Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, dysydent napisał:

no wyszukałeś Ulmanowi bardzo ineteligentnego mema (choć takie memy rzadkością) do argumentów bo rzeczywiście ten akurat się wyróżnia
można też jako przestrogę bo wiele w tym obrazku prawdy.

znalazłem , podrzuciłem podane dzisiaj w onecie godz 9.54
sam nie wiem co o tym myśleć

tenże sam onet wrzuca jawnie tendencyjnego screena Premiera na jednym ze swych materiałów i też nie wiem co o tym myśleć? niedopatrzenie czy psychotechnika? trochę tu powisi i usunę

fb_img_1544724713683.jpg

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, nie napisał:

20 lat przy władzy, a gospodarka rosyjska nadal w czasach zsrr, i to przy bardzo wysokich cenach ropy, które właśnie się skończyły :), podobno putin wykupił cały moskiewski zapas stoperanu :), ( możliwe, że ropne tsunami zmiecie putina ze sceny politycznej), tak się z nim liczą, że od kilku lat rosja jest obięta sankcjami, dodatkowo trump zablokował nordstrima i realizacja opóźni się o kilka lat i kilka miliardów $ :), jest taki wielki, że nawet łukaszenka pokazał mu środkowy palec i albo putin sprzeda mu ropę po takiej cenie jak chce białoruś albo sobie kupią od ameryki za pośrednictwem polski,

rosja to jest (dzięki wielkiemu putinowi) gospodarczy trup, który dodatkowo bardzo mocno się wyludnia

Jak to taka padlina to czemu się z nim liczą, robią interesy a nasza władza ryczy w niebogłosy że NS2 nie może powstać. Przekop robią by nie być zależni od upadłej Rosji bo chcą pływać po stawie. Nie martw się , jak nie ropa to więcej węgla od nich kupimy. Sankcje działają tak że gospodarka Rosji  ma wzrost ok 2% i lokalny biznes dobrze się rozwija bo z importem nie muszą konkurować. Poczytaj jak się rozwinęło rolnictwo od tych strasznych sankcji i kto wnioskuje o ich  uchylenie  

@many12 wyborcy PIS często nie potrafią liczyć i  chcą żeby państwo ich niańczyło . Niektórzy nawet twierdzą że podnoszenie podatków  jest korzystne bo ich wzbogaca. 

Co do Morawieckiego to zawsze jak go widze mam wrazenie że mycka mu pasuje jak mało komu

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

Mój ulubiony Pan Minister, zaraz po Panu Antonim, znowu w formie. Pracowali wiele lat aby stworzyć co?  Ano apel. dzises.gif

https://www.agrofoto.pl/fakty/polska/w-resorcie-rolnictwa-podpisano-kodeks-etyki-zywnosciowej,93026.html

"Jak mówił, że zdarza się, że produkowana żywność nie odpowiada standardom, dlatego został przygotowany Kodeks Etyki Żywnościowej, który jest efektem wielu lat pracy. "To jest swoistego rodzaju apel, aby nie oszukiwać się wzajemnie, by płacić uczciwie, by nie opóźniać terminów płatności, by szanować partnera, z którym współpracujemy, żeby ten cały łańcuch "od pola do stołu" był łańcuchem uczciwym - podkreślił minister.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
2 godziny temu, Generał napisał:

Wierzysz  w takie  bajki  to  twoja  sprawa. Dla mnie  media  które    w lesie  urządzają  urodziny  hitlerowi  tylko  po to żeby  zaszkodzić  Polsce  nie  mają  żadnej  wiarygodnośc.

Sęk w tym, że to w polsacie pokazywali. A ten akurat jest pro pisowski Może nie tak jak tvp ale jednak. A media żadne w lesie nic nie urządzały. Nawet Ziobro z tych słów się wycofywał.

Prawda jest brutalna zbieranie danych do kwarantanny na granicach mocno kuleje, tak samo jak kuleje system testowania chorych i podejrzanych lub zagrożonych.

Opublikowano (edytowane)

oj dziękuje ulman pochlebiasz mi ..

brakowało mi tego 

widzę ze lubisz takie ciemne masy  czy sobie rucham jagodzianki czy sobie ćpam ..  czy z gołym h*jem latam po mieście moja sprawa moja kasa moja interes co ja robię i co lubię ...   

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)

83304213_2547220985548024_17598813565500

Ciekawe  czemu  tak  ci  ludzie  ciągną  do  Polski   przecież  nie ma w Polsce demokracji    łamana  jest  konstytucja    panuje  kaczyzm.  Dlaczego uciekają  z tego  super   zachodu  do  Polski.

