Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
49 minut temu, huliszek1990 napisał:

Ręce opadają jak ja to czytam. Nie masz jeden z drugim swoich problemów ? Odrazu powinni wypier...c za wpisy nie na temat cen. Aha nie tylko Jarek sprzedaje byki 750 kg w 21 msc, miałem taka sama średnia :) a teraz będę miał jeszcze lepsza pozdro zazdrośniki 

750 kg w 21 miesięcy to nie jest jakiś oszałamiający wynik ,daje około 1,1 kilograma dziennego przyrostu. 

Opublikowano

Jak dzieci za lizakem:) Co byś nie napisał to napewno kłamstwo. Bede stawiał budynek od razu że ściemniam itp itd budynek jednak postawiony że biore paszowóz od razu hejty itp itd że biore samochód od razu że ściema i hejty że dostałem oferte cenowa za byki dobra od razu to samo... najlepiej wstawiać zdjecia i naprawde chyba kłamać to może wtedy bedzie prawda. 

Opublikowano
1 minutę temu, Elvis1090 napisał:

nowy paszowóz kupowałes ?? Jakiej masz firmy ile zapłaciłes??

Jest u mnie w galeri. Mozna napisać że tylko troszke używany. Pod pierwszym zdjeciem paszowozu jest wszystko napisane.

Opublikowano
7 minut temu, JarekBazydlo napisał:

A gdzie masz tam napisane na raty??? Znów zaczynasz?

Nic nie zaczynam tylko pytam ,brać A kupić to różnica 

Opublikowano

Nie pali wcale tak dużo wiadomo jak bedziesz przesilal ciagnik to spali wiecej ale to jak kazdy. Plusem jest ze za grosze naprawisz wrazie by sie cos działo. Ja mam troszke podrasowana i super sobie daje rade właśnie w cieżkiej robocie. 

15 minut temu, Ursus932 napisał:

Nic nie zaczynam tylko pytam ,brać A kupić to różnica 

24 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

A gdzie masz tam napisane na raty??? Znów zaczynasz?

Chyba tym postem odpowiedziałem Ci na pytanie.

Opublikowano

Nikt nie mówi o twoim wozie czy oborze . Każdy wie co pisałeś o cenie i że napewno dostaniesz wiec gdzie to ? Wstaw zdjecie jak robiłeś to do tej pory i po problemie . E zazdrośnik 21mc byk 750 kg co to jest tu koleś  takie odstawia w wieku 14 mc :)  wiec jeszcze wiele nauki przed Nami wszystkimi 

Opublikowano

Już afera Kalinowo ucichła a afera Jarek ciągnie się od grudnia

Opublikowano
59 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Jak dzieci za lizakem:) Co byś nie napisał to napewno kłamstwo. Bede stawiał budynek od razu że ściemniam itp itd budynek jednak postawiony że biore paszowóz od razu hejty itp itd że biore samochód od razu że ściema i hejty że dostałem oferte cenowa za byki dobra od razu to samo... najlepiej wstawiać zdjecia i naprawde chyba kłamać to może wtedy bedzie prawda. 

Nigdy nie pisałeś , że bierzesz paszowóz . Nagle wyskoczył , z tego co pamiętam . Fantasta jesteś . Inni to zauważyli i dlatego odrobinę się z Ciebie naśmiewają . Tak mi się wydaje . To nie zazdrość , ani hejt .

Opublikowano
10 godzin temu, tyran3 napisał:

nie żebym był fanem staszka ale staszek wstawił w końcu fakturę  wiec nikt o niej nie zapomniał tylko Ty ją przeoczyłeś. 

Może i tak , bo jak ci Staszek odpisał ; " nie doczekasz się , ty niedowiarku " przestałem obserwować temat .

Opublikowano

wczoraj w kowalu pod Włocławkiem zawinięto dostawczaka do przewozu bydła z martwą krową i dwiema w stanie agonalnym,jechały do rzeźni. Ja rozumiem, że januszex musi sie kręcić biznesmenom co trochę zwłokami śmierdzą, ale na boga co za debil w obliczu tej afery sprzedaje jeszcze takie cos? No ręce opadają. 300 zlotych uratowane i wojewódzki wet dziś w gościnie 

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, komizmo napisał:

wczoraj w kowalu pod Włocławkiem zawinięto dostawczaka do przewozu bydła z martwą krową i dwiema w stanie agonalnym,jechały do rzeźni. Ja rozumiem, że januszex musi sie kręcić biznesmenom co trochę zwłokami śmierdzą, ale na boga co za debil w obliczu tej afery sprzedaje jeszcze takie cos? No ręce opadają. 300 zlotych uratowane i wojewódzki wet dziś w gościnie 

niech ci wyżej zaczną płacić za uśpienie to sytuacja na pewno sie zmieni ;) bo nie dość że płacą nam najmniej za bydło w porównaniu do innych krajów to jeszcze mamy wy***ać 500zł na uśpienie ??? nie każda gmina ma podpisaną umowe z bakutilem także tam gdzie nie ma umowy dochodzi jeszcze z 300zł .... to tak samo jak byś wziął zapalniczkę i spalił te 800zł ... na jedno wyjdzie ;)

Opublikowano
6 minut temu, leszek1000 napisał:

364,6kg-12.60zł

345,1kg-12,60zł

452,1kg-13.00zł

391,2kg-12,80zł

402,6kg-12,80zł

Pniewy 

Za tego najlepszego dostałem 6347,48 Brutto 

wiesz jaka wagę żywa miały??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v