Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Dziś przyjechało z Falco B0 po 4,80. B0 to jest zwykłe paliwo pochodzenia rosyjskiego jak z resztą większość paliwa w kraju, a B7  to jest nic innego jak B0 "ochrzczone" w Polsce olejem rzepakowym w celu spełnienia norm zużycia Biokomponentów.

Edytowane przez piotrkrk25
Opublikowano

Nie mam zastrzeżeń do jakości, ciągnik i kombajn chodzi bez problemów. W filtrach też nie zauważyłem żeby odkładało się więcej syfu niż po innym paliwie, tylko u mnie podczas tankowania jest paliwo filtrowane.

Opublikowano
Dnia 30.08.2019 o 16:18, masa24 napisał:

Mnie zastanawia skąd oni te b0 biorą skoro wszędzie przeważnie dostępne jest tylko b7

Biokomponenty są dodawane w naftobazach. i CO jakiś czas bez problemu można kupić B0.

Opublikowano

nie z rzepakiem, a z estrami kwasów tłuszczowych.

TAm żadnego oleju rzepakowego nie dolewają do paliwa.

I nie, nie zauwazyłem, zeby te 7% biokomponentów dawało jakis zauwazalny wzrost spalania.

Opublikowano
Dnia 5.09.2019 o 23:50, nunu85 napisał:

nie z rzepakiem, a z estrami kwasów tłuszczowych.

TAm żadnego oleju rzepakowego nie dolewają do paliwa.

I nie, nie zauwazyłem, zeby te 7% biokomponentów dawało jakis zauwazalny wzrost spalania.

Też nie zauważyłem żadnej różnicy w spalaniu. jedyna widoczna różnica to kolor paliwa.

Dnia 6.09.2019 o 18:54, AleksanderX napisał:

To dlaczego verwa z orlenu nie ma tego estru

Nie ma? Na każdych drzwiach wejściowych na stacje Orlen jest informacja, ze sprzedają tylko B7.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      kontynuacja wątku: http://www.agrofoto.pl/forum/topic/88234-ceny-paliw-2016/page-27?do=findComment&comment=1998096

Jak tam ceny w hurcie wraz z nowym rokiem?
  • Dodaj nową pozycję...
v