Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, tmk1974 napisał:

Też tak uważam, ale wiem to właśnie od znajomych handlowców, że w podobnych sytuacjach mają ciężkie rozmowy z rolnikami.

Od dawna huczało wśród przedstawicieli, że nawozy stoją i chętnych brak. W takiej sytuacji podwyższa się ceny? ;)  Ten miesiąc firmy przepękają, ewentualnie sprzedadzą nowy, tańszy nawóz dla dużych, a dla małych zostanie drogi z zapasów. W  styczniu drżącym głosem zaczną opowiadać o ile wzrosły ceny energii i z szumnych przecen zostanie niewiele. ;) 

Opublikowano

Kupujecie te nawozy wywalacie pieniądze a co jak wiosny nie będzie tylko przyjdzie odrazu sucho, nic nie napada za zimę .

Po co to kupować ma pół roku naprzód, a jak Pan do siebie wezwie i co wtedy.🤔

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
37 minut temu, Piegus napisał:

Od dawna huczało wśród przedstawicieli, że nawozy stoją i chętnych brak. W takiej sytuacji podwyższa się ceny? ;)  Ten miesiąc firmy przepękają, ewentualnie sprzedadzą nowy, tańszy nawóz dla dużych, a dla małych zostanie drogi z zapasów. W  styczniu drżącym głosem zaczną opowiadać o ile wzrosły ceny energii i z szumnych przecen zostanie niewiele. ;) 

Może w pobliżu puław itp to tanio idzie kupić ale dalej to już nie przecież hurtownicy nie będą dokładać. Z 20 pln opuszczą a od lutego stara śppiewka zresztą każdy kupuje kiedy chce ale gorzej jak firmy zaopatrujące typu agrolok dzwonią i płaczą że podwyżki a tu obniżki jak niektórzy piszą i nie dziwię się że rolnik wkur....ny . nie których rzeczy nie przeskoczymy.

Opublikowano
58 minut temu, wiesiek63zmc napisał:

To dowód na to żeby nie sraczkować w lecie Bogacze kupują latem duże ilości to sprzedający dostosowują do nich cenę :D

Kupuje się latem bo zazwyczaj wtedy cena jest najniższa. Za bogacza się nie uważam ale wszystkie nawozy już dawno kupione. Możliwe że coś stracę w tym roku . Ale zazwyczaj się zyskuje.

Opublikowano
2 godziny temu, silny84 napisał:

Saletra pulan 1100 brutto przy całym samochodzie. Płatność gotówką. Podlaskie

Aktualnie max około 1050 brutto.

PS Gotówką płacisz ponad 15 tys?

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Kupujecie te nawozy wywalacie pieniądze a co jak wiosny nie będzie tylko przyjdzie odrazu sucho, nic nie napada za zimę .

Który pan? ;)

Opublikowano
35 minut temu, BENNY82 napisał:

Może w pobliżu puław itp to tanio idzie kupić ale dalej to już nie przecież hurtownicy nie będą dokładać. Z 20 pln opuszczą a od lutego stara śppiewka zresztą każdy kupuje kiedy chce ale gorzej jak firmy zaopatrujące typu agrolok dzwonią i płaczą że podwyżki a tu obniżki jak niektórzy piszą i nie dziwię się że rolnik wkur....ny . nie których rzeczy nie przeskoczymy.

Kolejny mit, mam 20km do Puław i ceny wcale nie odbiegają od tych co tutaj podajecie, czasami są nawet wyższe

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Pół bidy jak do siebie wezwie, gożej jak gdzie indziej pośle!

Opublikowano

ASZv3, nie wiesz od razu jaki Pan? Taki mundry, skład flizu zna pewnie na pamięć, a w kwestiach ważnych zero wiedzy...

