Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, PawelWlkp napisał:

To dlaczego w tym samym czasie inne kraje nie reagowały choć mieli sytuacje wtedy gorszą niż my teraz. Tylko mówili że jakoś tam będzie. Tak cięzko wam przechodzi przez gardło że możliwe że nasz rzad zareagował lepiej niż inne.

Bo nasz rząd jest tak samo mądry jak pozostałe, Tylko mieli więcej szczęścia.

Opublikowano

paweł - czas jest ten sam. W Polsce nie było a w Czechach już ze dwudziestu. Co zmieniło zamknięcie granic w czasie gdy organizuje się powrót do domu i mówi idźta do domów ale wiecie jest kwarantanna i to by było na tyle?

Opublikowano

Nooooo szczególnie jak wywali sie towarzystwo na Okęciu a Oni potem jadą do domów czym się da i zarażają po drodze, kogo się da napotkanego. Dopiero jak wlezą do chałupy to wg prawa stają się niebezpieczni.:lol:

Opublikowano
13 minut temu, PawelWlkp napisał:

To dlaczego w tym samym czasie inne kraje nie reagowały choć mieli sytuacje wtedy gorszą niż my teraz. Tylko mówili że jakoś tam będzie. Tak cięzko wam przechodzi przez gardło że możliwe że nasz rzad zareagował lepiej niż inne.

Bo nasz rząd wyciągnął wnioski z tych innych. Ciekawe jak by to było gdyby to u nas wybuchło zamiast we Włoszech? Ciekawe jaki wtedy rząd by był mądry? Całe życie lepiej wyciągać wnioski z czyjejś sytuacji niż być pierwszym.

Opublikowano
14 minut temu, PawelWlkp napisał:

Nasz rząd mógł zareagować wcześniej zapobiegawczo, ale patrząc co niektóre osoby robią, prawdopodobnie nic by to nie dało. Przykład. Osoba na kwarantannie po wizycie policji, po południu idzie do znajomych. Zareagowali sąsiedzi w tym przypadku. Ile takich przypadków jest w całej Polsce ?

Opublikowano

Ciekawe dlaczego wywalili na zbity pysk szefa agencji rezerw materiałowych? Chyba dopiero teraz się obudzili że w magazynach, poza wunglem' nie ma nic.

Opublikowano

gdy w takim kraju  jak polska nawet spirytusu brakuje- dobrze nie jest, 

gdyby sledzic dokladnie roszady w rzadzie i wszelkichpanstwowych urzedach instytucja i firmach toby kolowrotka dostal, ilu przykladowo juz bylo prezesow arimr??

ilu ministow finansow juz bylo -dziwne ze wiekszosc to nie polacy tylko cudzoziemcy..

Opublikowano (edytowane)

Słyszeliście wypowiedź chyba już byłej posłanki pis z Łomzy nie jakiej Krynickiej. Powiedziała, że tamtejszy szpital nie był gotowy na to by być zakaźnym. I dopiero po dwóch dniach komunikat w mediach, że szpital zaopatrzono w tyle to i tyle masek i strojów ochronnych. Tak to rząd pisu był mądry i zaradny.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, mirro napisał:

Dlatego wyśmiałem pomysł ministra aby w normalnych szpitalach wydzielać oddział jako zakaźny. 

A potrafisz  coś  poza  wyśmiewaniem ???

90439144_2549998028603653_40509937532199

Edytowane przez Generał
Opublikowano

Co ty tu są sami tacy forumowi geniusze, którzy wszystko wiedzą najlepiej, zarabiają miliony, płacą setki tysięcy podatku na potalogie która za 500 zł prowadzi hulaszcze życie przez cały miesiąc. Jeden to mi dziś wmawia że rząd nie powinien nic robić bo przecież więcej będzie samobójstw  przez bankructwa niż ofiar koronawirusa. Także teraz powinniśmy się bawić w najlepsze i napędzać gospodarke jak niedawno Włosi i Hiszpanie. Tylko jakoś oni przestali się już bawić.

• Like 2
Opublikowano
32 minuty temu, Generał napisał:

A potrafisz  coś  poza  wyśmiewaniem ???

Parę rzeczy tak. W tym myśleć, płacić podatki i kombinować jak nie zwalniać pracowników pomimo "pomocy rządu". Na chwilę obecna powinno wystarczyć.

Opublikowano

U mnie na etacie nastroje są różne, starsi pamiętają lata 90 i powiedzieli że choćby za 30% ale chcą pracować. Poza etatowo nie ma kryzysu silniki się psują jak by nawet mocniej. 

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Słyszeliście wypowiedź chyba już byłej posłanki pis z Łomzy nie jakiej Krynickiej. Powiedziała, że tamtejszy szpital nie był gotowy na to by być zakaźnym. I dopiero po dwóch dniach komunikat w mediach, że szpital zaopatrzono w tyle to i tyle masek i strojów ochronnych. Tak to rząd pisu był mądry i zaradny.

Szpital w Łomży został przekształcony i wyposażony na długo przed tym jak w podlaskim pojawił się pierwszy przypadek więc masz racje, rząd mądry i zaradny. Co do zaradności to rząd zamykał szkoły w momencie gdy Merkel mówiła o tym, że zarazi się 70% populacji - to byłby dopiero dramat. Całe szczeście, że popleczników tej pani nie ma już u władzy. 

• Thanks 1
Opublikowano

Większa część Europy zamknie wkrótce wszystko, bo nie chcieli na początku zamknąć szkół, restauracji i barów. Jeden zbawca europy który ma w zwyczaju pouczać Polske nawet w ubiegłą niedziele wybory zorganizował ogólnokrajowe.

Opublikowano
18 minut temu, tomek8540 napisał:

Co do zaradności to rząd zamykał szkoły w momencie gdy Merkel mówiła o tym, że zarazi się 70% populacji - to byłby dopiero dramat

Może kiedyś dowiesz się jak wyglądała noc przed decyzją o zamknięciu szkół i kto o to walczył.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v