Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, dysydent napisał:

Most na cieśniną kerczeńską jest właśnie takim mostem do letniska i zbudowali kosztem sporego uszczuplenia budżetu i nawet widoczną inflacją.
Rowek w mierzei to nic w porównaniu choćby nordstreamu który też jest rodzajem mostu omijającego sąsiadów.
Omijanie obwodu kaliningradzkiego przekopami est de facto uznaniem nienaruszalności granic tak że w tym przypadku jest to jakiś nawet rodzaj ukłonu w kierunku wrażego sąsiada.

Tylko że most na krym jest po to by mieć komunikację z nowym, istotnym terytorium a przekop po to by mieć komunikację z portem którego praktycznie  nie ma i nie będzie bo duże statki nie są przystosowane do żeglugi po stawach. Cały ten pomysł to mrzonka wariata. Tam nigdy nie będzie żeglugi więc lepiej przeznaczyć kasę na rozbudowę innych dużych portów a nie na rycie w mule. 

Opublikowano

Panie Kolego rycie w mule dla miłościwie panujących ma ogromne znaczenie. Jak już pogłębiarka dostatecznie się zagłębi to może odnajdą własny poziom. Rozsądek podejrzewam zagrzebany będzie jeszcze głębiej.:lol:

Opublikowano
17 minut temu, mirro napisał:

A może "Gwiazdę Śmierci" niech zbudują.:lol:

W sumie imperatora już mamy . Podobny i też po ciemnej stronie socjalistycznej mocy. No i chce sobie podporządkować co tylko się da

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Ulman napisał:

Tylko że most na krym jest po to by mieć komunikację z nowym, istotnym terytorium a przekop po to by mieć komunikację z portem którego praktycznie  nie ma i nie będzie bo duże statki nie są przystosowane do żeglugi po stawach. Cały ten pomysł to mrzonka wariata. Tam nigdy nie będzie żeglugi więc lepiej przeznaczyć kasę na rozbudowę innych dużych portów a nie na rycie w mule. 

a co sensownego państwo może wybudować?
Nie takie pieniądze marnują to tutaj chociaż rowek dla miejscowych rybaków co na bałtyk bez wizy ruskiej którzy zechcą sobie na śledzia czy co tam łowią wyskoczyć.
Ani to ekosystemu nie zmieni ani gospodarki niczyjej nie postawi na nogi czy zniszczy.
Jeśliby jaki pomnik to już wolę to. Krzyku jak by chcieli kanał bałtyk morze czarne ze dwa kilometry szeroki przewalić, krzyku po obu stronach; zwolenników i przeciwników.
Nawet ma toto i jakieś strategiczne znaczenie jakby jaka płaskokadłubowa łajba uzbrojona w wystarczająco lekką broń aby po dnie nie szorowało od zanurzenia. to i Kaliningrad można w dwa ognie o ile Amerykanie zechcą się czym większym na to lokalne morze fatygować. a sensowność takiej łajby większa jeśli by miała możliwość na szersze wody wypłynąć
Oczywiście wojny tym nie wygra ale zmusi ruskich do kolejnych wydatków na dozbrojenie Kaliningradu pod tym kątem o ile uwierzą w realność takiego zagrożenia.
A niech tam kopią. Od przybytku głowa nie boli nawet mało sensownego.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

21 godzin temu, Roman176 napisał:

chyba gejsonem 😛

może był ale w jakimś hospicjum prowadzonych przez zakonników   dla chorych umysłowo podwali mu leki a on miał zwidy ze go gwałcą .....

@jacus a propo masz jakiś uraz z przeszłości ... dotyk błogosławieństwa  , byłeś ministrantem ...   piłeś z księdzem wino a później urwał ci się film jak wytrzeźwiałeś to bolał cie odbyt ?     najeździsz na nich jak w GW    ...   a widziałeś łowcy pedofili ?   sami bogacze prezesi żonaci  plaga ale nie w śród księży  ... ale owce czarne wszędzie są ...

wiec wyspowiadaj nam się co ci się przytrafiło jesteś anonimowy a w sercu bd ci lżej jak rzucisz ciężar który cie przetłacza ??

p.s.   morze wyzdrowiejesz psychicznie      

morze i wyzdrowieje ,co do ciebie to nie ma  juz nadziei😂

sprawdz ilu w tym tygodniu aresztowano ksiezy pedofili i wtedy pogadamy, dobrze ze jestem rownie pobozny, jak ty madry 🤣

Edytowane przez jacus
Opublikowano
15 godzin temu, daron64 napisał:

powiedz temu co pisał artykuł niech zapłaci alimenty kredyty i coś tam jeszcze ma teraz podobno komornik go licytuje .... brat koryta w postaci tvp i jego zarobków za jeden program ile to było 100tyś ??  

1_670_04

TVN, który w latach 2008 dostał niemal 22 miliony 

teraz 2009

3_670_01

to są te świnie oderwane od koryta ?? 

