Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Bartek933 napisał:

To siąść i płakać? tanio żywię a krowę i tak muszę trzymać, wyciąg elektryczny więc nie muszę machać widłami, słomy mam w opór. Nie będę poddawał się teraz sraczce i diametralnie wszystkiego zmieniał 

to sie tylko ciesz że masz zapas wszystkiego bo u nas już prawie 10 tyś poszło na słomę ;)

Edytowane przez Rolnik7343
Opublikowano
2 godziny temu, staszek131415 napisał:

I kto by pomyślał że byk ze świnią się w tak krótkim czasie zrówna

Jak tak się cena utrzyma to nawstawiają warchlaków i znów będzie za dużo żywca i spadek. Od lat ta sama historia. 

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

Przyszła propozycja współpracy od MCBEEF

Dają cenę minimalną gwarantowaną?

Opublikowano
42 minuty temu, nexeqadore napisał:

A jest jeszcze przecież minister rolnictwa Przecież on by mógł jakiś nacisk na to położyć żeby sprawdzić czy nie zaniżają cen

Podobno też lubi wołowine.. Hahahahahabahahah 😂😂😂

Opublikowano
Rolnik7343 napisał:

2 godziny temu, Bartek933 napisał:

To siąść i płakać? tanio żywię a krowę i tak muszę trzymać, wyciąg elektryczny więc nie muszę machać widłami, słomy mam w opór. Nie będę poddawał się teraz sraczce i diametralnie wszystkiego zmieniał 

to sie tylko ciesz że masz zapas wszystkiego bo u nas już prawie 10 tyś poszło na słomę ;)

ze 50balotow Ci oddam możesz wpadac

Opublikowano

Ja tam ch*j wie  ile czekał nie będę.Jak do zimy cena nie wróci to wietrzenie magazynów i game over

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, DANDYS napisał:

przydało by sie ale aż taki pazerny nie jestem żeby za darmo brać ;)

kurna ... nie ma to jak pojechać po części do sklepu a dostać propozycje pracy 😂

Edytowane przez Rolnik7343
Opublikowano
15 minut temu, bobienko napisał:

Ja tam ch*j wie  ile czekał nie będę.Jak do zimy cena nie wróci to wietrzenie magazynów i game over

Sorry ale uważam że to dobra decyzja, dobra decyzja bo na takich decyzjach zyskają ci co wytrwają... Dopiero pół roku kryzys w branży a część miałczy jak klakiery... 

• Haha 1
Opublikowano
Rolnik7343 napisał:

1 godzinę temu, DANDYS napisał:

przydało by sie ale aż taki pazerny nie jestem żeby za darmo brać ;)

kurna ... nie ma to jak pojechać po części do sklepu a dostać propozycje pracy 😂

za dużo zrobiłem i tak , a muszę wywieść żeby przegnilo

Opublikowano
19 minut temu, Berthold napisał:

Sorry ale uważam że to dobra decyzja, dobra decyzja bo na takich decyzjach zyskają ci co wytrwają... Dopiero pół roku kryzys w branży a część miałczy jak klakiery... 

Kilka lat możesz na to wytrwanie czekać😆a wtedy zamiast miałczeć możesz zacząć sr**

Opublikowano
26 minut temu, Rolnik7343 napisał:

bo wy nie umiecie tanio opasać bydła ! najlepiej wypuścić na wioskę i połapać jak bedą miały 2 lata ... wtedy czysty zysk bedzie :P

nieda sie tak , krowy z deszczna nie mogą trafić do konsumcji Krowy z Deszczna nie będą mogły trafić do uboju, a potem do konsumpcji - wyjaśnił w poniedziałek minister rolnictwa Jan Krzysztof Ardanowski. Dodał, że będą one przebadane, zakolczykowane, lecz nie otrzymają tzw. paszportów.

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, nexeqadore napisał:

Sołtys mam do ciebie pytanie ile to jest w przeliczeniu 13,50 netto poubojowo przeliczeniu na żywo

13, 5 zł \kg razy 60 % takie wybicie przyjąłem = 8,1 zł za kg .       13,5 razy 0,6    gdzie 0,6 to jest wybicie 60 %

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał:

nieda sie tak , krowy z deszczna nie mogą trafić do konsumcji Krowy z Deszczna nie będą mogły trafić do uboju, a potem do konsumpcji - wyjaśnił w poniedziałek minister rolnictwa Jan Krzysztof Ardanowski. Dodał, że będą one przebadane, zakolczykowane, lecz nie otrzymają tzw. paszportów.

To dobrze bo jeszcze ceny bardziej by poleciały 😛

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v