Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Raczej wioskowe prostactwo

No ale Generał twierdzi że musza się odbyć i kropka. Za wszelka cenę bo towarzysz Kaczyński tak powiedział.

53 minuty temu, Ulman napisał:

Proszę bardzo.

Zacytuj gdzie niby pisał że wybory muszą się odbyć i kropka.  Za wszelką cenę ??.

Jak byś czytał ze zrozumieniem to pisałem o tym że gminy czy powiaty nie mają nic do chcenia czy nie chcenia. Bo to ich obowiązek. 

Opublikowano
10 minut temu, Generał napisał:

Zacytuj gdzie niby pisał że wybory muszą się odbyć i kropka.  Za wszelką cenę ??.

Jak byś czytał ze zrozumieniem to pisałem o tym że gminy czy powiaty nie mają nic do chcenia czy nie chcenia. Bo to ich obowiązek. 

Galan pisał o wyborach 10.05  na co odpowiedziałeś że to ich obowiązek. Jak inaczej to można rozumieć?

A może uważasz że wybory powinno się przesunąć? Obstawiam że nie no bo jak możesz mieć inne zdanie niż komitet centralny PIS?

Opublikowano

Polak z USA: W NY się wali. Polska wygrywa tę partię. Żyjecie i oddychacie dlatego, że ten rząd to zrobił .

Polski przedsiębiorca z Nowego Jorku [szczegółowe dane do wiadomości Redakcji] napisał bardzo ostry w tonie list, w którym porównuje sytuację epidemiczną Nowego Jorku i Polski. Pomimo mocnych stwierdzeń zawartych w liście uznaliśmy, że warto zapoznać z nim naszych Czytelników - W ostatnim czasie widzę wśród Polaków coraz więcej postaw rewindykacyjno-napastliwych wobec rządu. Rząd PiS jest mi obcy. To nie moja opcja. Wypunktowanie wad tego rządu jest łatwe. Mam swój arsenał @$%^ w rządy 'dobrej zmiany' - zastrzega z góry przedsiębiorca.

https://www.tysol.pl/a45185-Polak-z-USA-W-NY-sie-wali-Polska-wygrywa-te-partie-Zyjecie-i-oddychacie-dlatego-ze-ten-rzad-to-zrobil?fbclid=IwAR2nS_ddZfM8KgdT0Le8wW2YKrVIa4RlmgA20EV2yRXSLBTM2EGKOxVACb

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, mirro napisał:

Roman przypominam Ci że u nas nie robi sie testów ludziom z objawami niewydolności oddechowej. Teraz każde podejrzenie zapalenia płuc powinno być traktowane jako zagrożenie wirusem. Później taki pacjent ląduje na oddziale ogólnym jakiegoś szpitala i zaraża innych chorych i personel. cały szpital wyłączamy z gry. W wytycznych niewydolność oddechowa nie kwalifikuje do testów. W taki sposób za chwilę zabijemy się o własne nogi, bo zbraknie szpitali. Czy w tym kraju nie ma nikogo z baniakiem na karku>

gdyby tak było co ta pani pisze to cała rodzina była by zarażona a jest ??  kogoś zaraził co morze potwierdzić  ? nie ...

badania wyjaśnią na co umarł wiedz poczekamy 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

Jeszcze ten rząd nie zrobił tego co już dawno powinien. Wszystko zależy od mieszkańców oraz tego, że jednostki bez rozumu należy pacyfikować. Nazjeżdżało się tmczasowo bezrobotnych prosto do dziadków w odwiedziny i teraz dziadki się wykruszają. Najgorzej, że brak jest planu upilnowania całej gawiedzi gdyż wytrzymują maks 4 dni w domu.

Opublikowano

roman, naiwniaku jeden, 45 lat to czas siły wieku gdzie jeszcze nie boli a już coś się tworzy. Gdy napiszą, że umarł z powodu choroby wieńcowej to co to wg Ciebie będzie oznaczało?

Opublikowano
1 godzinę temu, many12 napisał:

Mój wniosek jest od dawna oczywisty - pisdziory to POzoranty na usługach obcej nam nacji - co może ich obchodzić zwykły Kowalski jak tuba propagandowa nadaje na właściwej ustawionej częstotliwości - ciemny naród i tak się nie POłapie.

To coś dla ciebie bardziej się dopatrzysz o co chodzi .

http://mr-navigator.mystrikingly.com/blog/pis-przekazuje-izraelskim-wojskom-polskie-lotniska-cywilne?fbclid=IwAR0v7bITAlt-hcsFlQZr0RMwup1IanLDUprWSzsdAb2MBZabrx-EXb1Dluo

Opublikowano

Nikt nie będzie gorszy od obecnego bo ten jest najgorszy z dotychczasowych.... Poprostu pacynka kociego trenera i tyle..... 🤣

Opublikowano
18 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Broń nas Boże od takiego prezydenta bardziej niż od kurławirusa.

https://youtu.be/Gg94ktTjgNc

Każdemu kandydatowi w tym Dudzie można zmontować taki filmik. Ostatnio zdaje się tłumaczył, że liczba chorych spada. Choć media podają, ze rośnie. Gaf w przemowach popełnił nie mało. Modlitwę o dojną Polskę za którą przepraszał pamięta jeszcze wielu.

