Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jak ma powyżej 24 miesięcy to ile taniej było  jak jeszcze było normalnie a jak powyżej 30mc to co wtedy?

Edytowane przez Jaro70
Opublikowano

Nie wiem jak jest w rzeczywistości ale dobiegły mnie takie słuchy że te ponad 24 m-c to jest wymysł właśnie po to żeby zbić z ceny. Osoba której odstawiam patrzy tylko żeby nie przekroczył 30. Chodź nie ukrywam że sprzedaję w wieku 24

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Jaro70 napisał:

Jak ma powyżej 24 miesięcy to ile taniej było  jak jeszcze było normalnie a jak powyżej 30mc to co wtedy?

Powyzej 24 do 30 miesiecy spada o zabojcze 13gr na kg miesa. Czyli podziel na pol na zywa. Powyzej 30 miesiecy na WIEKSZOSCI zakladow w cenie krowy leci byk.

Edytowane przez Kentar
  • Like 1
Opublikowano

ja do 30 miesiecy nie mam żadnych obniżek

Opublikowano

No tak wiosna,pedały to są dobre ale w rowerze...😉to są ludzie z miasta i dla miasta...

Był protest który przedzedł bez echa więc może czas na jakiś konkret.że nie będziemy sprzedawać to o tym nikt nie usłyszy ale jak by tak zebrało sie kilka tyś os9b i... we francji jadą i leją gnojowkę,

U nas ze sprzętem nie wpuszczą do stolicy więc każdy po dwie torby kiszonki osypki itp.przecież z tym wolno chodzić i wyj...to wszystko na stołeczne ulice z hasłem ze nie ma już czego tym karmic.

Pomyślcie 5tyś osób x 2torby po 10kg...

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Do 30 msc byki i jałówki bez potrąceń. Jak ktoś teraz ma 30msc i nie chce oddać za bezcen to ruszyć szare komórki. Tak jak koledzy mówili renifery w lasach będą biegały.

Opublikowano
2 godziny temu, iwik073 napisał:
4 minuty temu, pedro2 napisał:

. Tak jak koledzy mówili renifery w lasach będą biegały.

zdajcie sobie sprawę za 20 lat na polskich wsiach tylko wiatr będzie chulał a nie ciągniki i nikt się tym nie przejmie wbrew pozorom nie łudzcie się , nikt za was tego n ie załatwi

zapisuje sie do koła łowieckiego  i trzymam za słowo .:D               . pamietam jak po referendum o przystąpieniu Polski do UE przyjechał wujo i powiedział do ojca   ,, idz spuszczaj bydło z łancucha bo i  tak już ponas a bydło do lasu wypuscimy ''  zarówno on jak i ojciec postawił nową obore .

Opublikowano (edytowane)

udciwość przedewszystkim. Rząd wspaniały TVN kochany tekst edytowany))))))))))))))))

Edytowane przez tyran3
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, iwik073 napisał:

no na pewno nie na tych pasożytów co są teraz , z całą pewnością osobiście się brzydzę polityką , i wstyd mi za polski żąd ,  mam 50 lat i patrząc jak rujnują polską wieś cegiełka po cegiełce , to mi się nóż w kieszeni otwiera zdajcie sobie sprawę za 20 lat na polskich wsiach tylko wiatr będzie chulał a nie ciągniki i nikt się tym nie przejmie wbrew pozorom nie łudzcie się , nikt za was tego n ie załatwi

Parę lat przeżyłeś i kilka różnych opcji politycznych więc mam pytanie która była lepsza od tej obecnej według Ciebie?bo ja uważam że żadna,  do dnia dzisiejszego nie dbała o polskie rolnictwo w należyty sposób a te liczące się na scenie politycznej chyba już wszystkie rządziły

Edytowane przez Gość
Opublikowano

ursus zgadzam się z tobą w 100 % nie pamiętam żadnej opcji politycznej która dbała by należycie o rolnika a ci obecnie żądzom to wychodzą poza skalę . Więc chłopaki myślę że łudzicie się że to przejdzie , biegunka przechodzi a to tałatajstwo się zakorzenia . Odnośnie obór pobudowali ludzie owszem , bo jeszcze nie wzieli się za mleko ,ale poczekamy zobaczymy obym się mylił ,suma sumarum polski rolnik coraz bardziej się zadłuża , te ciągniki maszyny to co unia nam dała za darmo kogoś popieściło unia zapamiętajcie więcej bierze niż daje bo inaczej nie ma racji bytu

Opublikowano

a co to rząd obnizył cene bydła ? czyja to była afera ?  a co do mleka to co kilka lat jest kryzys w tej chwili Polska produkuje rekordową ilosc mleka cos ok  12 mld .ton i to musi kiedyś ................ ale co to też  wina rządu bedzie , a moze powinien zakazac budowy obór i zwiekszania wydajnosci ?  zobacz PIĄTNICA płaci 1,7 zł za litr  a ROTR 1,1 zł  za mleko . ie  podajcie kraj  UE który ma stabilną sytuacje w rolnictw , 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

To na kogo mam głosować? Jeśli pójdę bo na ostatnich nie byłem i na wcześniejszych też😉 A z maszynami na kolację dotacje zgadzam się z Tobą ,unia widzi tutaj rynek zbytu a nie dziure do pompowania kasy. Kolega wyżej dobrze napisał jeszcze miesiąc temu wszyscy chcieli byki hodować i nikt nie'mówił że rząd przeszkadza czy kłody rzuca pod'nogi

45 minut temu, iwik073 napisał:

ursus zgadzam się z tobą w 100 % nie pamiętam żadnej opcji politycznej która dbała by należycie o rolnika a ci obecnie żądzom to wychodzą poza skalę . Więc chłopaki myślę że łudzicie się że to przejdzie , biegunka przechodzi a to tałatajstwo się zakorzenia . Odnośnie obór pobudowali ludzie owszem , bo jeszcze nie wzieli się za mleko ,ale poczekamy zobaczymy obym się mylił ,suma sumarum polski rolnik coraz bardziej się zadłuża , te ciągniki maszyny to co unia nam dała za darmo kogoś popieściło unia zapamiętajcie więcej bierze niż daje bo inaczej nie ma racji bytu

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Brakuje nam Polakom zjednoczenia . Bo gdyby rolnicy że wszystkich gałęzi produkcji wyszli na ulice i po dwa tygodnie zablokowali wjazd do wszystkich największych miast i ludzie by poczuli że nie ma co w sklepie kupić i troszkę głodu to wtedy może by coś się ugralo . A tak to można sobie gadać .. tylko że wtedy by nas siłą usuwali z drogi jak za komuny 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v