Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to w markecie to uważasz że masz inaczej ?. tak samo jest

na ryneczku opierdolisz sprzedawcę, narobis zmu wstydu to chociaż odda ci kasę a w markecie zaczniesz wrzeszczeć to jeszcze policje wezwą i nawet kasy nie odzyskasz

Opublikowano (edytowane)

19 minut temu, 12zbyszko napisał:

Czyzby to była propaganda Pis . Znowu kłamią ?

Opozycja nie jest taka zła . Potrafia się cieszyć 😁

Edytowane przez 12zbyszko
Opublikowano (edytowane)

gdyby nie wczorajsza dyskusja o sensownym/bezsensownym rowku w Mierzei nawet bym głowy i posta nie zaprzątał ale nic tak humoru nie poprawia jak przypadkowe skojarzenie faktów osobno małośmiesznych.
https://tech.wp.pl/baltyk-zmieni-sie-w-jezioro-chca-uratowac-europe-6478894305593473a?abtest=application|__notest|

jaki to był film? "mają rozmach sq....syny"
a i tak nasz rowek będzie pierwszy B| no i koniecznie .... fuck_.gif

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Oceanograf Sjoerd Groeskamp z holenderskiego Instytutu Badań Morza przedstawił pomysł zbudowania zapór o łącznej długości 475 kilometrów, które odgrodziłyby Morze Północne od oceanu - informuje brytyjski dziennik "The Guardian". Tamy powstałyby pomiędzy Anglią i Francją oraz Norwegią i Szkocją. Rozwiązanie miałoby w znaczącym stopniu przyczynić się do uchronienia Europy lub przynajmniej jej części przed rosnącym poziomem morza.

Naukowiec przekonuje, że jego propozycja jest do zrealizowania zarówno pod względem technicznym, jak i finansowym. "The Guardian" cytuje słowa Holendra, który uważa, że jego pomysł powinien wejść w życie "nawet jeśli służyłby za ostrzeżenie przed ogromem problemu, który wisi nad naszymi głowami".

Głupota rządzi światem cóż każdemu wolno wierzyć co chce czy w czajnik , odkurzacz , nakrętkę i typ . 

Każdemu wolno próbować przekonywać do swych poglądów ale nie na siłę .

Ale nie wolno pluć na swój kraj Jak było wstydzę się Polski , Babcia trzymała napis , za to powinno być kara dotkliwa , jak by tak było w Niemczech , czy w Rosji Syberia by już czekała .

Opublikowano (edytowane)

No Stalin czy Hitler to może i staruszkę by ...
no jeszcze u nas takie standardy nie obowiązują i co najwyżej babci trzynastkę emeryturę obetną

oj marzy wam się co niektórym wziąć resztę za mordę , widzę , marzy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Coraz częściej odnoszę podobne wrażenie. Nie przewidują oni jednak, że do opisu ogólnego działania świata wystarcza mechanika klasyczna, Newtonowska. Akcja wywoła reakcję i nie jest to nigdy spacerek po plaży...

Opublikowano

Świat się zmienia Europa najbogatszy Kontynent mało znaczy już wobec gospodarek jak Ameryka , Chiny i Rosja , Europa się dzieli każdy tylko ja ja ja a to znaczy d*pa nic wobec gigantów .

jak tak mówią ze brak wody pitnej  w Europie ze za kilka lat zabraknie to Europa będzie niczym , ropa przestanie mięć znaczenie gospodarcze to Amerykanie i Chińczycy i Rosja będą budować rurociągi z Syberii dostarczać wodę pitną dla biednęj Europy i kasa trzepać .

Opublikowano (edytowane)

Czym gorszy dziad, czym większa frustracja tym wieksza chęć by rzady ludu wprowadzić. Tak samo jak za Lenina i jego rewolucji. 

