Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 godzin temu, Generał napisał:

A który  kraj  w  europie    radzi  sobie   dobrze   z walką  z wirusem  co??

Niemcy. Nie dość, że swoich chorych ogarniają to jeszcze Francuzom pomagają lecząc ich chorych.

Opublikowano (edytowane)

Skoro pomagają innym to widać, ze mają rezerwy w systemie i mogą sobie pozwolić na dodatkowe obciążenie tegoż systemu chorymi z innych krajów. Gdyby ich system był bliski zatkania na pewno by tego nie zrobili.

Nas jako kraj ratuje to, że to w innych krajach w Europie się zaczęło i wzmogło na tyle by przestraszyć naszych obywateli. Bo gdyby to u nas się zaczęło było by jak we Włoszech albo i gorzej.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał:

Niemcy. Nie dość, że swoich chorych ogarniają to jeszcze Francuzom pomagają lecząc ich chorych.

😂🤣🤣😂

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Ty to już widzę tylko pismo obrazkowe. No cóż każdy ma jakiś poziom. Zobaczymy gdzie się szybciej służba zdrowia zapcha u nas czy u Niemca.

Takie bzdury  jak ty  wypisujesz   to  Gebels  byłby dumny.   Tam  przyrosty  chorych  idą  w tyś  dziennie    brakuje  w sklepach  papieru  do  D    

Wiesz  że  Polacy  też  pomagają  np  włochom ??? https://www.tvp.info/47407252/walka-z-koronawirusem-polscy-lekarze-wojskowi-na-pierwszej-linii-we-wloszech

Opublikowano (edytowane)

Wisze zdobyłeś się jednak na napisanie kilku słów. A może wspomnij ile polskiemu rządowi pomogli obywatele. Ile pieniędzy nazbierano z prywatnych zbiórek i darów. Ile pieniędzy rząd kazał dać spółkom giełdowym gdzie ma decydujący głos.

Osoba, która skorzystała z programu zrobionego przez rząd o nazwie lot do domu powiedziała mi, ze głupotę robią. Trzeba było tych wszystkich przywiezionych ludzi od razu z tych samolotów do autobusów i do akademików na kwarantannę a nie do domów puszczać. Tam albo trzymać 14 dni albo po iluś test robić. A tak co. W mojej okolicy wszystkie zarażenia to od przyjezdnych. Oni w domach siedzieli a roznosiła mieszkająca razem rodzinka. Dopiero po kilku tygodniach rząd się zorientował, ze tak jest. A nie umieli tego przewidzieć co było oczywiste. Oczywiste jest, ze sobie nie radzą.

Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał:

Osoba, która skorzystała z programu zrobionego przez rząd o nazwie lot do domu powiedziała mi, ze głupotę robią. Trzeba było tych wszystkich przywiezionych ludzi od razu z tych samolotów do autobusów i do akademików na kwarantannę a nie do domów puszczać. Tam albo trzymać 14 dni albo po iluś test robić. A tak co. W mojej okolicy wszystkie zarażenia to od przyjezdnych. Oni w domach siedzieli a roznosiła mieszkająca razem rodzinka. Dopiero po kilku tygodniach rząd się zorientował, ze tak jest. A nie umieli tego przewidzieć co było oczywiste. Oczywiste jest, ze sobie nie radzą.

Akademiki ? Mieszkałeś kiedyś w akademiku? 

Opublikowano (edytowane)

Twoja logika Hubertus to dopiero przeraża. W Polsce kilka ofiar dziennie- rzad sobie nie radzi. W Niemczech prawie 200- radzą sobie doskonale. To może USA radzą sobie najlepiej bo tam z 1500  dziennie ofiar.

Edytowane przez PawelWlkp
Opublikowano

Tak akademiki, integranty hotele. Naprawdę jest gzie pomieścić tych ludzi. To nie chodzi o komfort a izolacje. Poza tym wizja akademika odstraszyła by wielu od powrotu. A tak co jechali do domu. Mało tego ludzie się śmieją u mnie w okolicy;. Bo ktoś podał adres policja zajechała a tam tylko stodoła stara stoi. Ludzie zrozumcie ta kwarantanna a raczej organizacja tego to kpina. 