Opublikowano
19 minut temu, jacus napisał:

morze i wyzdrowieje ,co do ciebie to nie ma  juz nadziei😂

sprawdz ilu w tym tygodniu aresztowano ksiezy pedofili i wtedy pogadamy, dobrze ze jestem rownie pobozny, jak ty madry 🤣

ooo  widzisz ten co łapał okazał się największym pedofilem aż jestem szokowany 

https://dziennikzachodni.pl/slynny-lowca-pedofili-sam-okazal-sie-pedofilem-swietnie-sie-zakonspirowal-ale-zlapali-go-policjanci-z-katowic/ar/c1-14402495

wklej chętnie poczytamy 

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Ty już nawet nie potrafisz sobie wyobrazić że może być  życie poza socjalizmem więc ciężko dyskutować.

Złe porównanie z tym domem. Nie do domu tylko do np. do letniska. Po zalewie nic nie pływa i nie dlatego ze  Putin nie pozwala tylko po takim bajorze się po prostu nie pływa. Z sąsiadem się nie dogadasz jak się nie chcesz dogadać i co krok go podkurwiasz . Mostu bym nie budował bo po co? Żeby coś udowodnić?

A gdzie w Europie nie ma socjalizmu ? 

Dogadać się z Putinem 🤔można tylko Pawlaka do negocjacji trzeba posłać 😁

Nawet dlatego żeby coś udowodnić .

Trudno się dyskutuje a ja mam wrażenie ze ty to jakbyś był ptakiem co w swoje gniazdo ...............a 

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Roman176 napisał:

powiedz temu co pisał artykuł niech zapłaci alimenty kredyty i coś tam jeszcze ma teraz podobno komornik go licytuje .... brat koryta w postaci tvp i jego zarobków za jeden program ile to było 100tyś ??  

1_670_04

TVN, który w latach 2008 dostał niemal 22 miliony 

teraz 2009

3_670_01

to są te świnie oderwane od koryta ?? 

A teraz wszystkie ogłoszenia resortów, spółek skarbu państwa to gdzie się ukazują bo nie wiem?

Romanek - TVN dostał 22 miliony? Nie mówmy o takich drobnych - Kurski dostał właśnie 2 miliardy i założe się ze cie to nie zgorszyło.

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Romanek - TVN dostał 22 miliony? Nie mówmy o takich drobnych - Kurski dostał właśnie 2 miliardy i założe się ze cie to nie zgorszyło.

a ile długu odziedziczyli z lokalnym,i mediami ?? 

6 minut temu, Ulman napisał:

A teraz wszystkie ogłoszenia resortów, spółek skarbu państwa to gdzie się ukazują bo nie wiem?

a co mają ogłaszać ?  jak offe opierdolić czy jak wegiel kupić w jsw ?? 

32 minuty temu, Ulman napisał:

Głowa boli od ubytku. Od co najmniej 1 mld ubytku.

Przekop Mierzei Wiślanej: za i przeciw

Wyniki

Czy przekop Mierzei Wiślanej powinien powstać?

1. Tak
    77.38%
  2. Nie
    19.01%
  3. Nie mam zdania
    3.62%
  4. @Ulman powiedz tym regionom ze tego nie potrzebują 
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, 12zbyszko napisał:

A gdzie w Europie nie ma socjalizmu ? 

Dogadać się z Putinem 🤔można tylko Pawlaka do negocjacji trzeba posłać 😁

Nawet dlatego żeby coś udowodnić .

Trudno się dyskutuje a ja mam wrażenie ze ty to jakbyś był ptakiem co w swoje gniazdo ...............a 

Czyli jak wszyscy dokoła są idiotami to i my musimy? 

Dogadać się z Putinem oczywiście można . Tak jak Macron, Merkel, Trump, Orban  kazachowie , chinole japońce i wszyscy wkoło oprócz paranoików z UPAiny , Litwy i Gruzinów. 

Udowodnić? Czyli tak jak  w "Misiu" - otworzyć oczy niedowiarkom? Weź mnie nie załamuj🤣

Roman, teraz dają 2 mld bo dopiero po 4 latach rządów się połapali że lokalne są zadłużone? Chyba zartujesz😷  Jak każda firma państwowa jest to twór niewydolny i marnotrawiący pieniądze. Prywatni nie maja abonamentu , 2 miliardów i jeszcze generują zyski a dwór Kurskiego na krzywy ryj na nasz koszt. 5,5 mln dziennie - 230  tys/godz 3,8 tys/min czyli pewnie mniej więcej  tyle ile masz gołej pensji. W 1 minutę z naszej kieszeni

Ogłoszenia sa nadal dawane w Wyborczej tylko nigdy tego nie przyznasz.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Dogadać się z Putinem oczywiście można . Tak jak Macron, Merkel, Trump, Orban  kazachowie , chinole japońce i wszyscy wkoło oprócz paranoików z UPAiny , Litwy i Gruzinów. 

no można ale nikt w obecnej partio w sejmie morze ta ostatnia 

3 minuty temu, Ulman napisał:

Roman, teraz dają 2 mld bo dopiero po 4 latach rządów się połapali że lokalne są zadłużone? Chyba zartujesz😷  Jak każda firma państwowa jest to twór niewydolny i marnotrawiący pieniądze. Prywatni nie maja abonamentu , 2 miliardów i jeszcze generują zyski a dwór Kurskiego na krzywy ryj na nasz koszt.

coś za coś inni przerywają film reklamami 25 min a tvp  nie wiec coś za coś .. a za nowoczesną kto spłaci 25 mln ??  

