Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

galeria
Żniwa 2025
Opublikowano

Bez śmiechu.....

Kilka lat temu brałem bydlaki od gościa co zlikwidował całe stado a w to miejsce trzyma psy-szpice miniaturowe 

Przed chwilą, radekz200 napisał:

Nie bo mowiles 5 netto

Aaaa fakt nie doczytałem że on dostał  brutto

Opublikowano (edytowane)

Twoje ?

I dlaczego ten pies większy od konia ?? :o

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
4 minuty temu, debrzyna napisał:

Np Takie

Syriusz.jpg

CAM00238.jpg

Wszytko jasne dlaczego nie boisz się sam mieszkać w puszczy 😊

Opublikowano
5 minut temu, marulekk napisał:

u nas jeden ślimaki hoduje i nawet idzie mu to 

U mnie w rodzinie  jest hodowca taki,powiem tak trzeba mieć trochę kasy na wkład i wiedzy bo to nie jest takie proste...

Opublikowano
7 godzin temu, debrzyna napisał:

Np Takie

Syriusz.jpg

CAM00238.jpg

Te małe to podobne do berneńskiego psa pasterskiego , inna maja tylko siers,  krótka. Nie są agresywne? Miałem kiedyś berneńskiego to tylko mnie słuchał a ojciec zarcie na szypie mu podawał.

A do cen to znam kobitke co ma hodowle bernardynów 5 suczek i dwa psy oraz nowofundlandy to stwierdziła ze dwie krowy trzyma dla nich bo nie opłaca jej sie mleka sprzedawać incalanrodzine utrzymają. Ale fakt ze tam całe obejście podporządkowane pod psy i dbała o nie cholernie a nie jak w tv pokazują ze w klatkach trzymają. Szczeniak z papierami to kosztuje tych dwóch ras ponad 2 tysiące a zdarzaja sie mioty u bernardynów po 10-12 sztuk

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, bartek18394 napisał:

A w co najlepiej według Was inwestować tuczniki opasy czy krowy mleczne ?

Jest tylko jedna rzecz w którą warto inwestować, wódka, bo się szybko zwraca.

A tak na poważnie to zainwestuj w siebie chłopaku i pier**l tą gospodarkę. Ewentualnie sobie obsiej po godzinach jeśli nie masz za dużo. Jakiś fach dobry w ręku sobie wyucz i będziesz gość. A nie u siebie,a jak parobek na misce ryżu. Jak "Żakłuj łapserdak" 😂

Edytowane przez komizmo
Opublikowano

Świnie teraz..i tak kto chowal i chowa świnie to się z bidy wywinie. Ja przewiduje stabilna  cenę na 2 lata.. Teraz mocno trzepia chiny Wietnam Uzbekistan z asf u to zapotrzebowanie będzie..wołowina zagrożona breksitem i małym spożycie w Polsce. Do tego Izrael nie bierze 

Opublikowano
11 godzin temu, debrzyna napisał:

Np Takie

Syriusz.jpg

CAM00238.jpg

11 godzin temu, Ursus932 napisał:

Wszytko jasne dlaczego nie boisz się sam mieszkać w puszczy 😊

Jak pies większy od konia to spróbuj wejść na posesję:).

Opublikowano
5 godzin temu, soltys48 napisał:

Na POLSKIM garbie zarobi chinol

Nie Chińczyk,tylko Niemiec,Duńczyk,kg żywej świni w Chinach ok 12-13zł,ale to może szybko się zmienić ponoć Chińczycy od 1.10 zmniejszyli cło na wieprzowinę z USA,a tam każda cena powyżej 1$ kg żywca powoduje gwałtowny wzrost produkcji,także tą 2-letnią opłacalną cenę to można miedzy bajki wlożyć

Opublikowano

ws71 ty sie amerykanów nie bój. wczoraj w agronędzy mówili ze zakłady wolą nie kupować tuczników po drogiej cenie  i przepłacać. Zakłady są prawie wszystkie dużę zagraniczne. co to za problem zadzwonić do TVN i skręcić afere z wieprzowiną????? Hodowcy swiń wiedzą ze afera lezakowa to pikuś z tym co ubojnie swiń wyczyniają!!!!. Dwa reportarze TVN i cena jebnie do 2 zł wciagu miesiąca

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v