Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Robicie jakieś zapasy środków?

Dziś kupiony pyrifos (chloropiryfos) po 180/5l i Artea 658zł/5l

Ultra 8 na składzie 1600. Polifoski też o 100 zł w dół

Opublikowano
13 minut temu, tommy66692 napisał:

Panie sprzedalbym ci taniej 😉

Jestem świadom że gdzieś jest taniej. Moje strony to tanie płody, drogie środki produkcji.

Jakie ceny U Ciebie?

MacroSpeed Pk 15 30 +Zn 1600 brutto.  

Opublikowano
9 minut temu, bonus25 napisał:

I uprawa rzepaku do kasacji, 

To za to będzie więcej pszenicy .

20 minut temu, Kamilek1 napisał:

A proteus wychodzi ostatni rok w 2020 czy 2021?

To będzie zdrowsza żywność Unia dba o dobro ludzi wie co dobre .

Opublikowano

Po trzech kwartałach 2019 roku mamy rekordowe w historii Grupa Azoty przychody ze sprzedaży – 8 666 ml zł. W okresie od stycznia do września 2019 roku Grupa osiągnęła 1 257 mln zł zysku. W stosunku do ubiegłego roku przychody wzrosły o 1 465 mln zł, EBITDA o 684 mln zł, a marża EBITDA o 6,6 pkt proc. Po trzech kwartałach zysk na akcję wyniósł 4,26 zł (0,18 zł rok wcześniej).
- Powodów do satysfakcji dostarczają przede wszystkim wyniki naszego podstawowego segmentu Agro. Stabilizacja w III kw. bieżącego roku cen gazu na najniższym od września 2018 poziomie, a także wyższe ceny nawozów, przełożyły się na wysoką, bo niemal 16-procentową, marżę EBITDA segmentu. Konsekwentnie realizujemy inwestycje strategiczne pozwalające na optymalizację produkcji i jej zwiększenie w podstawowych segmentach, a także umożliwiające dalszą dywersyfikację przychodów. Jesteśmy blisko finalizacji procesu pozyskiwania finansowania budowy instalacji do produkcji polipropylenu w ramach Projektu „Polimery Police”. Przed kilkoma dniami ruszyła emisja akcji Grupy Azoty Zakłady Chemiczne Police – ocenia dr Wojciech Wardacki, prezes zarządu Grupa Azoty.

Nóż się w kieszeni otwiera jak to czytam, teraz to powinien być bunt rolników.

Opublikowano
2 minuty temu, bonus25 napisał:

W europie wyklucza większość substancji a sprowadza z Ukrainy i Kanady płody które sa opryskiwane tymi samymi substancjami co je zlikwidowali 

Bo o to chodzi żebyś ty ja nie mógł w Polsce uzyskać dobrych plonów a na to miejsce będą mieli inne państwa zbyt u nas co mają markety .

Opublikowano

Przecież na Ukrainie te fermy to same niemieckie duńskie i belgijskie więc im na rękę w granicach UE nie można a na Ukrainie do oporu i jeszcze GMO i niech Polak wpierdala i zdycha taka metoda. ....

Opublikowano
msjaro napisał:

Po trzech kwartałach 2019 roku mamy rekordowe w historii Grupa Azoty przychody ze sprzedaży – 8 666 ml zł. W okresie od stycznia do września 2019 roku Grupa osiągnęła 1 257 mln zł zysku. W stosunku do ubiegłego roku przychody wzrosły o 1 465 mln zł, EBITDA o 684 mln zł, a marża EBITDA o 6,6 pkt proc. Po trzech kwartałach zysk na akcję wyniósł 4,26 zł (0,18 zł rok wcześniej).
- Powodów do satysfakcji dostarczają przede wszystkim wyniki naszego podstawowego segmentu Agro. Stabilizacja w III kw. bieżącego roku cen gazu na najniższym od września 2018 poziomie, a także wyższe ceny nawozów, przełożyły się na wysoką, bo niemal 16-procentową, marżę EBITDA segmentu. Konsekwentnie realizujemy inwestycje strategiczne pozwalające na optymalizację produkcji i jej zwiększenie w podstawowych segmentach, a także umożliwiające dalszą dywersyfikację przychodów. Jesteśmy blisko finalizacji procesu pozyskiwania finansowania budowy instalacji do produkcji polipropylenu w ramach Projektu „Polimery Police”. Przed kilkoma dniami ruszyła emisja akcji Grupy Azoty Zakłady Chemiczne Police – ocenia dr Wojciech Wardacki, prezes zarządu Grupa Azoty.

