Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Generał gdzie ten płyn orlenu co tak o nim tyle paplałeś ?

Opublikowano

Wybory z pewnością przesuną, skoro Gdańsk się buntuje.

Przesadny medialny show robi z ludźmi co chce, kiedy  tak naprawdę to będzie gospodarczy przewrót pod płaszczykiem pozornej obrony, za który obwinią virusa. Najlepiej wyłączyć się.

Opublikowano
19 minut temu, racyl napisał:

Generał gdzie ten płyn orlenu co tak o nim tyle paplałeś ?

Na stacjach  orlenu   ja mam w domu  20l 

Opublikowano

pewnie tylko na stacjach w pobliżu warszawskiego żoliborza 😄 bo w lublinie to go nie widać

Opublikowano
1 godzinę temu, dsbh napisał:

Nie chce mi się tego czytać ale to jest na zasadzie. My wam samolot, wy nam sprzęt. Wy nam samolot, my bierzemy sprzęt. Licytacja kto k....a zrobi więcej.

A powinno być . Wy sprzęt, my samolot. Jeżeli Naród zrzucił się na sprzęt, to nie widzę powodu żeby Państwo chciało czegokolwiek za jego przywiezienie, Tym bardziej że to sprzęt dla obywateli tego państwa.

10 minut temu, racyl napisał:

pewnie tylko na stacjach w pobliżu warszawskiego żoliborza 😄 bo w lublinie to go nie widać

Lublin przestaje być PiSowski, więc płyn  mu się nie należy.tongue10.gif

• Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, Ywa napisał:

Wybory z pewnością przesuną, skoro Gdańsk się buntuje.

Przesadny medialny show robi z ludźmi co chce, kiedy  tak naprawdę to będzie gospodarczy przewrót pod płaszczykiem pozornej obrony, za który obwinią virusa. Najlepiej wyłączyć się.

no co Ty w darze wdzięczności za 13-emeryci to zrobią 100% frekwencje w swojej grupie  😉

Opublikowano
Przed chwilą, racyl napisał:

100% frekwencje w swojej grupie  😉

A potem udadzą się do urn, parę dni po głosowaniu i nie mam na myśli drugiej tury głosowania

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, Generał napisał:

Od  Końca  2015  roku  Rządzi  PIS.  Jak  UE  wprowadzała  sankcje  na  Rosję  to rządził  Tusk  z PSL.  Wiele  naprawili  np  zaprzestali  wyprzedaży  Państwa  Polskiego.  Bo  jak  pewnie  wiesz  to  TUSK  i  jego  ekipa  od  początku  lat 90-tych  stała  za prywatyzacją 

Prywatyzacja: - Jak wykończono Polską gospodarkę:

Metoda była bandycka i prosta. Polegała na ekspresowym doprowadzeniu przedsiębiorstw i fabryk do stanu upadłości poprzez odgórne, sztucznie narzucone astronomiczne oprocentowanie wcześniej zaciągniętych kredytów, co w prawie międzynarodowym o tradycji jeszcze rzymskiej było wykluczone samą regułą:  – prawo nie działa wstecz. Warunkiem powodzenia tego międzynarodowego spisku przeciw Polsce, było jednoczesne opanowanie władzy politycznej, a przez nią – bankowości – krwiobiegu nowoczesnego państwa. Posiadając już władzę ustawodawczą (sejm), wykonawczą (rząd), a także system bankowy personalnie przez siebie zdominowany, mogli przejść do błyskawicznej zmiany gospodarki w masę upadłościową.
.

Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał:

Lublin przestaje być PiSowski, więc płyn  mu się nie należy.tongue10.gif

kurła a miały być hektolitry dla tego kto tylko zapragnie go mieć 😉

to tylko prezydent i rada miasta z PO a powiat, wojewoda, starosta  wszystko z pis

Opublikowano

Dziś PiS złożył w Sejmie projekt ustawy, która umożliwia wszystkim głosowanie korespondecyjne, o czym przypomniała Witek w orędziu. Jej zdaniem, jest to dobry sposób na zapewnienie bezpieczeństwa podczas majowych wyborów. - Jednak by wprowadzić te zmiany mamy mało czasu - zaznaczyła.