3 godziny temu, racyl napisał:

bujasz w obłokach. ja się przyzwyczaiłem że od podatków nie ma odwrotu a tym bardziej jak je rozdysponują

Ty jesteś zniewoloną jednostką bez inwencji która nawet nie umie sobie wyobrazić że może być inaczej. Żyjesz żeby przezyć ale nie wszyscy tacy są.  

3 godziny temu, racyl napisał:

1. Na ryneczku jest bardziej prawdopodobne że towar jest z Polski a od jakiego producenta i jakim konkretnie programem ochrony i nawożenia to już praktycznie nie do zweryfikowania

2. w supermarketach towar owocowo -warzywny ma mieć cechy dłuższego magazynowania i transportu a za tym idzie więcej użytej chemii i technologii. pomijając oczywiście specjalnie preferowane do tego rodzaju sprzedaży przez supermarkety

1. Prawda

2. Guzik prawda.

2 godziny temu, racyl napisał:

to w markecie to uważasz że masz inaczej ?. tak samo jest

na ryneczku opierdolisz sprzedawcę, narobis zmu wstydu to chociaż odda ci kasę a w markecie zaczniesz wrzeszczeć to jeszcze policje wezwą i nawet kasy nie odzyskasz

Mam o wiele większe zaufanie do marketów jak do chłopów na ryneczku

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Oceanograf Sjoerd Groeskamp z holenderskiego Instytutu Badań Morza przedstawił pomysł zbudowania zapór o łącznej długości 475 kilometrów, które odgrodziłyby Morze Północne od oceanu - informuje brytyjski dziennik "The Guardian". Tamy powstałyby pomiędzy Anglią i Francją oraz Norwegią i Szkocją. Rozwiązanie miałoby w znaczącym stopniu przyczynić się do uchronienia Europy lub przynajmniej jej części przed rosnącym poziomem morza.

Naukowiec przekonuje, że jego propozycja jest do zrealizowania zarówno pod względem technicznym, jak i finansowym. "The Guardian" cytuje słowa Holendra, który uważa, że jego pomysł powinien wejść w życie "nawet jeśli służyłby za ostrzeżenie przed ogromem problemu, który wisi nad naszymi głowami".

Głupota rządzi światem cóż każdemu wolno wierzyć co chce czy w czajnik , odkurzacz , nakrętkę i typ . 

Każdemu wolno próbować przekonywać do swych poglądów ale nie na siłę .

Ale nie wolno pluć na swój kraj Jak było wstydzę się Polski , Babcia trzymała napis , za to powinno być kara dotkliwa , jak by tak było w Niemczech , czy w Rosji Syberia by już czekała .

Ten Holender to taki sam fantasta jak ci od przekopu.

Skąd wiesz że Niemcy czy Rosja taka babine by do paki wsadzili. Jakie masz podstawy do takich twierdzeń?

Czemu powinna być kara dotkliwa? Jakby trzymała taki napis za komuny też uznałbyś to za niedopuszczalne?

Edytowane przez Ulman
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

market się boi bardziej złej opini niż detalista bo niejednokrotnie może to spowodować upadek całej marki a tu straty godne i rekompensaty wielokrotnie cenę bubla warte i nawet takie bywają.
Kwestią tylko wiarygodność argumentów

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

I cała narracja o podatkaach poszła się ... :DDD

8 czerwca Dniem Wolności Podatkowej w 2019 roku

ROK DZIEŃ WOLNOŚCI PODATKOWEJ
1994 1 lipca
1995 6 lipca
1996 4 lipca
1997 28 czerwca
1998 22 czerwca
1999 16 czerwca
2000 16 czerwca
2001 18 czerwca
2002 24 czerwca
2003 28 czerwca
2004 24 czerwca
2005 23 czerwca
2006 24 czerwca
2007 16 czerwca
2008 14 czerwca
2009 14 czerwca
2010 23 czerwca
2011 24 czerwca
2012 21 czerwca
2013 22 czerwca
2014 14 czerwca
2015 11 czerwca
2016 15 czerwca
2017 9 czerwca
2018 6 czerwca
2019 8 czerwca

