Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

kilka stron wcześniej pisałem(było to w piątek)wszystkie były kupione w jednej cenie, te 3 akurat są największe jutro dojadą mniejsze

A to czytalem to gratuluje zakupu wg mnie dobry dil nawet jak na te czasy kryzysu

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, simson2812 napisał:

ruszy się coś z tą ceną czy marne szanse?

Po zniwach musi pójść 1,5 do góry na żywą ...  To taka wizualizacja sukcesu... Wierzę w to i tak będzie. Dla odmiany od tych wszystkich dołów na forum... Teraz jest doplatowa górka, Kaśka na żniwa potrzebna i widmo suszy. I dlatego "kochane" zakłady je.. ą nas aż miło... 

Edytowane przez Berthold
  • Like 1
Opublikowano

Berthold  na żniwa kasa potrzebna wiec obniżki a we wrześniu muzułmanie  maja Ramadan ( Wielki Post) wiec od cen sierpniowych złotówka w dół. we wrześniu żebyś  za Hf 4 złote zobaczył to będzie dobrze

Opublikowano
1 minutę temu, kanalia36 napisał:

Berthold  na żniwa kasa potrzebna wiec obniżki a we wrześniu muzułmanie  maja Ramadan ( Wielki Post) wiec od cen sierpniowych złotówka w dół. we wrześniu żebyś  za Hf 4 złote zobaczył to będzie dobrze

To w październiku podskoczy i Ch. J.. 

Opublikowano

no pewnie!!!! od cen wrześniowych  nawet 10 % jako wielki sukces rządu. !!!

Opublikowano
3 minuty temu, kanalia36 napisał:

no pewnie!!!! od cen wrześniowych  nawet 10 % jako wielki sukces rządu. !!!

A co? Mamy prowadzić adoracje wielkiego doła i sprzedawać sołtysowi(mimo całego szacunku :) byki po 1,5 koła?  Będzie dobrze... Nie inaczej. Trzeba to przetrzymać

Opublikowano

po niskiej cenie przyjdzie pora na wysoka cene i odbijemy troche straty w nie wielkim stopniu , trzeba być dobrej myśli , sam mam bydło i też mnie nerwica bierze przy obecnych cenach

Opublikowano

Berthold kupno 300 kg zarłaka za 1500 zł to typowa lichwa przed wyborami Ziobro sukcesu potrzebuje wiec .... sołtys podaj wymiary forum zrobi ściepe na nowe pasiaki😂 dla Ciebie

Opublikowano
2 minuty temu, abc1922 napisał:

Klasa O propozycja na 10.80 na ile plus minus to żywa wychodzi?

sobie policz % wybicia z poprzedniej faktury. 50 % wybicia to 5,40 kazdy % więcej to 11 groszy do góry

Opublikowano

bo teraz Cię obrobią na wybiciu jeszcze  jak świnie były tanie to ludzi jeszcze kroili na mięsności. 

Opublikowano
11 minut temu, kanalia36 napisał:

bo teraz Cię obrobią na wybiciu jeszcze  jak świnie były tanie to ludzi jeszcze kroili na mięsności. 

Hehe to wiem czemu Biernacki na Wbc przeszedł... Chcę nam dobro czynić... 

Opublikowano

Teraz jeżeli ktoś nie ma noże na gardle i karmę to nie powinien złodziejom sprzedawać nawet jak byk 30 miechów skończy. Bo to niby złotówka w dół ale przy cenie za HF 7,5 było 6,5. 

Teraz 6,5 za HF nie realna nawet za mega byka

Opublikowano
8 godzin temu, Berthold napisał:

Sam sobie tak przeliczyłes z Wbc czy ci ich przedstawiciel policzyl??? 😁😁😁

Żadne wbc tylko cena za żywą brutto i waga brutto podana bo tak sprzedane .... Wiec czego nie rozumiesz? 

Opublikowano
4 godziny temu, wiko napisał:

Po 250 kg maja? Płaciłes pewnie po 6zl za kg.

z jakich rejonow wzięte i ile szt?

te na zdjęciu kapkę więcej, jutrzejsze są mniejsze

4 godziny temu, michalcium napisał:

Jeśli pracuje nie wali brymy dzień po dzień to zawsze lżej bo raczej darmozjada byś nie utrzymywał

czasem sie przydaje czasem(to częściej)wk***ia mnie do potęgi

2 godziny temu, łorawiok napisał:

Ch... prawda, że soltys dał 1500 za takie, chyba że wyrolował jakiegoś dziadka z alzheimerem, albo urok jego brody zadziałał na babkę.

Przy świadkach zaręczam cię ,że za 1700 ,-/ szt sprzedam

ta cena stąd,że poniosłem koszta transportu , straciłem cały dzień i musiałem opłacić pomocnika

2 godziny temu, Berthold napisał:

A co? Mamy prowadzić adoracje wielkiego doła i sprzedawać sołtysowi(mimo całego szacunku :) byki po 1,5 koła?  Będzie dobrze... Nie inaczej. Trzeba to przetrzymać

Wiesz od jakiego czasu ten gość chciał to sprzedać??

Przypuszczam ,że jakby większość z Was tam zajechała to by sp***dalała stamtąd gdzie pieprz rośnie..........

Dodam jeszcze do pieca,że kolega kupił tam dziś 2 krowy z cielakami za 5 koła-przewoziłem mu to

Opublikowano
4 minuty temu, soltys48 napisał:

Przypuszczam ,że jakby większość z Was tam zajechała to by sp***dalała stamtąd gdzie pieprz rośnie........

To co tam jest ?biją że trza tak szybko sp***dalać

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v