Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale co? Święgo pracy pomoże?

Wyborów raczej nie będzie 😉 https://fakty.interia.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-2020/aktualnosci/news-wydluzenie-kadencji-andrzeja-dudy-do-siedmiu-lat-rmf-fm-ujaw,nId,4419365

Opublikowano (edytowane)

a no życie pokazało ile te urzędnicze przepisy warte
konstytucja, konstytucja i wszelkie w niej mżonki mogą nijak przystawać do realnej rzeczywistości i do sracza cała się nadaje co najwyżej.
najgorsze jest to że jakiemuś pajacowi się wydaje że potrafi napisać lepszą.
Rozum nakazuje rozważyć sens wyborów a nie jakieś przykazanie co ułomny człowiek wymyślił pod własne marzenia

smutne wioski z tego wszystkiego bo ci .... brak mi słów pogardy ; teraz sobie ubzdurali jakoby jakieś przepisy tzw tarczy antykryzysowej cokolwiek miały mocy sprawczej ponad kolejne naszych swobód ograniczanie na rzecz tych pierdzistołów co im się ubzdurali jakoby większe prawo mieli decydować za mnie gdzie mam chodzić, co robić i z kim owocami wspólnej pracy i jak się dzielić.

niestety koronawirus nie wymiecie urzędasów spośród nas. to za mało. trzeba coś więcej i tylko Wiara mi pozostała że jednak jakoś Natura upomni się o swoje prawa ale nie przy tej okazji. Kto ni przeżyje to nie ale resztę czekają najpewniej jeszcze bardziej totalitarne czasy choć ogólna tego świadomość może nas od tego uchronić ale większość po prostu lubi być rządzona i sama o bat na własne grzbiety się prosi. Macie jak w banku.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

kto najbardziej ote swobody bedzie zabiegał i czyimi rękoma ? ja nie żyłem w czasach komuny to zapytam czy wtedy były ograniczenia aż tak bolały ?  a tak dopytam z czego żyje frasyniuk władek?          chyba żadko kiedy na wojnie ginie generał .                 a o co tak w ogóle walczy KOD , NIE O ODSUNIECIE JEDNYCH OD WŁADZY ABY WŁADZE DAĆ DRUGIM ?

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Czy Wy nie widzicie? ARM świeci pustkami, rząd potrafi dać jeno kasę i co? Mają sobie rozmienić po dychu i szyć skafandry? A już do pasji mnie doprowadza jak jeden z drugim twierdzi: wszystko mamy. To jest kumulacja ponad pięcioletniego już procederu...

Opublikowano (edytowane)

@jarecki pod koniec komuny obawialiśmy się szubienic na każdej wiosce taka była miłość do nieudolnej władzy i tylko dla tego pozwoliliśmy na okrągły stół.
My jako ta bardziej wyważona część bezprecedensowego ruchu oporu jakim była ówczesna Solidarność. Wiedzieliśmy że Wałęsa to pajac, ale pospólstwu symbole potrzebne;wiedział to zachód ale widzieliśmy co działo się w Rumunii. Jedni Niemcy mądrzej nieco od Polaków wszy komunistyczne wyiskali ze społeczeństwa i trudno ocenić czy można było to lepiej gdziekolwiek zrobić choć trochę gnid roszczeniowości i tam zostało ale jakiś Honeker czy podobny nie miał tam szans jak u nas Kwaśniewski nawet na sołtysa bez względu na poziom osobistego intelektu jakiego obydwu a zwłaszcza Kwaśniewskiemu i paru innym Milerom odmówić nie można.
To wszystko to są procesy niezależne od decyzji jednostki ale kreowanie tych trendów leży czasem w przypadkowym utrafieniu z jedną piosenką czy sloganem który nieco zbiorowe myślenie ukierunkuje.

kolejny temat na doktorat i rzeczywiście szkoda dalej rozwijać na spamerskich forach.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Niemcy - niemcy nie od razu zrobili zjednoczenie, także mają komuchów w życiu publicznym (wtedy wystartowało PDS) a DDR wchodził w strukturę RFN i bardziej to anshluss był. Trochę tam jednak proszę Ciebie było inaczej. Honnecker zwiał, to prawda.

Opublikowano (edytowane)

co wcale nie oznacza że Niemcy jakoś lepsi z tego powodu
dla nas sowiecka zaraza była wyzwoleniem z niemieckiego faszyzmu a dla niemców każd kolaborant z sowietami był narodowym zdrajcą co u nas do dziś do końca nierozstrzygnięte jednoznacznie. Nawet ja sam przed sobą nie wiem czy większym zdrajcą był folksdojcz czy prosowiecki polski komunista. Po takiej "szkole" nawet jesteśmy dużo od jednoznacznych niemców czy kacapów lepsi.
aż minie śmiech... - katolicki kraj bardziej relatywistycznych obywateli niż ościenne 
rozumniejszych i bardziej cywilizowanych
jeszcze żeby tę roszczeniowość...
cov za lekka nauka, a przez to bardziej jeszcze degenerację quasi sowiecką lub u nas tępotę nacjonalizmu może pogłębić niż zmieść bydło biurokratyczne ze sterowania rzeczywistością

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Co ja słyszę ? Gowin chce przesunięcia wyborów o dwa lata ? Co na to Gienerały i reszta teraz ?? 🤔

A i dlaczego opozycja teraz twierdzi że nie poprze ? To czego oni w końcu chcą ??:/

Opublikowano

A nie mówiłem że wyborów nie będzie 10 ?? Może przeczytali że głosował nie będę w maju i dlatego przekładają ? :ph34r:

Opublikowano
32 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Chciałem to pisać, pis popiera

A opozycja nie.

Właśnie im nie dogodzić

Co by nie robili to źle, jedynie ich ucieszy jak Polsa upadnie.

Prezes to najlepszy strateg od czasów  Piłsudskiego i Rozwadowskiego. Rozegra opozycję  tak że PiS zdobędzie większość konstytucyjną w sejmie 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Generał napisał:

Prezes to najlepszy strateg od czasów  Piłsudskiego i Rozwadowskiego. Rozegra opozycję  tak że PiS zdobędzie większość konstytucyjną w sejmie 

to marny nasz los zważywszy dalszy bieg Historii po tych "strategach" wzorcowych

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v