Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
35 minut temu, mirro napisał:

Nie upadną a co najwyżej powołają kolejnego komisarza do spraw maseczek i respiratorów, czym wykażą swoja przydatność i kompetencję.

Też tak myślę .

Opublikowano
19 minut temu, gienio007 napisał:

Nie niewiem co dalej ! Trzeba pracować , sojusze (realne) budować i nie zwalczać się na wzajem . Ja Już na rencie  jestem i nadal nie wiem gdzie mam dłonie włożyć, dzieci polityka wcale nie obchodzi  .

Budować sojusze? DOgada się z ruskimi - będzie zdrajcą. Z Niemcami -  jeszcze gorzej. Nasze społeczeństwo to w dużej części  kutwy i paranoicy którzy nie chcą się z nikim dogadywać bo wszędzie jest sPISek antypolski

Opublikowano

Rosja zamyka wszystkie granice. Media: koronawirus to broń biologiczna z USA .

https://natemat.pl/304017,rosja-zamyka-calkowicie-granice-z-powodu-koronawirusa-ponad-tysiac-ofiar?_ga=2.119300943.796393221.1585066275-229037407.1584195875&fbclid=IwAR35DYtcXCs4CpAh1

I żeby to stwierdzić, to wysłali do Włoch 11 swoich samolotów wojskowych z wirusologami na pokładzie. Oczywiście wojskowymi wirusologami w stopniach od majora do generała. Jeśli ktoś wierzył i jeszcze wierzy, że Putin zrobił to z dobroci serca, to gratuluję wyobraźni.

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Budować sojusze? DOgada się z ruskimi - będzie zdrajcą. Z Niemcami -  jeszcze gorzej. Nasze społeczeństwo to w dużej części  kutwy i paranoicy którzy nie chcą się z nikim dogadywać bo wszędzie jest sPISek antypolski

Mam 65 sąsiadów i  nie mam ani jednego  z którym bym się konfliktował . 

Opublikowano

Może ty tak ale ale czym większe kutwy tym elektorat na nich chętniej głosuje. Do tego jeszcze przeświadczenie że nam się wszystko należy i swiat nam nie wiadomo ile zawdzięcza a nas krzywdzi swoja niewdzięcznością.

9 minut temu, galan99 napisał:

Rosja zamyka wszystkie granice. Media: koronawirus to broń biologiczna z USA .

https://natemat.pl/304017,rosja-zamyka-calkowicie-granice-z-powodu-koronawirusa-ponad-tysiac-ofiar?_ga=2.119300943.796393221.1585066275-229037407.1584195875&fbclid=IwAR35DYtcXCs4CpAh1

I żeby to stwierdzić, to wysłali do Włoch 11 swoich samolotów wojskowych z wirusologami na pokładzie. Oczywiście wojskowymi wirusologami w stopniach od majora do generała. Jeśli ktoś wierzył i jeszcze wierzy, że Putin zrobił to z dobroci serca, to gratuluję wyobraźni.

A dlaczego i po co to Putin zrobił?

Opublikowano

Wyciekł poufny dokument ws koronawirusa. Przerażająca treść .

Rozprzestrzeniający się koronawirus wywołujący COVID-19 w Niemczech zmusił FAZ do podjęcia drastycznych kroków, wyciekł tajny dokument: umierających odsyłać.

W Niemczech przewiduje się, że wkrótce zabraknie wolnych miejsc na oddziałach intensywnej terapii. W związku z tym podjęto drastyczne kroki w procesie leczenia i pomagania nie tylko w związku z chorymi na COVID-19. „Frankfurter Allgemeine Zeitung” opisało wstrząsający dokument w którym ustalono kogo leczyć a kogo nie.

Opublikowano
Cytat

Nasze społeczeństwo to w dużej części  kutwy i paranoicy którzy nie chcą się z nikim dogadywać bo wszędzie jest sPISek antypolski

ale ty musisz mieć ciężkie, życie, żeby być aż tak  sfrustrowanym, chyba czas na, co najmniej kwarantannę :)

Opublikowano

Ja mam świetne życie bo zdaje sobie sprawę ze zidiocenia które mnie otacza i głupot nie powielam. Kwarantanne byś na mnie nałożył bo niewygodne prawdy mówie? Zapędy jak za kumuny

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Jai myślicie

Unia po wirusie się rozpadnie?

Ja myślę że tak, takiego kryzysu nie przetrwa, państwa nie będą w stanie płacić składek i to wszystko padnie, każde państwi będzie chciało jak najszybciej się podnieść.

Rozleci się z hukiem  na nasze szczęście.  Powoli trzeba będzie zacząć chłodzić 🍾 😀😀😀😀

Edytowane przez Generał
Opublikowano
7 godzin temu, DTaras napisał:

Ciekawe... Wstrząsające jest znakowanie poszkodowanych w większych wypadkach?

Znakowanie jest dobre do chwili kiedy na SOR nie zostaniesz oznaczony kolorem nie występującym w systemie znakowania. Wtedy dopiero zaczyna się jazda.

Opublikowano
11 godzin temu, gienio007 napisał:

Mam 65 sąsiadów i  nie mam ani jednego  z którym bym się konfliktował . 

Musisz mieć bardzo dużą posesję :).

3 godziny temu, Generał napisał:

Rozleci się z hukiem  na nasze szczęście.  Powoli trzeba będzie zacząć chłodzić 🍾 😀😀😀😀

Oryginał czy sowietskoje igristoje ?

Opublikowano
20 minut temu, dsbh napisał:

Oryginał czy sowietskoje igristoje ?

Na  tak  szczęśliwą  dla  Polski  okazję   najlepszy będzie    Dom Perignon 

Opublikowano
5 godzin temu, Generał napisał:

Fajnie jest żyć z takimi urojeniami?  Nie dziwię się twojej frustracji skoro nic  ci się nie sprawdza. 

Opublikowano

Narazie to od 5lat opozycja i jej wyznawcy żyją z jakimiś urojeniami. Cofnij się kilka lat i sprawdź ile Twoich urojeń Ulman się sprawdziło.

Ja akurat nie cieszyłbym się z naszego wyjśćia z unii bomoja produkcja idzie na export a to raczej nie ułatwi funkcjonowania.

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Fajnie jest żyć z takimi urojeniami?  Nie dziwię się twojej frustracji skoro nic  ci się nie sprawdza. 

Nie  urojeniami  tylko  marzeniami,  a marzenia  trzeba  spełniać.    Jak to  mawiał  JKM  ???  ,,Unia  Europejska musi  być  zniszczona,,  I wszystko  wskazuje  na  to  że  Koronawirus  ją  zniszczy  🤣   🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v