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, hubertuss napisał:

Wisze zdobyłeś się jednak na napisanie kilku słów. A może wspomnij ile polskiemu rządowi pomogli obywatele. Ile pieniędzy nazbierano z prywatnych zbiórek i darów. Ile pieniędzy rząd kazał dać spółkom giełdowym gdzie ma decydujący głos.

Napisałeś bzdurę  i  teraz  nie bardzo  wiesz  jak się  z niej wymiksować  :D .  Na jakiej   podstawie  prawnej  Polski  rząd  miałby  internować  tysiące  osób  przyjeżdżających  z  zagranicy  którzy  nie  mają  żadnych  objawów koronawirusa ???  

Skoro  Niemcy  tak sobie  świetnie  radzą  to  dlaczego  tylko  chorych  od nich  do  nas przyjeżdża  ???

Edytowane przez Generał
Opublikowano (edytowane)

Looo.. Kurna od kiedy to podstawy prawne temu rządowi potrzebne? 😂😂😂😂😂😂

A na tej samej np. bezprawnej podstawie co uchodźców nie wpuscil... ..😎

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

Akademik to malutki pokoik w którym przeważnie stoi 2 piętrowe łóżka szafa i stolik. Zwykle toaleta, łazienka kuchnia są wspólne na piętro. To by dopiero była wylęgarnia wirusa. 

Opublikowano

a co nie będzie wylęgarni ?

w lublinie na kwarantanne przygotowali akademiki Uniwersytetu medycznego, UMSC i jeden Politechniki lubelskiej

Opublikowano (edytowane)

Nie liczcie tak tych niemieckich ofiar. Ja wiem, ze propagandowe media pis pracują nad wami dzień i noc. Ale jeszcze nie wiemy co u nas będzie. Oby było dużo lepiej niż u nich. W sensie mniej chorych. Ale słyszałem jak ktoś mówił, ze Włoch np są 5 tygodni przed nami.

Co do umieszczania ludzi w akademikach rząd gdyby chciał podstawy prawne by znalazł. Mało tego zniechęcił by wielu do powrotu. Tylko wtedy rządowi przyświecała myśl o wyborach. trzeba było zwozić ludzi do kraju samolotami w dobrych cenach by na Dudę zagłosowali. Zwieziono i zarazę. Nikt oczywiście nie chciał im stwarzać kłopotów z jakimiś akademikami więc pozwalano jechać do domów i mieszkać z rodziną. A rodzinie nikt nie ograniczał kontaktów bo to wyborcy. Dopiero jak zauważyli rzecz banalną do przewidzenia to nałożyli ograniczenia. Ale to wszystko lipa. Kto tych rodzin upilnuje? Kto wie kto s kim mieszka? Kto im zrobi zakupy jak wszyscy musza byś w domu? To lipa i przykład bezradności rządu.

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, PawelWlkp napisał:

Twoja logika Hubertus to dopiero przeraża. W Polsce kilka ofiar dziennie- rzad sobie nie radzi. W Niemczech prawie 200- radzą sobie doskonale. To może USA radzą sobie najlepiej bo tam z 1500  dziennie ofiar.

I do tego  ok 6 tyś  dziennie  nowych  zarażonych    @hubertuss    pisze  że  radzą  sobie  lepiej  jak  u nas   tylko  pozostaje  z tego  człowieka  się  🤣

Edytowane przez Generał
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, racyl napisał:

a co nie będzie wylęgarni ?

w lublinie na kwarantanne przygotowali akademiki Uniwersytetu medycznego, UMSC i jeden Politechniki lubelskiej

Przygotowali o miesiąc za późno.

@Generał do ciebie coś dociera? Weź sobie zobacz ile u nich więcej ludności i na jakim etapie epidemii są. Mniej się będziesz cieszył.

