Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Byki od 7zl do 8,8zl u jednego handlarza. U drugiego od 7zl do 7,6zl. 

A trzeci znajomy handlarz powiedział że cena ostro leci w dół i żeby czekać nie sprzedawać.

Edytowane przez rolnik115
Opublikowano
2 godziny temu, Przeemko napisał:

Dziś pojechały 2 byki HF, wiek 20 i 24 mies, waga 792 i 827, od tego niestety 8% "na bród". Cena 7.4 + vat.

Pojechały dwie krowy LM po 7zł netto waga ok. 650 netto 

1 godzinę temu, donweter1989 napisał:

Nawet nie zawracam sobie głowy czymś takim. 4-5 tygodni to znacznie mniejsze prawdopodobieństwo upadku. 

Jak sra Pectolit do oporu i żadnego malucha odchowac się nie boję... 🐂🐂🐂

• Confused 2
Opublikowano
19 minut temu, Berthold napisał:

Pojechały dwie krowy LM po 7zł netto waga ok. 650 netto 

Jak sra Pectolit do oporu i żadnego malucha odchowac się nie boję... 🐂🐂🐂

Pectolit można dawać zapobiegawczo nawet w mleko i jest super. Sam tak stosuję i rzadko który ma biegunkę

• Like 1
Opublikowano

Dziwne ze w rejonie gdzie Pedro mieszka za jałowice do wycielenia z byle pochodzeniem tyle płacą a za jałoszki jak za wode ? Czym to jest spowodowane . U nas płacą za jałowice od 4do 7 tyś zależnie od pochodzenia wydajności a niektórzy lecą aby na to czy jesteś pod ocena nic uch nie interesuje tylko to ale za to i jałówki chodzą w cenie po 700 trzeba dać chyba że z bieda obory to wyrwiesz za te 450 zdechlaka .

Opublikowano (edytowane)

Wypraszam sobie ☺️ nie z byle pochodzeniem zkodarski, u nas kilka dobrych lat zanim gospodarke przejąłem wszystko szło inseminacja i nie pierwsze lepsze z masówki tylko konkretne buhaje pod krowę dobierane. Te krowy, a tym bardziej jałówki które mam są naprawdę ładne. Tyle, że ze wszystkich kupujących tylko jeden chciał znać pochodzenie i świadectwa inseminacji, reszta płacili za to co okiem zobaczył. ☺️ Szczerze? Nie wiem czy sam bym dał tyle za te swoje krowy. 5-6tys netto i cielak mój. I ludzie sami dzwonią. Dzisiaj ostatnia zadatkowana, smxhf  35L w szczycie dała, termin 2luty, 4 laktacja +/-700kg 5500 netto. Za taką samą hf poniżej 6k nie schodzę.

A te kupione 1-2tyg niby, od krowiarza i wiadomo, że dobrego towaru by nie sprzedawał. Wyglądają ładnie, zdrowo, dobra budowa, a reszta Bóg raczy wiedzieć jaka matka była. Za byczka 50kg hf trzeba dać 600 

Edytowane przez pedro2
Opublikowano

Ale nie możesz się pochwalić wydajnością topowych gospodarstw typowo 10000l+ o takie mi chodziło bo za takie to może i sie znajdą zapaleńcy ale tu mówimy o normalnym stadzie .... Sam kiedyś sprzedawałem jałówki ale to pokryte z 2-3mc i udawało sie dostać 3500-4000 ale nie po 6 czy 7 

Opublikowano
Dnia 17.01.2019 o 12:37, Matpol napisał:

firma Grocholski Siewierz ktoś handluje jakieś opinie ??

daj sobie spokój

Dnia 18.01.2019 o 18:57, karolr2 napisał:

Mam 

IMG_20190114_154527.jpg

IMG-20190102-WA0003.jpg

ale dziady

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v