Opublikowano
1 godzinę temu, robercikj100 napisał:

A to pewnie pan Jarosław .😂

Też pomyślałem o Panu Naczelniku ;) Mógłby zrobić porządek z cenami nawozów ;)

56 minut temu, TomiAgroKujawy napisał:

ASZv3, nie wiesz od razu jaki Pan? Taki mundry, skład flizu zna pewnie na pamięć, a w kwestiach ważnych zero wiedzy...

xD jedni chodzili chętnie na chemię, a inni na katechezę ;) a tak serio to najpierw pomyśl, a później się spinaj jak widzisz taką konieczność ;)

2 godziny temu, Jano7711 napisał:

Kolejny mit, mam 20km do Puław i ceny wcale nie odbiegają od tych co tutaj podajecie, czasami są nawet wyższe

Towary z GA mają stałą cenę z dostawą w każde miejsce w Polsce. Okoliczni z Włocławka mają póki co trochę lepiej ;)

Opublikowano

3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

To najlepiej nic nie robić. Zasadniczo to nie ma sensu siąc 10 miesięcy naprzód przed zbiorem bo kto wie co będzie?

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Ulman napisał:

To najlepiej nic nie robić. Zasadniczo to nie ma sensu siąc 10 miesięcy naprzód przed zbiorem bo kto wie co będzie?

swieta racja jeszcze  takich  jak ty wiecej to  w nastepnym roku pszenica po 1000

Opublikowano
ASZv3 napisał:

1 godzinę temu, robercikj100 napisał:

A to pewnie pan Jarosław .😂

Też pomyślałem o Panu Naczelniku ;) Mógłby zrobić porządek z cenami nawozów ;)

56 minut temu, TomiAgroKujawy napisał:

xD jedni chodzili chętnie na chemię, a inni na katechezę ;) a tak serio to najpierw pomyśl, a później się spinaj jak widzisz taką konieczność ;)

2 godziny temu, Jano7711 napisał:

Towary z GA mają stałą cenę z dostawą w każde miejsce w Polsce. Okoliczni z Włocławka mają póki co trochę lepiej ;)

Nie wiesz po ile gdzies tam u kogos saletra anvil albo pulawy z transportem do lubelskiego?

Opublikowano
5 godzin temu, ASZv3 napisał:

Aktualnie max około 1050 brutto.

PS Gotówką płacisz ponad 15 tys?

Który pan? ;)

Akurat bierzemy samochod na dwoch. Mielismy do wyboru przelew 3 dni, bądź gotówka. Kolega uparł się na to drugie. 

Opublikowano

Czyli ogólnie troszke tanieją mi w łódzkim zaproponowali saletra 112 mocznik 147 polifoska6 161 dziwne bo z tydzien temu babka sama dzwonila do mnie i sie zaoferowala mówiła ze po 6 grudnia azot w góre

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez MarcinC360
      Jak w temacie,ja mam dylemat co zastosować w wiosennym nawożeniu azotowym- czy saletrę czy mocznik.Saletra ma 32% azotu w czystym skaładniku na 100kg a mocznik 46%.Co wybrać?Co lepsze będzie dla zbóż??Czy mocznik nie wymaga czasem zmieszania z glebą?
    • Przez rafal116
      witam chciałbym się zapytać który nawóz pod żyto do zasilenia wczesną wiosną będzie lepszy. Chciałbym go wysiać 150kg/h i do tego jakiś nawóz azotowy do uzupełnienia azotu.
    • Przez kubatedi
      Cześć  Forumowicze
      Mam jedno pytanko do was drodzy koledzy :-) Co sądzicie żeby dać na żyto ozime w marcu odmiana ( Dańkowskie diamnet ) 100kg polifoski 6+100kg salmagu to wymieszać a na drugą dawkę 150 kg saletrzaku  ? Oraz jeszcze jedno pytanko polećcie mi jakąś dobra mieszaninę środków na owo żyto a mianowicie chodzi mi o jakiś herbicyd do poprawy jesiennego zabiegu gdzie zastosowany był boxer  800 ec do tego jakiś  fungicyd  także antywylegacz i chciałbym  odrazu tam dodać nawozy dolistne Jakie środki polecacie do takiej mieszaniny żeby przyniosły super efekt Dzięki za każdą propozycje i trzymajcie się ciepło
      Narazicho
    • Przez livebird
      Orientuje się ktoś czy można mieszać Saletrzak 27 z saletrosanem 26?
    • Przez kubatedi
      Tak jak w tytule jaki nawóz bardziej polecacie ?
  • Dodaj nową pozycję...
v