Opublikowano

No dokładnie robią to co powinni przygotować wszesniej.. Tera to musztarda po obiedziec

Niestety wszyscy myśleli że to nie nasz problem i zajmowali się propaganda wyborcza i ratowaniem TVP Pis.. 

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Nie liczcie tak tych niemieckich ofiar. Ja wiem, ze propagandowe media pis pracują nad wami dzień i noc. Ale jeszcze nie wiemy co u nas będzie. Oby było dużo lepiej niż u nich. Ale słyszałem jak ktoś mówił, ze Włoch np są 5 tygodni przed nami.

Co do umieszczania ludzi w akademikach rząd gdyby chciał podstawy prawne by znalazł. Mało tego zniechęcił by wielu do powrotu. Tylko wtedy rządowi przyświecała myśl o wyborach. trzeba było zwozić ludzi do kraju samolotami w dobrych cenach by na Dudę zagłosowali. Zwieziono i zarazę. Nikt oczywiście nie chciał im stwarzać kłopotów z jakimiś akademikami więc pozwalano jechać do domów i mieszkać z rodziną. A rodzinie nikt nie ograniczał kontaktów bo to wyborcy. Dopiero jak zauważyli rzecz banalną do przewidzenia to nałożyli ograniczenia. Ale to wszystko lipa. Kto tych rodzin upilnuje? Kto wie kto s kim mieszka? Kto im zrobi zakupy jak wszyscy musza byś w domu? To lipa i przykład bezradności rządu.

Podaj  te  podstawy  prawne    co  TVN  przekazu  nie  dał ????  i  biedaku  nie wiesz  jak wybrnąć.  Piszesz  bzdury   i tyle   nie masz  o  niczym  pojęcia 

Opublikowano

To jest właśnie to co wychodzi teraz. Mieli przykład Włoch i zachodu europy. Jakieś decyzje podjęli. Ale nie przemyśleli wszystkiego. A w wielu rzeczach widać wyraźnie, ze rzeczą nadrzędną były wybory i chęć zadowolenia wyborcy zwożąc go do kraju za przystępną cenę i nie fatygując koniecznością izolacji.

Przed chwilą, PawelWlkp napisał:

To widze Ty masz nawet wiedze kto jest na jakim etapie epidemii. W żadnym kraju żaden naukowiec nie podjął się oceniać tego bo za dużo niewiadomych.

Ja nie mam ale ludzie tym się zajmujący mają. Nawet w naszym kraju. Nie jest to jakaś wiedza tajemna.

Opublikowano (edytowane)

@hubertussPodstawę  prawną  do  przymusowej  izolacji  potencjalnie  zdrowych  ludzi  wracających  z  zagranicy  poproszę??

I jakim cudem z tych  wspaniale  radzących sobie  Niemiec  tylko  chorych  wraca ???  Potrafisz  odpowiedzieć  ??

Edytowane przez Generał
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Generał napisał:

Podaj  te  podstawy  prawne    co  TVN  przekazu  nie  dał ????  i  biedaku  nie wiesz  jak wybrnąć.  Piszesz  bzdury   i tyle   nie masz  o  niczym  pojęcia 

A na jakiej podstawie każą zdrowym członkom rodziny w domach siedzieć i nie wychodzić. Na jakiej podstawie nakładają inne ograniczenia? A stan klęski żywiołowej? Rząd ma narzędzia do tego by ludzi izolować. Mało tego jak ci ktoś wyżej napisał takie miejsca zaczynają powstawać. Więc przepisy są. Tylko dla dobra wyborów tego nikt nie robił. Dopiero jak się wybory zes na 10 maja i wiadomo, ze nie będzie to się za to wzieli.

Już przestań z tą podstawą prawną. Bo ci ktoś napisał, że w Lublinie robią miejsca izolacji. Ja czytałem o takich na Podlasiu. Rząd naprawdę ma takie możliwości czego twoja głowa nie ogarnia.  Przespali ważny moment nie podjęli decyzji z powodu wyborów a teraz mleko się rozlewa.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v