Zapewniła, że jako marszałek Sejmu jest gotowa do szybkiego procedowania. - Chciałabym zaapelować do marszałka Senatu o sprawne procedowanie ustawy w Senacie - powiedziała. Podkreśliła, że zostanie zaledwie kilka dni na podpis prezydenta.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, galan99 napisał:

Dziś PiS złożył w Sejmie projekt ustawy, która umożliwia wszystkim głosowanie korespondecyjne, o czym przypomniała Witek w orędziu. Jej zdaniem, jest to dobry sposób na zapewnienie bezpieczeństwa podczas majowych wyborów. - Jednak by wprowadzić te zmiany mamy mało czasu - zaznaczyła.

Zapewniła, że jako marszałek Sejmu jest gotowa do szybkiego procedowania. - Chciałabym zaapelować do marszałka Senatu o sprawne procedowanie ustawy w Senacie - powiedziała. Podkreśliła, że zostanie zaledwie kilka dni na podpis prezydenta.

no widzisz ze swojego prywatnego sracza nawet będziesz mógł oddać głos 😁

Edytowane przez racyl
Opublikowano
10 minut temu, mirro napisał:

A powinno być . Wy sprzęt, my samolot. Jeżeli Naród zrzucił się na sprzęt, to nie widzę powodu żeby Państwo chciało czegokolwiek za jego przywiezienie, Tym bardziej że to sprzęt dla obywateli tego państwa.

Na razie to wygląda jakby jedna czy druga strona chciała to dla siebie. Zamiast iść na ugodę, stanąć ponad podziałami, to lepiej się  z sobą kłócić.

1 minutę temu, mirro napisał:

A to trza będzie te głosy poleconym, czy priorytetem na poczcie wysyłać?lol_.gif

WOT odbierze od nadawcy :).

Opublikowano (edytowane)

Ja olewam takie pomysły wyborów . Albo wali się świat na łeb , albo nie . Niech się zastanowią czy to najważniejsze teraz kto będzie brylował w pałacu . Do chorych urny będą nosić ? No i które urny będą bardziej odpowiednie . Cyrk z tymi wyborami . CYRK .

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
1 minutę temu, dsbh napisał:

Na razie to wygląda jakby jedna czy druga strona chciała to dla siebie. Zamiast iść na ugodę, stanąć ponad podziałami, to lepiej się  z sobą kłócić.

WOŚP obliguje rozliczenie się z tej kasy, czyli umowa darowizny z konkretną placówką jest jak najbardziej wskazana. Jak tego nie zrobią to zaraz ich zjedzą że się nie potrafią rozliczyć z zebranych pieniędzy. 

Opublikowano
6 godzin temu, Ulman napisał:

A to Tusku wtedy też był premierem? W UD to i niejaki Duda był podobno. On też prywatyzował razem z Tuskiem?

W międzynarodowy system rozszarpywania polskiego majątku, wkomponowano tabuny firm konsultingowych, „doradców” i „ekspertów”. Ich udział w „prywatyzacji” narzucono obligatoryjnie. Udzielające nam kredytów: Bank Światowy, Międzynarodowy Fundusz Walutowy i banki komercyjne narzucały nam obowiązek korzystania z zagranicznych doradców. Setki milionów dolarów z tych pożyczek szły do kieszeni firm i doradców indywidualnych w ramach astronomicznych honorariów za usługi będące mieszaniną dyletanctwa i fałszerstw, polegających na masowym zaniżaniu wartości zaniżanych majątków. Firmy spełniały inne zadania dodatkowe – oficjalnych agend szpiegostwa gospodarczego, wykorzystywanych do dyktowania nam haniebnych warunków sprzedaży przez firmy narzucane przez „doradców”.

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v