Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, ChiquitaB napisał:

U mnie ceny brutto BB

Saletra 1300

Siarczan amonu Pulsar 876 a grubszy z tarnowa 930

Mocznik 1490

NPK 5-15-30 1830

Wapno granulowane z magnezem 637

W PZZ Kwidzyn saletra za całe auto 1170 brutto. Zadzwoń, powinieneś mieć tam taniej

Opublikowano

Wydaje mi się za azotowe taniej bo w lokalnych punktach mocznik z importu po 1480 brutto

Opublikowano

ceny nawozów z wczoraj: (brutto/BB)
Yara Bela 27 - 1110
Yara Prill 34,5- 1300
Mocznik Import - 1470
Kizeryt - 1210
Ultra 8 - 1590.

Z tymi obniżkami cen to prawda. W porównaniu do cen z grudnia Yara Bela 27 tańsza o 40 zł/tona, Yara 34,5 o 20 złotych, a co ciekawe mocznik krajowy w grudniu kosztował 1680 zł, a dziś 1620, a ten z importu tylko 1470 zł

• Like 1
Opublikowano

Kiedy te azotowe i o ile na dół , bo by pasowało wnet kupić 😁

Opublikowano

kupowaliście coś z firmy flora Praszka  zastanawiam się czy się do nich przejechać po opryski  podobno mają taniej ale nie wiem czy to prawda

Opublikowano

dzięki za info  chyba się przejadę zobaczyć najwyżej nic nie kupię 

Opublikowano

Nie kupujcie zagranicznych nawozów, bo jak kupicie droższy o stówę z GA, to możecie nowy traktur wygrać. :D 

Opublikowano
Dnia 12.02.2019 o 14:48, robert123farmer napisał:

Zamiennik kizerytu jakiś elplon coś przy 3 t niespełna 1200 brutto w Agroloku. Parametry i rozpuszczalność ma niby podobną do kizerytu

W Ampol Merol masz dostępny nawóz Caldena Macrospeed Green. Również zamiennik kizerytu.

Opublikowano
45 minut temu, Kazik80 napisał:

Nie kupujcie zagranicznych nawozów, bo jak kupicie droższy o stówę z GA, to możecie nowy traktur wygrać. :D 

Zagraniczny traktor oczywiście 😂🤣😅

Opublikowano
19 minut temu, Uziu92 napisał:

wie ktoś po ile mają w agroloku saletre 34 krajową?

1280

32 minuty temu, Bartek933 napisał:

Pani z Agroloku dzwoniła i mówiła że saletra i mocznik import cena w dół

Czyli po ile?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez MarcinC360
      Jak w temacie,ja mam dylemat co zastosować w wiosennym nawożeniu azotowym- czy saletrę czy mocznik.Saletra ma 32% azotu w czystym skaładniku na 100kg a mocznik 46%.Co wybrać?Co lepsze będzie dla zbóż??Czy mocznik nie wymaga czasem zmieszania z glebą?
    • Przez rafal116
      witam chciałbym się zapytać który nawóz pod żyto do zasilenia wczesną wiosną będzie lepszy. Chciałbym go wysiać 150kg/h i do tego jakiś nawóz azotowy do uzupełnienia azotu.
    • Przez kubatedi
      Cześć  Forumowicze
      Mam jedno pytanko do was drodzy koledzy :-) Co sądzicie żeby dać na żyto ozime w marcu odmiana ( Dańkowskie diamnet ) 100kg polifoski 6+100kg salmagu to wymieszać a na drugą dawkę 150 kg saletrzaku  ? Oraz jeszcze jedno pytanko polećcie mi jakąś dobra mieszaninę środków na owo żyto a mianowicie chodzi mi o jakiś herbicyd do poprawy jesiennego zabiegu gdzie zastosowany był boxer  800 ec do tego jakiś  fungicyd  także antywylegacz i chciałbym  odrazu tam dodać nawozy dolistne Jakie środki polecacie do takiej mieszaniny żeby przyniosły super efekt Dzięki za każdą propozycje i trzymajcie się ciepło
      Narazicho
    • Przez livebird
      Orientuje się ktoś czy można mieszać Saletrzak 27 z saletrosanem 26?
    • Przez kubatedi
      Tak jak w tytule jaki nawóz bardziej polecacie ?
  • Dodaj nową pozycję...
v