I cała narracja o podatkaach poszła się ... :DDD

8 czerwca Dniem Wolności Podatkowej w 2019 roku

ROK DZIEŃ WOLNOŚCI PODATKOWEJ
1994 1 lipca
1995 6 lipca
1996 4 lipca
1997 28 czerwca
1998 22 czerwca
1999 16 czerwca
2000 16 czerwca
2001 18 czerwca
2002 24 czerwca
2003 28 czerwca
2004 24 czerwca
2005 23 czerwca
2006 24 czerwca
2007 16 czerwca
2008 14 czerwca
2009 14 czerwca
2010 23 czerwca
2011 24 czerwca
2012 21 czerwca
2013 22 czerwca
2014 14 czerwca
2015 11 czerwca
2016 15 czerwca
2017 9 czerwca
2018 6 czerwca
2019 8 czerwca

Opublikowano (edytowane)

DTaras
nie tak łatwo zamienić tabelę na tekst bez klikaniny
ROK     DZIEŃ WOLNOŚCI PODATKOWEJ
1994     1 lipca
1995     6 lipca
1996     4 lipca
1997     28 czerwca
1998     22 czerwca
1999     16 czerwca
2000     16 czerwca
2001     18 czerwca
2002     24 czerwca
2003     28 czerwca
2004     24 czerwca
2005     23 czerwca
2006     24 czerwca
2007     16 czerwca
2008     14 czerwca
2009     14 czerwca
2010     23 czerwca
2011     24 czerwca
2012     21 czerwca
2013     22 czerwca
2014     14 czerwca
2015     11 czerwca
2016     15 czerwca
2017     9 czerwca
2018     6 czerwca
2019     8 czerwca

nie żebym się chciał popisać ale tamtego maku nie mogłem rozczytać i nie mieściło się to na jednym ekranie
czyli pół roku robimy za darmo
ile to chłop pańszczyźniany miał u pana?..
To jest właśnie jeden z głównych powodów nieuchronnego upadku zachodu tak jak i wcześniej upadł feudalizm

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

Cuda ten PIS robi . Dokładają podatki a wychodzi że obniżają.  Sekretu specjalnego nie ma - wiele wydatków przerzucono na samorządy zamiast finansować je z budżetu. Kolejny sukces!

Opublikowano (edytowane)

ciekawe jak oni liczyli że tyle wyszło
pit 18%+vat 23% to już jest 41% a ZUS akcyzy, cła, podatki śmieciowe, od nieruchomości i cała reszta typu od pieska kotka i wielu innych gdzie za egzekucją stoi do dyspozycji aparat skarbowy państwa z zastępami poborców i innych egzekutorów o wyższych kompetencjach jak komornik z powództwa cywilnego

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Ty jesteś zniewoloną jednostką bez inwencji która nawet nie umie sobie wyobrazić że może być inaczej. Żyjesz żeby przezyć ale nie wszyscy tacy są. 

A co Ty może nie płacisz podatków zarówno tych dochodowych jak i tych pośrednich 🤣

W tym takie mądrości wyczytałeś

IMAGE0050.JPG

Opublikowano

Gdzie mogę tam omijam ale nie o tym tu mowa. Ty uważasz że tak musi być i że nie ma innej drogi jak dalszy wzrost podatków, biurokracji, ilości przepisów i coraz większa kontrola władzy nad jednostką . Ja jestem za wolnością jednostki i wiarą we własne siły zamiast życia by przeżyć i chleb na …….. przerabiać. 

Opublikowano
5 minut temu, DTaras napisał:

dysydent - to jest ile czasu musisz robić na państwo a reszta dla Ciebie

tacy jak DTaras i mirro to za dużo nie robią na państwo jak ich całymi dniami obserwujemy na agrofoto.pl  😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v