Przywrócenie  granic  pokazuje   i  gigantyczne  kolejki  tirów  pokazują    że  to  UE  nie  poradzi  sobie  bez   Polski   a nie  odwrotnie.

90165832_2902572723123367_41619450807367

Edytowane przez Gość
Opublikowano
26 minut temu, Generał napisał:

83304213_2547220985548024_17598813565500

Ciekawe  czemu  tak  ci  ludzie  ciągną  do  Polski   przecież  nie ma w Polsce demokracji    łamana  jest  konstytucja    panuje  kaczyzm.  Dlaczego uciekają  z tego  super   zachodu  do  Polski.

Przywrócenie  granic  pokazuje   i  gigantyczne  kolejki  tirów  pokazują    że  to  UE  nie  poradzi  sobie  bez   Polski   a nie  odwrotnie.

90165832_2902572723123367_41619450807367

Wiem że trudno to zrozumieć ale normalni ludzie podróżują. Elektorat PIS jest z prowincji więc wydaje mu się za wyjazd za granicę to emigracja. Jedni jeżdżą na dzień do Paryża a inni na zakupy do Radomia ale mechanizm ten sam. Nikt nie ucieka z zachodu  a najnormalniej wraca do domu. Problemem jest nieudolność władzy w uzyskaniu dobrej przepustowości przejść granicznych i stąd te 50 km kolejki

Budżet miał być zrównoważony więc jak teraz uruchomią 200mld pomocy to skąd je wezmą? Pożyczą i będzie 200 mld dziury budżetowej?

A jak będzie z przedstawieniem 10 lat po Smoleńsku?  Odbędzie się? Jakoś dziwnie cicho a Antek nie opowiada o spisku i zamachu we mgle 

Opublikowano

Antek już nie pomysłów na kolejne hipotezy, teraz może zajmie się wybuchem pandemii koronawirusa 😁

Opublikowano

Przyjechała koparka napełniła worki z piaskiem i pojechała. Na przejście pojechali wszyscy wolni ludzie czyli Policjanci zza biurek, niemal wszysvy biurowi pracownicy SC i SG. Zapewne w planie też było pospolite ruszenie mieszkańców i Niemiecki Czerwony Krzyż. Planowanie i uzgodnienia wg najwyższych standardów. A ludzie? Gospodarka zwalnia i mają wolne to jadą z durną myślą, że niema zarazy, kwarantanny...

Opublikowano
2 godziny temu, Generał napisał:

Dlaczego ludzie jada do Polski to już tyle razy było pisane, że szkoda powtarzać. Jak ktoś nie zrozumiał co poradzić. 

Jeśli chodzi o kolejki tirów na granicach to ja bym chciał zauważyć, że one stoją by wjechać do kraju a nie by z niego wyjechać. Więc pytanie kto sobie bez kogo nie poradzi.

I nie wklejaj tu tej tępej propagandy bo nawet nie zastawiasz się skąd rząd weźmie te 221 mld.  Skoro budżet całego kraju 2020 to 435 mld a UE da ledwie około 30 mld zł.

Opublikowano

Niestety pompują im do głów tę sieczkę a oni łykają bez grama namysłu. Opcji jest kilka.

1 rząd powie, że to jak z tymi 100 u obwodnicami. Do 2030 roku. A wtedy już nikt nie będzie pamiętał a ni pis nie będzie rządził. Nawet wyborcy pis o tej obietnicy zapomną. I kogo i po co wtedy rozliczać.

2 rząd może wydać te pieniądze w 2020 roku. Lub ich część. Jak najbardziej. Pod kwota 212 mld mogą ukrywać się wydatki, które rząd i tak by poniósł na rożnego rodzaju inwestycje. Jak np budowy dróg dotacje dofinansowania itd. Politycy pis wspominali już nawet o tym, ze działania tej tarczy będą właśnie polegały na inwestycjach tak by firmy i pracownicy mieli pracę.

Jak by nie patrzył naiwny wyborca pisu i tak zostanie oszukany i we wszystko uwierzy. Bo nie ma innej opcji by rządowi spadło z nieba 212 mld zł.

Opublikowano

kto jest winy całej tej sytuacji w europie czy na świecie? chiny... one powinny ponieść koszty zresta od razu bylo wiadomo ze sie rozniesie lepiej bylo zamnkac granice w chinach a zwolnić transport. komu zalezalo zeby sie zrobil teraz kryzys ten z 2008 to przy tym Pikuś. USA ledwo wiąże koniec z końcem zamieszanie czemu nie niech innych gospodarka tez kulec. , wszystko pociagnie w dół cala gospodarke i nasze płody rowniez spadną bo ludzie beda bez pieniędzy...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v