Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To ja napiszę. Szanowny Pan Jarosław dopatrzył się, kryzysu na horyzoncie ale nie chce o tym mówić w ten sposób. Namiestnik w sejmie uspokaja, mam ludzi powiada i oni to załatwią. To ponadto nie kryzys tylko załamanie finansowe...

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

Głosowałem na PAD, to pozostawiam sobie też prawo do krytyki. Zauważ że nie czepiam się np zachowania, czy tego co tam opowiadał a zwracam uwagę na powagę, rangę urzędu który sprawuje. Ulman słusznie zauważył że Pani Ambasador to nie partner do takich wystąpień. A kretyn który to zorganizował chyba nie ma dużo wspólnego z dyplomacją.

jeden h*j czy rudy czy jakaś inna baba byle coś było z korzyścią dla Polaków.

ty z takich co się podniecasz opakowaniem a nie zawartością.

zdjęć, podpisów porozumień  to sobie jeden z drugim do cholery narobili tylko nic nie szło za tym dla zwykłego polaka

1 minutę temu, DTaras napisał:

To ja napiszę. Szanowny Pan Jarosław dopatrzył się, kryzysu na horyzoncie ale nie chce o tym mówić w ten sposób. Namiestnik w sejmie uspokaja, mam ludzi powiada i oni to załatwią. To ponadto nie kryzys tylko załamanie finansowe...

przez ciebie kryzys nam nie grozi bo ty samotny  byczek to i socjalu pchającego w kryzys nie bierzesz 🤣

Opublikowano (edytowane)

A jaka to niesamowita korzyść dla zwykłego Polaka z tego wynika? Że jak coś im się nie spodoba to go cofną z lotniska w Chicago?  Racyl - tu się nic nie zmienia. Te same zasady w imigracyjnym, tylko w razie porażki do domu dużo dalej jak z konsulatu.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

może i tak ja się tam nie wybieram

zapomnieliście że rudy miał przylecieć na 11.11 w zamiam za wrześniową nie obecność

Opublikowano
11 minut temu, DTaras napisał:

To już bardziej chyba niż pewne. Tak ze dwa lata temu konstrukcję hali kupowało się bodaj ponad 5 PLN za kg stali. Teraz dzwonią z zapytaniami i oferują po 4,20PLN za kg. Wszyscy przyznają że stają inwestycje, Tu zaklinanie wzrostu konsumpcją nic nie pomoże.

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, thor1984 napisał:

Andrzej to totalna porażka. Swoją drogą ciekawe ile już zużył długopisów aby to wszystko podpisać co mu podsyłają? 

jeszcze powiedz że Bronek był lepszy 😁

Opublikowano
4 minuty temu, thor1984 napisał:

Andrzej to totalna porażka. Swoją drogą ciekawe ile już zużył długopisów aby to wszystko podpisać co mu podsyłają? 

przecież to szlachta, każdy podpis nowym 

Opublikowano (edytowane)

bronek samuraj to już w ogóle ewenement był. Niestety głosowałem na andrzeja a prezydentem powinien być polityk wyrazisty taki jak dla jednych kaczyński czy dla drugich tusk którzy nie dają sobą pomiatać

Edytowane przez thor1984
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, mirro napisał:

Racyl Jakby był lepszy, to w dalszym ciągu by był.:D

ty tu nie pajacuj za jednym 5lat prezydentury i za drugim prawie też. wiec można porównywać

14 minut temu, thor1984 napisał:

bronek samuraj to już w ogóle ewenement był. Niestety głosowałem na andrzeja a prezydentem powinien być polityk wyrazisty taki jak dla jednych kaczyński czy dla drugich tusk którzy nie dają sobą pomiatać

jeden czy drugi i tak by trzymał tylko ze swoimi

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)

Teraz jest pewna różnica. Mają niemal pełnię władzy bez zbędnych i kłopotliwych koalicjantów. Jeśli coś jest nadal w prawie skopane to oko za oko kopanie za ... 
Co by kto nie mówił i tak widać że nic specjalnie w gospodarce nie zmieniło się na lepsze, kolejny zamach na OFE, i coś co mnie doprowadziło do niemal wściekłości https://finanse.wp.pl/zakaz-handlu-do-zmiany-sklepy-w-niedziele-moga-byc-otwarte-do-13-6442806385760385a
To że mieszkam w rejonie nieturystycznym lub mam sklep w takowym to mam być dyskryminowany?

te tumany źle rządzą nie żeby im kto przeszkadzał. Nie wiedzą jak trzeba dobrze i sprawiedliwie i to nie jest żadne pocieszenie że ja czy kto miał rację przewidując kryzys już dwa trzy lata temu. to jest dramat dla nas wszystkich za lat dziesięć. no może nie wszystkich bo przydupasy władzy mają szanse na ew. kryzysie się uwłaszczyć na upadłościach reszty. 
Oby to był tylko najbardziej pesymistyczny scenariusz na przyszłość bo w sumie bywam optymistą ale coraz mniej mam dowodów na podstawy przesadnego optymizmu.

