysli wybierającego  .

Opublikowano

Przypomnij nam kto wyrzucił głosowanie kopertowe i dlaczego ? 

Opublikowano (edytowane)

Jaka konstytucja oO Andrzej ma najwyższe poparcie, o fałszerstwo można by było podejrzewać w momencie niskiego poparcia Andrzeja a tak po jaką cholerę, męczyć się w fałszowanie. 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano

Był już taki co miał jeszcze wyższe i przegrał... 🤣🤣🤣Pis łamie konstytucję wielokrotnie i nie może przegrać bo ma nóż na szyi i dlatego zrobi wszystko i nie cofnie się przed niczym nawet fałszerstwem... Trzeba być ślepym żeby tego nie widzieć.... 80 % społeczeństwa nie chce wyborów 10 maja to chyba coś mówi o poparciu dla Pis i dudusia.... 😎Dlatego dostali  sraczki... 🤣🤣🤣🤣🤣

Opublikowano (edytowane)

No i tu się mylisz... bo właśnie PSL zapłaciło największą cenę za to że nie postawili Jarka i zero a mieli ich  praktycznie na widelcu bo mało brakło a PSL to olał .. PSL został wycięty w pień i teraz nie ma już nic do stracenia i Kamysz tego nie daruje... Dostali nauczkę bo myśleli że będą w koalicji a PiS ich wyciął ze wszystkiego bo ich nie potrzebował.... 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

Trybunał stanu będzie jak  Pis straci władze i większość a nie jak dudus przegra... Nic go nie uchroni nawet następna kadencja bo ta szybko minie.... Łamał wielokrotnie konstytucję a pszysiegal stać na straży... To wystarczy i nie ja go będę stawiał przed TS a ci co to zrobią mają podstawy i to wiemy... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v