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, galan99 napisał:

Za mało robią top raz ale żeby wykryć koronę trzeba przynajmniej 5 dni po za rażeniu jak by Wszyscy przestrzegali kwarantanny to szybko by było opanowane .

bzdura
cały czas piszę dlaczego a i sam Minister Szumowski mówi to samo 
szkoda że tak ze dwa tyg najbidniej po tym jak ja napiszę bo jeszcze na pewno są ode mnie jeszcze szybsi/mądrzejsi co najmniej o miesiąc i w Polsce.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał:

Rząd sobie  średnio z tym radzi. Jest bałagan, za mało robią testów brakuje środków zabezpieczeń jak maski dla medyków. Zamykane są oddziały szpitali.

No i dlatego wprowadzili zakaz udzielania informacji lokalnie a w TVPis powiedzą odnoszą  kolejne  sukcesy 

Opublikowano
22 minuty temu, galan99 napisał:

lotnisko w oswieciumiu😂 kiedy go otwarli ???? w radomiu🤣.

a tak naprawde to kilka razy w roku przylatuja masowe wycieczki izraelskiej mlodziezy do miejsc zaglady i sa one ochraniane przez izraelskie sluzby specjalne-kazdy samolot a potem autokar ma paru smutnych panow uzbrojonych w sluchawki-to widzialem na wlasne oczy, a reszte uzbojenia maja  profesjonalnie schowane,.polska to w sumie bezpieczny kraj i te srodki sa jak najbardziej przesadne ale wola dmuchac na zimne, pelny profesjonalizm.  jeszcze niedawno widzialem caly tabun ponumerowanych autokarow , najwyzszy numer ktory widzialem -23

Opublikowano

mirro

Cytat

Roman przypominam Ci że u nas nie robi sie testów ludziom z objawami niewydolności oddechowej.

osoby w nagłym stanie zagrożenia życia lub zdrowia z objawami niewydolności oddechowej - są traktowane jako podejrzane o Covid-19 - bez konieczności spełnia kryteriów epidemiologicznych - informuje GIS.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

znaczy testy też sprzedali?

jak na razie to spróbuj zrobić test zgłaszając gorączkę i duszności bez wskazania i udowodnienia kontaktu z potwierdzonym przypadkiem

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
27 minut temu, jacus napisał:

lotnisko w oswieciumiu😂 kiedy go otwarli ???? w radomiu🤣.

a tak naprawde to kilka razy w roku przylatuja masowe wycieczki izraelskiej mlodziezy do miejsc zaglady i sa one ochraniane przez izraelskie sluzby specjalne-kazdy samolot a potem autokar ma paru smutnych panow uzbrojonych w sluchawki-to widzialem na wlasne oczy, a reszte uzbojenia maja  profesjonalnie schowane,.polska to w sumie bezpieczny kraj i te srodki sa jak najbardziej przesadne ale wola dmuchac na zimne, pelny profesjonalizm.  jeszcze niedawno widzialem caly tabun ponumerowanych autokarow , najwyzszy numer ktory widzialem -23

Rozmawiałem kiedyś z kierowcami obsługującymi takie wycieczki. To jest Mosad. Oni mogą się poruszać po PL z bronią. Mało tego taki autokar po odejściu wycieczki do hotelu jest plombowany tj wszystkie schowki itd. Rano wszystko jest sprawdzane. łącznie z przeglądem podwozia przy pomocy specjalnych luster. Jeden kierowca opowiadał,  ze gdy byli w restauracji i była taka możliwość kazali zaparkować autobusy przy oknach by je zasłonić. Rygor tam jest mega. 

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

roman, naiwniaku jeden, 45 lat to czas siły wieku gdzie jeszcze nie boli a już coś się tworzy. Gdy napiszą, że umarł z powodu choroby wieńcowej to co to wg Ciebie będzie oznaczało?

naiwniaku albo realisto  ...   

Opublikowano

4 minuty temu, dysydent napisał:

znaczy testy też sprzedali?

nie dopiero kupili 😛, teraz chyba dziennie robia cos kolo 4 tys testow. dla tego przybywa chorych bo przedtem to nawet kilkaset dziennie  nie bylo.

Opublikowano (edytowane)

da się porównać ilość śmiertelnych przypadków grypy z poprzednich lat z łączną ilością w tym roku na grypę i covid w analogicznych okresach?
znaczy da się tylko gdzie tego szukać?

ot takie zadanko dla co szperliwszych w necie

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v