Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

190-200 zł/litr/10 T mięsa. Ewentualnie polewane, ale to z 500 zł na 10 T mięsa.

Opublikowano

Ja dawałem Bionectin  1 ml na 50 kg wagi butelczyna 60 zł i zwalcza pasorzyty wewnętrzne( motylica wątrobowa) i zewnętrzne ( świeżb i parch) przy kupnych cielakach to podstawa.

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Po iniekcji inwemetryną wykończył bym cielaka ok 150kg

ja po samoiniekcji igłą po floronie sam bym sie wykończył

Uważajcie bo nawet nie wuobrażacie sobie jak można zrobić sobie dobrze!

31 minut temu, Berthold napisał:

Jakieś ceny na ten tydzień, ktoś coś, konkrety Panowie konkrety, sprzedaż się szykuje 😁😁😁😉😉😉

zasypię ciebie konkretami : w poniedziałek sprzedałem 6 z luzu (5xR ,1xU) cena 12,8 R i 13,2 U Waga tuszy od 410 do 477 Kg

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Ale jak nie masz motylicy to iwermektyna wychodzi po 5zł/szt. Środki na motylice są 3 razy droższe. W opini mojego veta valbazen to gówno, ludzie to biorą bo mozna podać doustnie bez kłucia. Jedyny plus.

Opublikowano

A w opini mojego iwermektyna to gówno, bo można dziabnąć szpilą i po sprawie. Tasiemców nie bierze.

Opublikowano

Tylko nigdy nie ma sie pewności że motylicy niema a badan nie robią małe ośrodki, bo niby skomplikowane  Mój poprzedni wet Uparł sie ze krowa /która sie położyła i nie wstawała ,jadła piła wszystkie funkcje ok oprócz wstawania/ ma motylice Wk....em sie ,krowę odstrzeliłem wyciekłem wątrobę /osobiście / i zaprosiłem gościa na oględziny  Od tego czasu omija puszcze szerokim łukiem

Opublikowano

Mój wet jak mu zawioze kał to pakuje i gdzieś to wysyła, a zwiazek hodowców robi to za darmo. Po kilku dniach przychodzi wynik. Dla mnie jest różnica czy mam na 120 sztuk wydać po 5zł czy po 20, przy koszcie badania 50zł. Przy okazji wiadomo dokładnie co w stadzie siedzi a odrobaczanie na ślepo to takie gdybanie, może zarobaczone a może IBR/BVD stado toczy...

Opublikowano
Dnia 26.11.2019 o 07:54, damian007 napisał:

To jak wygląda kooperacja z osi? Jak wybicia klasy i kasa? 

Ostatnio miałem pana co kazał mi z krowy odjąć 8 procent i dopiero wybicie liczyć. Z biznesu nici 🤣 

ostatnio pojechało 5 szt. i wybicie 55-56-57-57-57% a cena od 12,80 do 13,10zł za kg

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v