Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
42 minuty temu, Tomekzetor napisał:

Dzwoniłem do  mojego  odbiorcy   to  WBC  12,80 netto  cena wyjściowa   na żywą  HF  od 6,40 do 7 zł   netto mieszańce  do 7,5zł netto 

Te 12.8 to za jaką klasę?O?

Opublikowano
18 godzin temu, donweter1989 napisał:

To masz 8 ncb czy 5 ncb i 3 hf i czy jeszcze ktoś podczas zakupu na rzeź respektuje takie coś jak ncb, bo u moich skupników już od dawna nie ma czegoś takiego jak ncb. No chyba, że chcesz gdzieś kupić cielaka to każdy jeden czarno biały to niby n

Masz rację chodzi o to jak te byki wyglądają  na wadze jeden ma hf 600 a drugi 700 w typie ncb  5 i 3  jutro ma przyjechać wycenić ale na wbc jak brali na żywa to nigdy nie miałem ceny średniej każdy był miał swoją cenę np 6.8  7.2 a za tego 8 ważyli na swojej wadze ale do sprawdzenia na ogólną 

Opublikowano

Na fb piszą że ten handlarz co go gliny zgarnęła już na wolności.i dalej jeździ i kupuje

Opublikowano
12 godzin temu, dawcio2218 napisał:

Dziś propozycja za jałówki MM z przewaga CH 8 brutto za MM z przewaga BB 8,4 brutto byczek LM 8,6 brutto. Ceny dobre?

Dobre. Dziś byczek MM za 8,2 poszedł

Opublikowano

Nie targowałem się bo niespecjalny towar i ogólnie ostatnia duża sztuka więc i tak zadowolony jestem. Jeszcze tylko jałóweczka za tydzień lub  dwa pójdzie w świat i obora pusta :D Trochę przerobię jedną połówkę ogarnę kawałek woliery i trochę indyka lub inne ptactwo hobbystycznie :D

Opublikowano

Jak u Was za jałówki HO płacą? Rybak przez telefon 7-7,5.

Taka ciekawostka. Wychudzona chora krowa +/- 480kg dała w Mokobodach 215kg mięsa, a latem potężna wysoka krowa +/- 750kg w firmie O...K z WSK 275kg...

Opublikowano

Thomas ok, ale pomijając to. sprawa z chorym bydlakiem tak wygląda. Mam nawet dosyć śmieszne porównanie po sobie, jak zachorowałem ubyło mi 15kg skóra i mocno zarysowane mięśnie, zero tkanki tłuszczowej, nawet 6pak na brzuchu się pojawił. 

Opublikowano
1 godzinę temu, danielhaker napisał:

Jak u Was za jałówki HO płacą? Rybak przez telefon 7-7,5.

Taka ciekawostka. Wychudzona chora krowa +/- 480kg dała w Mokobodach 215kg mięsa, a latem potężna wysoka krowa +/- 750kg w firmie O...K z WSK 275kg...

WSK tam tylko po znajomości są dobre ceny 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v