1 godzinę temu, mirro napisał:

To już bardziej chyba niż pewne. Tak ze dwa lata temu konstrukcję hali kupowało się bodaj ponad 5 PLN za kg stali. Teraz dzwonią z zapytaniami i oferują po 4,20PLN za kg. Wszyscy przyznają że stają inwestycje, Tu zaklinanie wzrostu konsumpcją nic nie pomoże.

ciekawe z tymi cenami i dla mnie akurat wskazówka. a no uważniej rozejrzę się bo do wiosny bym co może zbyt pochopnie ... a i tak wcześniej z budowy nie ruszę. 
Dzięki

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

handel w niedziele powinien byc dozwolony. praca w markecie jest lepsza niż ta przy garach w restauracji co jest dozwolona. Wszyscy pracownicy gastronomi, stacji , paliw, kin itp też mają rodziny i muszą  z tym żyć. dzisiaj praca w marketach jest nawet lepiej płatna

można ją zrobić lepiej płatną a zakaz jest głupotą i ekonomicznie to się nie opłaca

Opublikowano (edytowane)

to już nawet nie chodzi zakaz czy nie zakaz ale o te cholerne wyjątki
najlepiej z prawami jest jednakowo dla wszystkich, a jest tak? pomysł zezwalania jednym przy zakazie dla innych ... jak to wygląda?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

wszędzie gdzie się płaci za coś w niedziele to jest handel. miejsce to już drugorzędna rzecz

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, racyl napisał:

wszędzie gdzie się płaci za coś w niedziele to jest handel. miejsce to już drugorzędna rzecz

no jak wynika przynajmniej z tego artykułu jednak miejsce ma mieć znaczenie. Czy oni chcą decydować o wszystkim? niemal personalnie wobec każdego podwładnego inaczej?
gdzie teraz będzie lepsze zaopatrzenie? bardziej różnorodne.. a co ja się będę przecież wiadomo o co chodzi

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

kto ma pójść do kościoła to i tak pójdzie. a tych co nie chodzą to zamknięty sklepami nikt i tak nie zmusi

kiedyś coś chyba było lepiej płatnego za niedziele

po to dysydent żebyś jak pojedziesz nad morze czy góry mógłbyś sobie zrobić tańsze zakupy w biedronce jak wybierzesz się z jedną 500+ 😂

Opublikowano

Po raz dziesiąty bodaj - jak się chce dla pracowników dobrze to się Kodeks Pracy modyfikuje a nie miesza w życiu specjalnymi ustawami przy okazji pysk wycierając ważnymi pobudkami. To był kiks na zdobycie poparcia ze strony kilku grup. Masz dzisiaj. Jutro jest niedziela a 11 święto zatem dziś spokojnie do sklepu nie wleziesz a jak już będziesz wewnątrz to prędko nie wyjdziesz. Igor - tego nie można tak zrobić bo Roman musiałby nową beemkę kupić...

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, racyl napisał:

kto ma pójść do kościoła to i tak pójdzie. a tych co nie chodzą to zamknięty sklepami nikt i tak nie zmusi

kiedyś coś chyba było lepiej płatnego za niedziele

z mszą niedzielną nie problem, to oczywiste, chodziło o co innego
u nas w parafii jak kto chce to i na tygodniu na mszy może być codziennie bo i rano i wieczorem coś tam się odprawia, o ile oczywiście nie zasuwa 12x24 bo co najwyżej wpadał by na drzemkę do kościoła, a w niedziele i święta msze od świtu do nocy tak że zmianowość czy nawet ... są przecież zakłady o ruchu ciągłym z racji samej technologii
Cudowanie z handlem w niedzielę miało podstawy jako ograniczenie obrotów dużych sieci na rzecz małych sklepików ale nic lub niewiele to dało i trzeba się jakoś z tego wycofać. Kto nie chce handlować w święta wszak nie musi ani z drugiej strony zakupów robić. 
Polityka preferowania własnych handlowców i tak bliska porażki totalnej tak że...

no dobra. piszcie co ciekawego bo nudno tu było ostatnio a ja teraz miałem okazję telewizję naziemną pooglądać przy okazji instalowania tunerów w laptopach, tabletach  etc i tam nie ma co oglądać za diabła. to sobie tu co bodaj poczytam :) 

nic? nikt? no to ja bo mi się przypomniało. Narodziło się nowe powiedzenie
Nie słyszałem jakoby Premier powołał jakiegoś ministra cyfryzacji? co? zlikwidowali ministerstwo? 
w sumie to i słusznie bo na cyfryzacji politycy "znają się jak politycy na cyfryzacji:D 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Zakazywanie ludziom pracy to najgłupsze co można zrobić.  Naopowiadali bzdur o wykorzystywaniu Grażynek przez Biedronkę  i ludziska takie bzdury łyknęli jak indor kluche. Chcieli zrobić na złość  marketóm i wesprzeć małe sklepy a wyszło jak zawsze

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v