Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
37 minut temu, staszek131415 napisał:

ile można dostać za LM ok 700 kg bo mam kilka sztuk na zbyciu? Proponują 6,50 netto ale mało jakoś

Prawdziwe LM-y, U klasa ? Dam po 7 netto.

• Haha 6
Opublikowano
33 minuty temu, AdamRo napisał:

Prawdziwe LM-y, U klasa ? Dam po 7 netto.

Nie bądź śmieszny tu są osoby co za hf dostają 7 brutto 😊a Ty chcesz Staszkowi za Lm 50 gr więcej dać😊

Opublikowano

Odsadki 300 kg cena bez zmian, jałówki po 10 zł, byczki 12 zł. 

2 godziny temu, bobienko napisał:

Austria zawetowała mercosula

I dobrze zrobiła, ciekawe czy nasi patryjoci zabierają jakiś głos w Brukseli na ten temat czy są tak zaaferowani wyborami w kraju, że olewają temat rolnika. 

Opublikowano
4 minuty temu, Sokol2 napisał:

firma rage znacie?? chca przyjechac po hfy po 6 netto

Pracuje tam naganiacz od Walenskiego Pięty, dzwonił ostatnio do mnie. Radzę uważać na kaskę coby się zgadzało... 

Opublikowano
13 minut temu, Berthold napisał:

Pracuje tam naganiacz od Walenskiego Pięty, dzwonił ostatnio do mnie. Radzę uważać na kaskę coby się zgadzało... 

no łukasz własnie on u mnie był. Do walenskeigo jak sprzedawałem to on tez wyceniał

A mateusz owczarczyk czy jakos tak zna ktos ?? daje 20gr wiecej kasa 7 dni ale gosca wcale nie znam zreszta z rage tez nigdy nie handlowałem a znowu wszyscy spiewaja ze od poniedziałku 20gr w dół

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

Kto tyle da? Wiesz co która sztuka łapie się na export?

1 godzinę temu, Berthold napisał:

Każda czysto rasowa w u klasie 

Taki znawca i nie wie który czysty Lm łapie sie na export:) Kolega Berthold Ci odpowiedział:)

• Haha 1
Opublikowano
kali2107 napisał:

pripozycje na dzis za hf. lokalny handlarz 6.5 netto minus 7% wegrzynowo 11.5 za o i 11.6 za o plusa

mardi 6.3 netto minus 7%

To bierz te 6.5 netto, bo w wegrzynowie Ci tyle nie wyjdzie.

beata12596 napisał:

ciekawe czy nasi patryjoci zabierają jakiś głos w Brukseli na ten temat czy są tak zaaferowani wyborami w kraju, że olewają temat rolnika.

rolnika juz odchaczyli kilka miesiecu temu, że będzie na nich głosował. Więc po co awanturować się w Brukseli by mieli?

Opublikowano

Wróciłem  przesmiewcy klakerzy handlarze naganiacze . Zmieniłem post bo tamten był dość nie miły z mojej strony a trzeba jakiś poziom trzymać kultury  . Cena Znikła ale czy ja napisałem że ja dostałem za byka hf 7 zł nie że u nas płacą od 6 do 7 zł brutto za hf a tamta firma proponuje jeszcze lepiej. A z tym węgrzynowem to na środę dla dużego pośrednika było 12 neeto za 0 klase . A Pan Manelski nawet moje zdechlaki wycenił na cenę 6.5 brutto a te ciut lepsze na 6.8 brutto  . Gydyby miały po 800 i wybicie w granicach 55% cena 7 zł jest do dostania. A teraz piszcie że pier**le farmazony ale kto to pisze sami handlarze i naganiacze bo każdy z was chce kupić bydło najlepiej po 5 zł 6 to dla was maks .   A jak dla mnie to możecie w nic nie wierzyć i dalej sprzedawać tym naganiaczom i po 4 zł jak wam dobrze . Pisałem tego posta już wczoraj ale tak pizgało że net znikł dopiero dziś wrócił z telefou niby się łączyło ale nie szło nic dodać . 

Opublikowano
14 godzin temu, JarekBazydlo napisał:

Słabo czytacie posty i oglądacie zdjęcia twierdząc że zniklem... ehhh

Skoro jesteś to

22 godziny temu, daron64 napisał:

Właśnie nie miał lecieć na policję? Coś się ruszyło w tym temacie, czy skończyło się na gadce?

Z ciekawości tylko pytam

Opublikowano
zkordalski napisał:

Wróciłem  przesmiewcy klakerzy handlarze naganiacze . Zmieniłem post bo tamten był dość nie miły z mojej strony a trzeba jakiś poziom trzymać kultury  . Cena Znikła ale czy ja napisałem że ja dostałem za byka hf 7 zł nie że u nas płacą od 6 do 7 zł brutto za hf a tamta firma proponuje jeszcze lepiej. A z tym węgrzynowem to na środę dla dużego pośrednika było 12 neeto za 0 klase . A Pan Manelski nawet moje zdechlaki wycenił na cenę 6.5 brutto a te ciut lepsze na 6.8 brutto  . Gydyby miały po 800 i wybicie w granicach 55% cena 7 zł jest do dostania. A teraz piszcie że pier**le farmazony ale kto to pisze sami handlarze i naganiacze bo każdy z was chce kupić bydło najlepiej po 5 zł 6 to dla was maks .   A jak dla mnie to możecie w nic nie wierzyć i dalej sprzedawać tym naganiaczom i po 4 zł jak wam dobrze . Pisałem tego posta już wczoraj ale tak pizgało że net znikł dopiero dziś wrócił z telefou niby się łączyło ale nie szło nic dodać . 

Zaraz specjaliści od handlu Cię zjedzą na czele z swym wodzem od handlu bydłem;D

Opublikowano

Nie wiem czemu , ale mam nieodparte wrażenie że Ty Jarek zaczepki szukasz ? Już drugi raz widzę , że ni z gruszki , ni z pietruszki wspominasz o ...

Opublikowano

daron64 napisał: @JarekBazydlo Rozumiem, że celowo ignorujesz pytanie? Po prostu nie odpowiadam na takie pytania bo sam napisałeś że pytasz tylko z ciekawości więc nie jest to jakieś ważne pytanie. A jak jesteś zainteresowany zapraszam na posterunek tam może udziela Ci więcej informacji na ten temat.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v