Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dostałem ofertę przechowania z gwarancją najniższej ceny, ale po ostatnim przechowaniu dziękuję za tą "najniższą" cenę. Poczekam spokojnie do wiosny. Warto też spojrzeć na giełdę jak zachowują się w ostatnim miesiącu akcje GA. Cena wyjściowa nawozów to strzał w stopę, a wiosennymi obniżkami zrobią strzał w dealerów.

Opublikowano

saletra - Cena ta sama od lipca. Do mnie wydzwaniają po 1080 za 24t.

Za taka kasę to pierdzielę ich. Czekam do wiosny. Nawet jak zdrożeje te 50 zł na tonie to i tak mam spokój z przechowywaniem tego towaru

Opublikowano

Ja tam przyjmuję tą samą taktykę - czekam aż jeszcze stanieje, ta cena jest śmieszna. Czekam na cenę w okolicach 1000 brutto, jak się przeliczę, to trudno, obetnę trochę dawki, ale nie dam Azotom zarobić

Opublikowano
1 minutę temu, Piotrass napisał:

W jakiej cenie Mocznik mozna kupic w łódzkim?

Coś koło 1500 zł 

1 minutę temu, Uziu92 napisał:

albo w jabola :D

Tacy panowie nigdy nawozów nie kupują 😊 i suszowe zawsze dostają 😊

Opublikowano
8 godzin temu, robi57362 napisał:

jak tu żyć ja nie pamietam ale znojomy wspominał czasy gdzie saletra po 600 zl była a pszenica po 100 zl za kwintal teraz sie odwróciło a niby taki dobrobyt na wsi

Ja pamietam saletre po 1550zl i polifoske 6 po 2250zl

Opublikowano
8 minut temu, Ursus932 napisał:

Ale teraz jest taka moda że zaliczki dopłat wszyscy ładują w nawozy

te mniejsze gospodarstwa to ładują w sprzęt bo w pole to dadza troszke obornika i koniec a maszyny na te 7 czy 12 ha musza miec najlepsze na wsi badz maszyny takie jak na 50 ha potrzeba 

Opublikowano

dokładając do tego z innych zrodel to juz mozna 

powiem ci ze i tak te gosp tego typu lepiej stoja niz nieraz ponad 20 hektarowe bo ci maja male gosp i zyja z pracy i duzo lepiej sie maja bo ci 20 pare ha za duzo maja by isc do pracy a z tego kase maja jaka  maja 

Opublikowano
9 godzin temu, robi57362 napisał:

jak tu żyć ja nie pamietam ale znojomy wspominał czasy gdzie saletra po 600 zl była a pszenica po 100 zl za kwintal teraz sie odwróciło a niby taki dobrobyt na wsi

Niby taki dobrobyt na wsi ???  A nie jest dobrobyt zapytaj miastowego średniej klasy samochód 100 tyś zł a rolnik ma traktor za 300 tyś , kombajn za 600 tyś , agregaty , opryskiwacz po 100 tys , dopłaty , dopłaty do krów i typ , tak dalej i ciągle narzekają jak to źle na wsi żyć .

Opublikowano
1 minutę temu, Uziu92 napisał:

jak są inne źródła, nie każdy ma :D

no przy malym gospodarstwie to z pracy zyja i jeszcze do gosp doloza z pracy i sprzety sa a w polu lipa bo bez nawozu to wiadomo ze slabo urosnie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez MarcinC360
      Jak w temacie,ja mam dylemat co zastosować w wiosennym nawożeniu azotowym- czy saletrę czy mocznik.Saletra ma 32% azotu w czystym skaładniku na 100kg a mocznik 46%.Co wybrać?Co lepsze będzie dla zbóż??Czy mocznik nie wymaga czasem zmieszania z glebą?
    • Przez rafal116
      witam chciałbym się zapytać który nawóz pod żyto do zasilenia wczesną wiosną będzie lepszy. Chciałbym go wysiać 150kg/h i do tego jakiś nawóz azotowy do uzupełnienia azotu.
    • Przez kubatedi
      Cześć  Forumowicze
      Mam jedno pytanko do was drodzy koledzy :-) Co sądzicie żeby dać na żyto ozime w marcu odmiana ( Dańkowskie diamnet ) 100kg polifoski 6+100kg salmagu to wymieszać a na drugą dawkę 150 kg saletrzaku  ? Oraz jeszcze jedno pytanko polećcie mi jakąś dobra mieszaninę środków na owo żyto a mianowicie chodzi mi o jakiś herbicyd do poprawy jesiennego zabiegu gdzie zastosowany był boxer  800 ec do tego jakiś  fungicyd  także antywylegacz i chciałbym  odrazu tam dodać nawozy dolistne Jakie środki polecacie do takiej mieszaniny żeby przyniosły super efekt Dzięki za każdą propozycje i trzymajcie się ciepło
      Narazicho
    • Przez livebird
      Orientuje się ktoś czy można mieszać Saletrzak 27 z saletrosanem 26?
    • Przez kubatedi
      Tak jak w tytule jaki nawóz bardziej polecacie ?
  • Dodaj nową pozycję...
v