😡😠😢😭

Opublikowano
1 godzinę temu, msjaro napisał:

Kolego możesz nie kupować nawozów z Azotow.

Opublikowano (edytowane)

Przecięż na wypłatę suszonego trzeba skąść wziąć a ten zysk GA nie wiem czy starczy na wypłatę połowy złożonych wniosków 

Myślenie typu: nie kupię jajka od sąsiada tylko w lidlu jest na rękę zachodnim i wschodnim korporacjom w celu zubożenia Polaków i przejęcia tego co jeszcze zostało

Edytowane przez bizon1
  • Like 2
Opublikowano

Bądźmy rozsądni. Zachodnie państwa i koncerny chcą za wszelką cenę zniszczyć polskie rolnictwo. My dla nich mamy być rynkiem zbytu dla towarów drugiej kategorii w cenie tych o najwyższej jakości. Ewentualnie będziemy im potrzebni jako sezonowa tania siła robocza bo żeby kupić ich towar to najpierw trzeba mieć pieniądze. Daleko nie trzeba szukać. Wystarczy wziąć za przykład chipsy. U nas są smażone na oleju palmowym a na zachodzie na słonecznikowym. Mamy po prostu dwa standardy. 

Opublikowano (edytowane)

Morał taki ze ludzie się nauczyli ze orać pryskać siać to i trzeba dać nawozu bo wcześniej to tylko tak sieli nawóz aby było a teraz na polach mocna ciemna zieleń.

A ciekawe jaka sprzedaż w azotach tyś ton a nie zysk, ja wam mówię ze ludzie wiencej sieją azotów.

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez MarcinC360
      Jak w temacie,ja mam dylemat co zastosować w wiosennym nawożeniu azotowym- czy saletrę czy mocznik.Saletra ma 32% azotu w czystym skaładniku na 100kg a mocznik 46%.Co wybrać?Co lepsze będzie dla zbóż??Czy mocznik nie wymaga czasem zmieszania z glebą?
    • Przez rafal116
      witam chciałbym się zapytać który nawóz pod żyto do zasilenia wczesną wiosną będzie lepszy. Chciałbym go wysiać 150kg/h i do tego jakiś nawóz azotowy do uzupełnienia azotu.
    • Przez kubatedi
      Cześć  Forumowicze
      Mam jedno pytanko do was drodzy koledzy :-) Co sądzicie żeby dać na żyto ozime w marcu odmiana ( Dańkowskie diamnet ) 100kg polifoski 6+100kg salmagu to wymieszać a na drugą dawkę 150 kg saletrzaku  ? Oraz jeszcze jedno pytanko polećcie mi jakąś dobra mieszaninę środków na owo żyto a mianowicie chodzi mi o jakiś herbicyd do poprawy jesiennego zabiegu gdzie zastosowany był boxer  800 ec do tego jakiś  fungicyd  także antywylegacz i chciałbym  odrazu tam dodać nawozy dolistne Jakie środki polecacie do takiej mieszaniny żeby przyniosły super efekt Dzięki za każdą propozycje i trzymajcie się ciepło
      Narazicho
    • Przez livebird
      Orientuje się ktoś czy można mieszać Saletrzak 27 z saletrosanem 26?
    • Przez kubatedi
      Tak jak w tytule jaki nawóz bardziej polecacie ?
  • Dodaj nową pozycję...
v