Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, jakie macie opinie o tym npk 7-20-30 które sprzedaje Agrolok to nie jest ultra tylko jakiś litewski w sumie nie wiadomo do końca pochodzenia stosował ktoś? Gorszy od ultra 8?

Opublikowano
9 godzin temu, danielhaker napisał:

Słynny dystrybutor koniczyny Michela, która podobno nikomu nie urosła :P 

Jakie u Was ceny Polidapu i mocznika?

Zrobili szkolenie jak to się sieje to teraz wszystkim wyrośnie ;)xD

14 godzin temu, jarecki napisał:

jeszcze wruce do fosforu  stosowanego na wiosne to jest alternatywa dla dużych gospodarstw tylko ciekawe jak z ceną trzeba by zadzwonić do agrochem puławy .http://m.agrochemdm.pl/aktualnosci_agrochem/138-polifosforan-amonu-app-właściwości

Ze 2 lata temu trochę tego sprzedałem ale temat się rozmył lekko i w sumie póki co odpuściłem. Cenowo przeliczając na składnik całkiem dobrze wychodziło.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, SpracowanyPraktyk napisał:

Saletra puławska 960 BRUTTO min 24tony z przywozem do gospodarstwa mazowieckie powiat pułtusku 

Cena do negocjacji

Agrochemik?? 

5 godzin temu, SpracowanyPraktyk napisał:

Saletra puławska 960 BRUTTO min 24tony z przywozem do gospodarstwa mazowieckie powiat pułtusku 

Cena do negocjacji

Agrochemik?? 

Edytowane przez KlimekPL
Opublikowano
18 minut temu, CASd napisał:

915 za polifoske 21 cena netto nie wiem czy to dobra cena lub saletrosan 980 netto

co to za polifoska jaki npk

to nie jest czasem siarczan amonu

Opublikowano

Zrobiona z siarczanu i mocznika +magnez. Grubsza granula jak w saletrosanie (lepszy wysiew i przechowywanie w porównaniu do tego nawozu). A w działaniu wolniej i teoretycznie mniejsze straty azotu. Osobiście jak mam na placu to czasem stosuję na pastwiska lub przedsiewnie pod jare.

1 godzinę temu, CASd napisał:

915 za polifoske 21 cena netto nie wiem czy to dobra cena lub saletrosan 980 netto

Zależy przy jakiej ilości ;) Całosamochodowo saletrosan 935 netto.

Opublikowano
35 minut temu, ASZv3 napisał:

Zrobiona z siarczanu i mocznika +magnez. Grubsza granula jak w saletrosanie (lepszy wysiew i przechowywanie w porównaniu do tego nawozu). A w działaniu wolniej i teoretycznie mniejsze straty azotu. Osobiście jak mam na placu to czasem stosuję na pastwiska lub przedsiewnie pod jare.

Zależy przy jakiej ilości ;) Całosamochodowo saletrosan 935 netto.

cały samochód ale wolał bym polfoske

Opublikowano
Dnia 13.12.2019 o 23:21, ASZv3 napisał:

Szukać ma korzeniami ale właśnie o to chodzi, że ma się korzenić głębiej a nie brać z wierzchu (pomijam dostępność od razu). Przykład zastosowania fosforu jesienią pod rzepak tj pod orkę a powierzchownie robi już wielką różnicę, więc dalsze filozofie można tworzyć jak widziało się chociażby to w praktyce ;)

wszystko się zgadza, gospodaruję na słabych glebach, piaskach, przepuszczalnych z piaszczystym podglebiem, na takich kwaterach tez jest sens dawać przed orką PK? nigdy tak nie robiłem, zawsze idzie pod agregat jesli chodzi o rzepak i zboża. Co do kukurydzy to jaką dawkę maksymalną mozna rozsiać jednorazowo przed siewnie? i ile np można dać polifoski 6 maksymalnie w podsiewacz żeby nie przypaliło siewek lub kiełków? jakies doświadczenie?

Opublikowano
13 godzin temu, Ulman napisał:

U kogo? Bagi? Jaka ilość?

Antoszak w Tomaszowie bagi na pewno a ilość to nie wiem niedopytywalem bo ja już dawno po zakupach niestety w tym roku 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez MarcinC360
      Jak w temacie,ja mam dylemat co zastosować w wiosennym nawożeniu azotowym- czy saletrę czy mocznik.Saletra ma 32% azotu w czystym skaładniku na 100kg a mocznik 46%.Co wybrać?Co lepsze będzie dla zbóż??Czy mocznik nie wymaga czasem zmieszania z glebą?
    • Przez rafal116
      witam chciałbym się zapytać który nawóz pod żyto do zasilenia wczesną wiosną będzie lepszy. Chciałbym go wysiać 150kg/h i do tego jakiś nawóz azotowy do uzupełnienia azotu.
    • Przez kubatedi
      Cześć  Forumowicze
      Mam jedno pytanko do was drodzy koledzy :-) Co sądzicie żeby dać na żyto ozime w marcu odmiana ( Dańkowskie diamnet ) 100kg polifoski 6+100kg salmagu to wymieszać a na drugą dawkę 150 kg saletrzaku  ? Oraz jeszcze jedno pytanko polećcie mi jakąś dobra mieszaninę środków na owo żyto a mianowicie chodzi mi o jakiś herbicyd do poprawy jesiennego zabiegu gdzie zastosowany był boxer  800 ec do tego jakiś  fungicyd  także antywylegacz i chciałbym  odrazu tam dodać nawozy dolistne Jakie środki polecacie do takiej mieszaniny żeby przyniosły super efekt Dzięki za każdą propozycje i trzymajcie się ciepło
      Narazicho
    • Przez livebird
      Orientuje się ktoś czy można mieszać Saletrzak 27 z saletrosanem 26?
    • Przez kubatedi
      Tak jak w tytule jaki nawóz bardziej polecacie ?
  • Dodaj nową pozycję...
v