Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zetorki12

Ja czasem oglądam rolników na YT, Rolnika s Hoolywood, Perqinsa ostatnio, czy Rolnika nieprofesjonalnego  :) Czasem można się czegoś dowiedzieć, jak to się mówi ,, Człowiek całe życie się uczy''  A tam właśnie sporo różnych patentów można znaleźć dla majsterkowiczów itp. :)

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, PRZMAS19821982 napisał:

20st,pochmurno. , slaby wiaterek, jak narazie plony u mnie ładnie sie zapowiadaja.... Ok torunia

Godzinę temu też u mnie się zapowiadały plony. Plony zapowiadają się jak wjeżdża się na skup i widzi się wagę

Opublikowano
6 minut temu, zetorki12 napisał:

No ale przyznajcie sami . Jak nie wiecie jak np coś rozebrać , to nie szukacie filmików ? Dzięki takim ludziom można też sporo się dowiedzieć . Wiadomo . Wszędzie patologia , no ale przesadzacie trochę .

oglądając takie filmy też trzeba mieć wiedzę na dany temat bo nieraz w filmikach takie głupoty cisną ze głowa boli i można sobie marmolady narobić

• Like 2
Opublikowano

@GRZES1545  - jak chcesz kogoś oznaczyć to @  i wpisujesz pierwsze kilka znaków z nicku i wybierasz z listy myszką.

Opublikowano

Czyli zasiać i nie zaglądać do żniw ?

1 minutę temu, Audi213 napisał:

Godzinę temu też u mnie się zapowiadały plony. Plony zapowiadają się jak wjeżdża się na skup i widzi się wagę

Opublikowano
45 minut temu, Wiesi0 napisał:

Co wam powiem ale lubię filozofie.

Ludzie narzekają na wszystko, a wiecie dla czego, bo ziemia to nie miejsce dla ludzi, my jesteśmy tutaj za kare za Adama i Ewe, naszym miejscem powinien być raj.

I dla tego czym bardziej zachłanny,chytry, bogatszy, bardziej narzeka a biedniejszy mniej.Adam i Ewa tez mieli wszystko a chcieli więcej.

Wszystko do okola co nas otacza jest wesołe,ptaki śpiewają,żaby kumkają bo zostali stworzone na ten świat.A my nigdy tutaj prawdziwego szczęścia nie zaznamy.

Przestańcie się sprzeczać.

Pada gdzieś teraz, na radarach koło Łukowa coś pokazuje.

Wczoraj 10l.

Czytałeś Podróże... Roberta Monroe  jak nie polecam.

Opublikowano

co do tych jutuberów- robią po 15 zabiegów na plantacji, nie wiem czy koszta oni liczą, czy mają tak za***iste rabaty za reklamy, że im się opłaci. Policzyć to wszystko co oni walą to tak samo jak ten co nie daje i zbierze 4 tony. Nie mówię żeby nie dawać, nie dbać, ale wszystko robić to z głową, a takie gadanie, że ten i ten preparat jest luks i zrobił robotę, albo jest lepszy od innych to po co to w ogóle ? rok rokowi nie równy. Oglądam ich czasami i teraz z tych wszystkich to najbardziej sensownie robi i gada Wemmber czy jakoś tak.

Bardowscy wrzucili teraz film z N4, a agencja powinna teraz po takim czymś ich przetrzepać ile to oni dali N, bo wiadomo że teraz wszyscy są na OSNach. Dał tyle, dobra, niech siedzi cicho, ale żeby tym się chwalić ?

• Like 6
Opublikowano
4 minuty temu, GRZES1545 napisał:

zetorki12

Ja czasem oglądam rolników na YT, Rolnika s Hoolywood, Perqinsa ostatnio, czy Rolnika nieprofesjonalnego  :) Czasem można się czegoś dowiedzieć, jak to się mówi ,, Człowiek całe życie się uczy''  A tam właśnie sporo różnych patentów można znaleźć dla majsterkowiczów itp. :)

pfff najlepiej to se TheDiax'a pooglądać ... tam to można sie wiele dowiedzieć, jak ciągnik obalić, jak koło urwać

• Haha 3
Opublikowano

@XTRO - może czasami samą wodą pryskają żeby tylko filmik nagrać  i kasę zgarnąć od tych producentów ŚOR :D

Opublikowano
Przed chwilą, PRZMAS19821982 napisał:

😄😄😄,wagi nie ogladam, plonow nie sprzedaje

To nawet lepiej. Mniej nerwów bo 10 kg za mało sypło a było robione 10 zabiegów 😉

Opublikowano (edytowane)

Nic nie czytam, nie mam czasu na takie pierdoły, powiększam areał i na nim solidnie pracuje a filozofia z życia wzięta i kościoła.

Co to youtuberów sam myślałem nagrywać, ale skąd wziąć na to czas a potem na montaż,Potem poniżać się dajcie suba.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

@XTRO 100% racji, liczyłem ostatnio Preparaty Perqinsa, to od grzyba wyszło go na 10ha ponad 4tys, dodać do tego isektycydy, chwasty nawozy paliwo nasiona to kwoty naprawdę konkretne.

A jeśli chodzi o Bardowskich to dziś widziałem N4 w zbożach 😗

• Like 1
Opublikowano

@pedro2 - dopisz że to żart bo jeszcze ktoś gładz położy na samochód i wapnem obieli :D Ale wazzup to ma patenty   :D

Opublikowano
6 minut temu, GRZES1545 napisał:

@XTRO 100% racji, liczyłem ostatnio Preparaty Perqinsa, to od grzyba wyszło go na 10ha ponad 4tys, dodać do tego isektycydy, chwasty nawozy paliwo nasiona to kwoty naprawdę konkretne.

A jeśli chodzi o Bardowskich to dziś widziałem N4 w zbożach 😗

ten jedyny to może ładować bo u niego suszy nie będzie raczej

Opublikowano (edytowane)

Panowie wróćcie proszę do tematu o pogodzie, bo wszystkiego można się tu dowiedzieć i na różne tematy tylko nie o tym o czym powinno być tu napisane. Może załóżcie inny temat i opisujcie te pierdoły tam. Wiele osób chce być na bieżąco z pogodą i z tym co się dzieje w różnych częściach Polski, ale już tylko bardzo nieliczni piszą tu o tym. 

Edytowane przez beata12596
  • Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v