5 minut temu, Ulman napisał:

wyborcza i radio ze już są od sorosa wykupił długi 

a to ciekawe muszę napisać do Macierewicza 🙄

https://www.twojapogoda.pl/wiadomosc/2019-05-10/tak-sie-konczy-sterowanie-pogoda-arabowie-probowali-wywolac-deszcz-a-spowodowali-tragiczna-powodz/

Opublikowano

I właśnie to jest kolejny powód dlaczego państwo powinno mieć o wiele mniej pieniedzy

Roman - 2mld + wpływy z abonamentu za nieprzerywanie filmów reklamami? Nie przekraczaj granicy absurdu i śmieszności. 

Gdzie wyczytałeś że nowoczesna ma oddać 25 mln? 

Opublikowano

Czyli jak wszyscy dokoła są idiotami to i my musimy? 

Udowodnić? Czyli tak jak  w "Misiu" - otworzyć oczy niedowiarkom? Weź mnie nie załamuj🤣

Roman, teraz dają 2 mld bo dopiero po 4 latach rządów się połapali że lokalne są zadłużone? Chyba zartujesz😷  Jak każda firma państwowa jest to twór niewydolny i marnotrawiący pieniądze. Prywatni nie maja abonamentu , 2 miliardów i jeszcze generują zyski a dwór Kurskiego na krzywy ryj na nasz koszt. 5,5 mln dziennie - 230  tys/godz 3,8 tys/min czyli pewnie mniej więcej  tyle ile masz gołej pensji. W 1 minutę z naszej kieszeni

to nie są twoje pieniądze i uświadom to sobie

Opublikowano

galan - jakie one nowe? Tosz już Kanadyjczyków pogonili a oni od 2017 roku wiercą próbki. Te złoża były jako potencjalne od lat bodaj osiemdziesiątych.. Elektronika - ona to była potencjalnie dobra gdyż wszystko w powijakach jeszcze wtedy... Nawet dla wojska im nie bardzo wychodziło gdzie były pchane prawdziwe pieniądze czyli dolary. Im, mirro, idzie o Elwro z Wrocławia.

I mierzeja. Dysydent mówi kopać.. Jeden miliard w pewno ze trzy lata. Potem droga wodna i wszelkie tam przeprawy z mostem pontonowym po drodze do przebudowy drugi miliard i następne trzy lata plus utrzymanie przekopu bo nikt tam nie popływa za bardzo. A rybacy jeszcze. No tak. Ci znów będą kalkulowali czy im się opłaci przekopem... Tylko wtedy jak przejście będzie wycenione jak Państwowy odcinek A2...

Opublikowano
22 minuty temu, racyl napisał:

to nie są twoje pieniądze i uświadom to sobie

To chyba ty powinieneś sobie raz na zawsze uświadomić że rząd ma wyłącznie pieniądze obywateli. To wiedzą wszyscy oprócz mentalnie zniewolonych i intelektualnie niewydolnych socjalistów.

Opublikowano

przyznaj mi rację

40 minut temu, jacus napisał:

dobra zmiana dala rade i na odcinku smieci

coś dla ciebie i twojej partii zakłamanej 

https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/biedronka-promocja-ceny-nizsze-koszyk-andrzeja-dudy-taniej-niz-w-2015-roku-odpowiedz-na-tekst-gazety-wyborczej

gw-koszykdudy2020.png

Biedronka-Taniejnizw2015roku.png

kłamliwa akcja zagranicy ???

I właśnie to jest kolejny powód dlaczego państwo powinno mieć o wiele mniej pieniedzy

Roman - 2mld + wpływy z abonamentu za nieprzerywanie filmów reklamami? Nie przekraczaj granicy absurdu i śmieszności. 

Gdzie wyczytałeś że nowoczesna ma oddać 25 mln? 

wystarczyły by 2 ustawy kagańcowa i sitwowa i po sprawie 

13 minut temu, Ulman napisał:

To chyba ty powinieneś sobie raz na zawsze uświadomić że rząd ma wyłącznie pieniądze obywateli. To wiedzą wszyscy oprócz mentalnie zniewolonych i intelektualnie niewydolnych socjalistów.

ty też żyjesz na socjalu KRUS-u i 500+  teraz pomyśl czy dobrze gadasz ...    ja dopłacam do ciebie 😏

• Thanks 1
Opublikowano

Po pierwsze jak to co napisałeś odnosi się do miliardów na propagandę i rzekomych 25 mln długu nowoczesnej?

Po drugie w jaki sposób te 2 ustawy załatwią sprawę? Ta śitwowa to po to by PIS wyrzucić na pysk?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v