Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hubert rheinmetal i inni to wojenna zdobycz? To zdobycz czasów wojny i ich własnych kadr pozostawiona przy życiu i podkręcona przez Amerykanów ale rozwijana przez nich samych. Przypomnij sobie kto budował rakiety dla Rosjan i Amerykanów i kto gołocił na zasadzie łupów wojennych ziemie pod okupacją.

Opublikowano
9 minut temu, hubertb napisał:

Koncerny krupp'a i bayera, bmw, mercedesa, rheinmetall,  to są przykłady wojennych zdobyczy. Zapomniał bym jeszcze o simesie i boschu 

O to,to. ja tez dziękuję Bogu że te koncerny zostały po drugiej stronie kurtyny. Inaczej, jakby je ruscy dopadli to nie byłoby ani czym w polu robić, ani czym do kościoła pojechać, ani jakiej automatyki na chłodni zamontować.

Opublikowano (edytowane)

nie polecam oglądania całości bo długie i niepełne w ocenie ale Dylewski się ucieszy że Go linkuję no ale skoroście temat poruszyli to jeden z poglądów na temat Niemiec
Oczywiście Dylewicz pomija grabieżczą politykę germańców słabość komunistów sowieckich; komunizmu jako takiego oraz Plan Marshalla jako jedne ze źródeł obecnej pozycji Niemiec 
ja od siebie dodam - a oni to i tak zmarnują i zmontują kolejną jatkę w Europie choć i z materiału Dylewicza by wynikało że te dyżurne świnie Europy ostatnich trzech wieków zaczynają jatki gdy są najsilniejsi i zaczynają tracić.

@jarecki dzięki za ten "plan Dawesa" cokolwiek to jest bo ... no nie wiem nic o tym:ph34r::) 
tak to tego żłoba Dylewicza słuchać, nieobiektywne wybiórczością informacji materiały robi a ja nadal nie wiem o co Mu chodzi.
Do czego zmierza? ja podejrzewam że do laickiej socjaldemokracji

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

odznaczenia pośmiertnie kto ano peło  pochowanie gdzie ... ano peło   przywrócenie emerytur sb ano peło  ale to pis komuna 

a pamiętacie obchody za peło kto siedział w pierwszych rzędach 

Opublikowano (edytowane)

Codziennie nieomal mam z nią do czynienia, wolę rozwiązania firmy beckhoff oraz mitsubishi. 

Tak Niemcy dziś prowadzą wojnę: 

Skandal korupcyjny[edytuj | edytuj kod]

Filia firmy Siemens AG przyznała się, że w latach 2004–2006 płaciła łapówki wysokiej rangi przedstawicielom państwowej rosyjskiej spółki gazowej. Według szwajcarskiej prokuratury Siemens Industrial Turbomachinery (zarejestrowany dla celu podatkowego w Szwajcarii) w zamian za łapówki zdobyła kontrakty na dostawy turbin gazowych potrzebnych przy budowie Gazociąg Jamał-Europa. Po zawarciu ugody na zamknięcie śledztwa, firma zapłaciła 136 tys. USD grzywny w formie dotacji dla Czerwonego Krzyża. Została też pozbawiona zysków z zakwestionowanych transakcji – oszacowanych na 10,6 miliona USD oraz zobowiązana do przekazania ich państwu szwajcarskiemu.

Edytowane przez hubertb
Opublikowano

Psy szczeniaki i ogarki szczekają karawana jedzie dalej. Tłumacze jak to jest w cywilizowanych krajach demokratycznych. Gdzie w tvp powiedzieli nieprawdę? Ile mają spraw założonych przez sędziów o zniesławienie? Pewnie mniej niż inne media w tym kraju. Możesz sobie szczekać wkoło ogarek swoją zdartą płytę, ale nikt poważny z tobą poważnie nie podyskutuje, bo Ty wciąż powtarzasz to samo. To jest dyskusja na poziomie piaskownicy kto kogo przekrzyczy a to Twój poziom a nie mój.

Opublikowano

Był największy, najlepszy to dyskusyjne według mnie jest dość awaryjny PLC mitsubishi pracuje sobie 30lat i nadal nie jęknie, Simens pociągnął 10lat w analogicznej maszynie i wysypało się 4 moduły analogowe. 

Opublikowano
16 minut temu, jarecki napisał:

długi samorządów są czymś innym .

Jasne...to pewnie po  niemieckie długi... 😂😂😂😂😂

Opublikowano (edytowane)

Wyrażam swoje zdanie....  przeszkadza ci to czego komentujesz jakbyś sraczki dostał ?.... 

Nie każdemu koci trener wodzem i zbawicielem.... 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Edytowane przez ogarek
Opublikowano (edytowane)

Długi samorządów są z reguły pokłosiem zarządzania nimi w latach 90 i kompletnym brakiem inwestycji. Po prostu bardzo prostolinijnie rozumiano oszczędzanie jako brak wydawania jakichkolwiek pieniędzy. 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano
4 minuty temu, Roman176 napisał:

@ogarek  co ty tak ujadasz ... ?  rozrywki szukasz ...

Teraz   szczepienia   przeciw  wściekliźnie  odwołane  to  co  się  dziwisz 

1309369475_by_Lichy1997_600.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Długi samorządów są z reguły pokłosiem zarządzania nimi w latach 90 i kompletnym brakiem inwestycji. Po prostu bardzo prostolinijnie rozumiano oszczędzanie jako brak wydawania jakichkolwiek pieniędzy. 

A to pewnie w tych samorzadach które Pis zarządza.. No bardzo ciekawa teoria wymyślona  na poczekaniu... 😂😂😂😂

Opublikowano (edytowane)

podam suchą informację zasłyszaną w radio kilka minut temu bez najmniejszego komentarza z mojej strony aby mnie kto o stronniczość nie oskarżył.

W Polsce na czas epidemii zawieszono obowiązek badań okresowych lekarskich pracowników w zakładach pracy. O stanie zdrowia swoich pracowników pracodawcy będą mieli obowiązek się dowiedzieć coś do 14 dni po odwołaniu stanu epidemii. do tego czasu są z tego obowiązku zwolnieni przedłużoną ważnością ostatnich przed epidemią badań.
nie zapamiętałem dokładnie tego... tych... no czy to 14 czy coś około.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
6 minut temu, ogarek napisał:

A to pewnie w tych samorzadach które Pis zarządza.. No bardzo ciekawa teoria wymyślona  na poczekaniu... 😂😂😂😂

W tych  samorządach  gdzie  rządzi  PO    jest  największe  zadłużenie 

Opublikowano

No ile lat wtedy miałeś ? Bo ja to pamiętam bardzo dobrze te czasy AWS i jego upadku.... 😜

3 minuty temu, hubertb napisał:

@dysydent tak już dawno wprowadzono mechanizm który umożliwiał zatrudnianie oraz prace.

Ogarek w latach 90 nie było ani PiSu ani PO. Pod koniec lat 90 był za to AWS. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v